HERREMAD
MENU 22. jan 2019
Hold 2
|
Rød thaisuppe med rejer
Glaseret
laks med syltede rødløg og sauce tartare med wokstegte grøntsager
|
Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
|
Rød thaisuppe med rejer
Ingredienser til 4 personer:
|
1 stk. stort løg |
|
1 rød peber |
|
3 fed hvidløg |
|
3 fed hvidløg |
|
6 tsk. rød karrypasta |
|
1 spsk. honning eller
brun farin |
|
7 dl. vand |
|
1
grøntsagsbouillonterning |
|
1 dåse kokosmælk |
|
3 dl. kogte ris |
|
Evt. frisk koriander
eller persille. |
|
Rød thaisuppe med rejer
Fremgangsmåde:
-
Kog ris efter pakkens anvisning.
-
Skær løg, rød peber og hvidløg i små stykker
-
I en gryde varmes enten lidt olie eller smør op.
Herefter tilsættes løg, rød peber og hvidløg. Lad
det hele svitse i 4-5 min.
-
Tilsæt rød karrypasta og honning el. brun farin. Rør
det hele godt rundt.
-
Tilsæt vand, grøntsagsbouillon og kokosmælk.
-
Lad det hele opkoge i 10-15 min.
-
Tilsæt til sidst kogte ris og rejer. Server med det samme, evt.med
friskhakket koriander eller persille på toppen.
|
Glaseret laks med syltede rødløg og sauce
tartare med wokstegte grøntsager Ingredienser til 4 personer
Laks
|
7-800g fersk laksefilet i
et helt stykke |
|
salt og friskkværnet
peber |
|
1½ spsk grov sennep |
|
3 tsk flydende honning |
Syltet Rødløg
|
2 rødløg |
|
1 dl lys eddike |
|
1½ spsk sukker |
Sauce tatare
|
1 skalotteløg |
|
2 syltede drueagurker |
|
1 spsk kapers |
|
1 potte dild |
|
1 dl god mayonnaise |
|
1 dl græsk yoghurt 10% |
|
1 tsk flydende honning |
|
salt og friskkværnet
peber |
Grøntsager
|
1 broccoli |
|
200 g sukkerærter |
|
2 stk bok choi (evt. 1
bundt grønne asparges) |
|
Olie og smør |
|
Glaseret laks med syltede rødløg og sauce
tartare med wokstegte grøntsager
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader
- Pil rødløg og skær dem i tynde skiver. Rør eddike og sukker
sammen i en gryde.Vend rødløgsskiverne i eddikelagen og sørg for, at
de er helt dækkede af lagen.
Kog lagen op og lad den stå
- Læg laksefileten med skindsiden nedad i et ovnfad (bradepande)
beklædt med smurt bagepapir og krydr med salt og peber.
- Rør sennep og honning sammen i en skål og smør det ovenpå laksen
i et jævnt lag.Bag laksen i ovnen i ca 20 min. (afhængig af
tykkelsen). Laksefileten er færdig,
når kødet nemt deler sig i fine flager.
- Sauce tartare: Pil skalotteløget. Hak løg, drueagurker, kapers
og dild fint.Gem dild til pynt. Rør det hele sammen med mayonnaise
og græsk yoghurt. Smag til
med honning, salt og peber.
- Del broccolien i småbuketter. Del bok choien på langs i
kvarte. Halvér evt. sukkerærterne. Sauter alle grøntsagerne i olie
og smør.
- Anret laksen på et fad. Fordél afdryppet syltet rødløg på
toppen. Pynt med dild og servér med sauce tartare og grøntsager.
|