HERREMAD
MENU 10.Dec 2013
MADHOLD 2 |
UMAMI-KIKS
Dansk hakkebøf
Sveske-dessert
|
Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
UMAMI-KIKS
Ingredienser:
| Fintskåret bacon 75 g |
| Fintrevet parmesanost 100 g |
| Smør 100 g |
| Hvedemel 2 ½ -3 dl |
| Sukker 2 spsk. |
| Salt 1 tsk., fint |
| Chilipulver 1 knsp. |
| Timian 1 knsp. |
| Sesamfrø 1 ½ dl |
|
UMAMI-KIKS
Fremgangsmåde
- Steg baconen, uden at den bliver helt sprød, og afkøl helt.
- Hak bacon helt fint, og kom i en skål sammen med fintrevet
parmesanost og smør.
- Rør en mindre mængde mel med sukker, salt og krydderi, og bland med
bacon og ost og smør.
- Tilføj mel, hvis nødvendig. Dejen skal være let klæg, men håndtérbar.
- Del dejen i to dele, og rul til pølser på ca. 4 cm i diameter. Rul
dejrullerne i sesamfrø og afkøl dem.
- Sæt din varmluftsovn på 175°.
- Skær dejen i helt tynde skiver, gerne på ½ cm. Læg på bagepapir på
to bageplader. Bag nu kiksene helt og aldeles sprøde og gyldne.
|
DANSK HAKKEBØF
Ingredienser til 4 personer
|
DANSK HAKKEBØF
Fremgangsmåde:
- Vask kartoflerne og kog dem hele i vand med 4 g salt peber liter.
Husk at gemme vandet.
- Kog rødbederne i vand med lidt salt i ca. 45 min. Til de er møre.
Hæld det varme vand fra, og skyl i rindende koldt vand, så skindet
springer af. Riv eller skær i strimler og mariner med sennep, eddike
rapsolie samt lidt salt og peber.
- Hæld 1 dl Worcestershire sauce i en lille kasserolle, reducer til
halvdelen og afkøl.
- Læg et stykke køkkenfilm på bordet, pensl med rapsolie, slå et æg ud
på filmen, krydr med salt og hvid peber, dryp med den kraftige
Worcestershire sauce, luk filmen omkring ægget som en lille pose, og
bind en lille knude på den.
- Pochér æggene i en gryde med vand.
- Pil løgene og skær dem i både og steg dem færdige, til de er gyldne
og bløde. Læg dem på bøfferne ved serveringen.
- Form kødet til faste hakkebøffer, steg dem (ca. 3 min på hver side)
og krydr med lidt Worcestershire sauce salt og friskkværnet peber.
- Tag bøfferne fra panden, når de er mediumstegte
- Drys stegepanden med lidt mel og rist det let. Hæld et par gode
sjatter kartoffelvand på, og pisk grundigt. Lad opbagningen koge godt
igennem til melsmagen er forsvundet
- Smag sovsen til med Worcestershire sauce, sojasauce, HP sauce,
ketchup. Tilsæt lidt kulør.
- Halver de kogte bagekartofler, skab kartoflerne ud fra skindet, og
pres dem igennem en kartoffelpresser, eller knus dem med en gaffel.
- Anret hakkebøfferne med rødbede, bløde løg, pocheret æg, knust
kartoffel og den brune sovs.
|
SVESKE-DESSERT
Ingredienser:
| 300 g gode svesker uden sten |
| 200 ml ruby portvin |
| 200 ml tør rødvin |
| 60 g sukker |
| ½ flækket stang vanilje.
|
|
SVESKE-DESSERT
Fremgangsmåde:
- Bland alle ingredienserne sammen i en mellemstor gryde
- Lad det koge op, og derefter simre uden låg, til det er reduceret
til det halve (ca. 30 min).
- Rør jævnligt i gryden.
- Lad det køle af til rumtemperatur og fjern vaniljestangen.
- Pisk fløden, og server elegant.
|