HERREMAD
MENU 20. MARTS. 2007 Råvarerne
er indkøbt hos
Føtex i Skæring! |
Avokado og mangofrugt m/rejer og dressing
-
Farseret dyrekølle, dyreryg, bagte hvidløgskartofler og
waldorfsalat
-
Chokoladekage
|
|
Forside
Opskrifter
Menu 2006-2007 |
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
Avokado
og mangofrugt m/rejer og dressing
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
1 modne avocadoer
1 citron
1 mangofrugt
250 g. rejer
finbladet salat
Til dressing:
1 dl. olie
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. honning
1tsk. fransk sennep
1 tsk. stødt ingefær
Indkøb til 22 personer:
6 modne avocadoer
5 citron
6 mangofrugt
1000 g. rejer
finbladet salat
Til dressing:
6 dl. olie
6 spsk. hvidvinseddike
6 spsk. honning
6tsk. fransk sennep
6 tsk. stødt ingefær
|
FREMGANGSMÅDE:
1. Salaten anrettes i et serveringsfad.
2. Avokado og mangofrugten skrælles, skæres i små tern og drysses over
salaten.
3. Rejerne drysses over.
4. Citronsaften hældes/fordeles over ovenstående.
5. Ingredienserne til dressingen (olien, hvidvinseddiken, honningen,
sennep'en og ingefær'en) piskes sammen i en skål og hældes over
anretningen
Arbejdsplan for dameaftenen:
Arbejdskraft:
1 mand begynder at skrælle avokadoerne,
1 mand begynder at skrælle mangoerne,
mens den tredje mand pisker dressing.
Ovenstående bliver færdigt på næsten samme tid, og kan så blandes
og fordeles på 22 små tallerkener med salatblade under og drysses
med rejer.
HUSK først salatblade!
|
|
INGREDIENSER
TIL 4 PERSONER:
Farseret Dyrekølle
1 dyrekølle |
|
|
|
|
|
Fars: |
|
|
375 g. hakket flæskesmåkød |
|
|
2 spsk. (strøgne) mel |
|
|
2 finthakkede mini løg |
|
|
salt |
|
|
peber |
|
|
1 tsk. stødt basilikum |
|
|
¼ tsk. stødt timian |
|
|
3 dl. fløde |
|
|
1 æg |
|
|
100 g. letrøget spæk |
|
|
3 spsk. hedvin |
Indkøb til 22 personer:
Ingredienser:
22 store bagekartofler
8 dl jomfruolivenolie
8 tsk. paprika
16 knuste hvidløgsfed
12 spsk. hakket frisk rosmarin
havsalt og friskkværnet sort peber
Ingredienser til Waldorfsalat:
4 |
|
store æble |
16 |
stængler |
bladselleri |
400 |
g. |
blå vindruer |
8 |
dl. |
A-38 |
4 |
tsk. |
sukker |
4 |
knsp. |
salt |
|
|
citronsaft |
100 |
g. |
valnødder |
|
|
|
|
FREMGANGSMÅDE:
FARSERET DYREKØLLE
1. Dyrekølle udbenes.
2. Alt til farsen røres sammen på sædvanlig vis FRIKADELLER
spredes i dyreboven, som forinden afpudses.
3. Rulles derefter sammen og ombindes.
4. Den pensles over det hele med olie, drysses med lidt mel iblandet salt
samt nykværnet peber og lægges i et velsmurt, ovnfast fad.
5. Ca. 75 g. koldt smør fordeles i tynde skiver ovenpå, og dyreboven
brunes ved god varme.
6. Efter et kvarters tid hældes 3 dl piskefløde blandet med 2 dl
vildtsky over.
7. Fadet dækkes med et stykke folie (skal lægges let hen over),
blusset dæmpes, og dyrekøllen steger ca. ¾ time.
8.Køllen tages ud, skyen sies fra, hældes direkte i saucegryden, tilsættes
en skefuld gelé eller to og en smule kulør.
9. Saucen jævnes ganske let og smages til.
Spises med bagte hvidløgskartofler samt med gelé - gerne af rønnebær.
---
Fremgangsmåde til bagte
hvidløgskartofler:
- Forvarm ovnen til 200
grader.
- Skær hver kartoffel i 8
tynde både og læg dem på en stor bradepande.
- Bland olie, paprika,
hvidløg og rosmarin og hæld blandingen over kartoflerne.
- Krydr kartoflerne med
salt og peber og vend dem godt, så de alle bliver grundigt penslet
med olie:
- Bag kartoflerne i ovnen i
ca. 45 minutter, under jævnlig drypning, til de er sprøde og
gyldne.
- Tag dem ud af ovnen og
server dem straks.
Fremgangsmåde til Waldorfsalat:
- Æblet og bladselleri
skylles og skæres i små terninger.
- Vindruer halveres og
stenene fjernes. Tag de pæneste fra til at pynte med.
- A-38 smages til med
sukker, salt og citronsaft. Frugten blandes med A-38 og pyntes med
vindruer og valnødder
Arbejdsplan for dameaftenen:
Arbejdskraft
Stegen:
1 mand sætter stegene i ovnene der er tændt på 180 grader, og denne
mand påtager sig ansvaret for stegene under hele stegetiden på ca. 1 ½
time.
Saucen:
Mand nr. 2 begynder at arbejde på en grundsauce ved hjælp af peber,
løg, smør, rødvin, sky fra stegen og hvad der er mulighed for.
Bagte hvidløgskartofler:
Mand nr. 3 tænder for ovnen og går i gang med kartoflerne.
Waldorfsalat
Fjerde mand laver waldorfsalaten
|
|
INGREDIENSER
TIL 4-5 PERSONER:
Chokoladekage
(torta di cioccolata)
450
g tørrede dadler
150 g hvid chokolade
200 g 60% eller 78%kakaochokolade
140 g mandler
100 g hasselnødder
75 g sukker
1 spsk. smør
5 æggehvider
En knivspids salt
Lidt chili-pulver
Indkøb til 22 personer:
1000
g tørrede dadler
600 g hvid chokolade
800 g 60% eller 78%kakaochokolade
560 g mandler
400 g hasselnødder
300 g sukker
4 spsk. smør
20 æggehvider
4 knivspids salt
Lidt chili-pulver
Råvarerne er indkøbt hos
Føtex i Skæring!
|
FREMGANGSMÅDE:
- Hak
dadlerne groft med kniv.
- Hak så chokoladen, mandlerne og nødderne hver
for sig i en foodprocessor.
- Pisk æggehviderne med et nip salt.
- Når de
begynder at stivne, piskes lidt sukker i lidt efter lidt.
- Vend alle
ingredienser forsigtigt sammen, så det hele bliver godt blandet.
- Kom
denne masse i en springform, 20 cm i diameter, foret med bagepapir.
- Kagen
bages ved 185 grader i 40-45 minutter.
Arbejdsplan for dameaftenen:
Hele portionen til de 22 personer laves ad en
gang i en stor skål.
Portionen hældes i 4 springforme og bages.
Men først tændes der for 2 ovne (1 ovn pr. 2
springforme).
Arbejdskraft
1 mand begynder at hakke dadler,
1 mand hakker chokoladen,
mens den tredje mand pisker æggehviderne.
Ovenstående bliver færdig på næsten samme tid, og så er der 3 frie
hænder til forefaldende.
Husk at sætte kaffe over til desserten -
måske skal vi have nogle termokander. Kaffen kan måske stå og holde sig
varm i en gryde.
|
|