HERREMAD
MENU
08.04.2025 |
Bruschetti
Involtini alla romana (italiens
svar på ”benløse fugle”)
Tiramisu
|
Forside
Opskrifter
Menu 2024-2025 |
Bruschetti : Ingredienser til 4 personer
 |
1 chiabatta flute |
 |
ruccula |
 |
rød peberfrugt |
 |
valnødder |
 |
75 g gorgonzola
cremosa |
 |
75 g flødeost
naturel |
 |
25 g smør |
 |
½ dl olivenolie,
|
 |
1 tsk tørret timian |
 |
1 nip salt. |
|
Bruschetti : Fremgangsmåde:
-
Skiver af et
chiabatta flute steges I lidt smør på panden – afkøles
-
En rød peberfrugt
halveres og renses for kerner, bages på bagepapir ca. 20 min ved 225 gr
i ovnen til
skindet bliver mørkt – vend dem i ovnen et par gange – processen gør
peberfrugterne søde og får skindet til at løsne sig.
-
Lad peberfrugterne
afkøle indtil du nemt kan trække skindet af. Peberfrugten skæres i tynde
strimler på langs - ½-1 cm brede.
-
Strimlerne marineres
køligt i ca ½ time før brug
-
Rucula skylles og
sættes til afdrypning
-
Gorgozola cremoso og
flødeost røres sammen – smøres på de ristede flutes skiver. På halvdelen
af skiverne lægges valnødder og rucula – på den anden halvdel marinerede
peberstrimler
|
Involtini
alla romana : Ingredienser til
4 personer.
Kartoffelmos:
 |
8 Kartofler |
 |
½ elleri
|
 |
Smør |
 |
1 dl Mælk |
 |
Salt |
Involtini
 |
2 løg |
 |
2 fed hvidløg hakkes
|
 |
olie |
 |
1 tsk tørret origano
|
 |
Efter 5 min
tilsættes |
 |
2 ds flåede hakkede
tomater |
 |
1 ds vand |
Fyld:
 |
100 g revet
parmasanost |
 |
Hakket bredbladet
persille |
 |
2 fed finthakket
hvidløg |
 |
Revet skal af en
halv citron |
 |
2 spsk rasp |
 |
salt og peber
|
 |
olivenolie |
Schnitzler:
 |
4 Schnitzler af kalveinderlår |
 |
1 pk Parmaskinke |
 |
Olie |
 |
Hvidvin |
 |
Salt og Peber
|
 |
? Sukker |
 |
1 ps Spinat |
 |
25 g Smør |
|
Involtini alla romana : Fremgangsmåde:
Kartoffelmos:
-
Kartofler skrælles
og skæres i mindre stykker.
-
Selleri befries for
skallen og skæres i tern.
-
Kartofler og selleri
koges 15 min ( ingen salt). Vandet hældes fra.
-
Tilsæt 50 g smør,
som smelter og derefter blendes.
-
Tilsæt mælk til
passende konsistens. Smag til med salt
Involtini
-
Løg og hvidløg
hakkes og varmes i olie i en gryde. Tilsæt origano.
-
Efter 5 min
tilsættes de flåede hakkede tomater + 1 ds vand. Det skal stå og simre
30 min.
Fyld
-
Ingredienserne
blandes og tilsættes derefter olivenolie til fyldet er fugtigt (behøver
ikke at
hænge sammen
Schnitzler:
-
Schnitzlerne
lægges mellem 2 stykker plastik og bankes med bunden af en pande på et
spækbrædt. Fjern evt. sener fra kødet.
-
Schnitzlerne deles i
2, der tilsættes salt og peber Ovenpå lægges parmaskinke og en skefuld
fyld.
-
Schnitzlerne rulles
og bindes sammen med kødsnor. De brunes i olie på en pande, stænkes med
lidt tør hvidvin.
-
Tomatsovs (Fra
Involtini) blendes og smages til med salt, peber og evt
sukker.
-
Tomatsovsen hældes
over rullerne som står og simrer i ½ time.
-
Helbladet spinat
skylles, befris for stilke, dryppes af og varmes på en pande i smør i
ca. 5 min.
|
Tiramisu : Ingredienser til
4 personer.
 |
2 dl kaffe |
 |
1 dl marsala |
 |
1 vaniljestang |
 |
100 g Sukker |
 |
4 Æg |
 |
200 g Ladyfingers |
 |
250 g mascarpone |
 |
Kakaopulver til pynt |
|
Tiramisu : Fremgangsmåde:
-
Bland kaffe, marsala
sammen i en skål
-
Flæk vaniljestang på
langs og skrab vaniljekornene ud i en skål med sukker.
-
Del æggene i hvider
og blommer i hver sin skål. Pisk blommer, sukker og vaniljekorn til en
luftig masse.
-
Vend mascarpone i. –
Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i mascarponecremen med en
dejskraber ad flere omgange.
-
Bræk Ladyfingers i
mindre stykker så de passer i størrelsen til portionsglassene. Dyp hver
ladyfinger i
kaffeblandingen og fordel ladyfingers og mascarponecreme lagvis i
portionsglas. Sæt på køl i 3 timer
-
Drys med kakaopulver
på toppen lige inden servering.
|