HERREMAD 
   MENU
08.04.2025

 

Bruschetti

Involtini alla romana (italiens svar på ”benløse fugle”)

Tiramisu
 

Forside
Opskrifter
Menu 2024-2025

 

 

Bruschetti :

Ingredienser til 4 personer

bullet

1 chiabatta flute

bullet

ruccula

bullet

rød peberfrugt

bullet

valnødder

bullet

75 g gorgonzola cremosa

bullet

75 g flødeost naturel

bullet

25 g smør

bullet

½ dl olivenolie,

bullet

1 tsk tørret timian

bullet

1 nip salt.
 

Bruschetti :

Fremgangsmåde:

  1. Skiver af et chiabatta flute steges I lidt smør på panden – afkøles

  2. En rød peberfrugt halveres og renses for kerner, bages på bagepapir ca. 20 min ved 225 gr i ovnen til
    skindet bliver mørkt – vend dem i ovnen et par gange – processen gør peberfrugterne søde og får skindet til at løsne sig.

  3. Lad peberfrugterne afkøle indtil du nemt kan trække skindet af. Peberfrugten skæres i tynde strimler på langs - ½-1 cm brede.

  4. Strimlerne marineres køligt i ca ½ time før brug

  5. Rucula skylles og sættes til afdrypning

  6. Gorgozola cremoso og flødeost røres sammen – smøres på de ristede flutes skiver. På halvdelen af skiverne lægges valnødder og rucula – på den anden halvdel marinerede peberstrimler

Involtini alla romana :

Ingredienser til 4 personer.

Kartoffelmos:

bullet

8 Kartofler

bullet

½  elleri

bullet

Smør

bullet

1 dl Mælk

bullet

Salt

Involtini

bullet

2 løg

bullet

2 fed hvidløg hakkes

bullet

olie

bullet

1 tsk tørret origano

bullet

Efter 5 min tilsættes

bullet

2 ds flåede hakkede tomater

bullet

1 ds vand

Fyld:

bullet

100 g revet parmasanost

bullet

Hakket bredbladet persille

bullet

2 fed finthakket hvidløg

bullet

Revet skal af en halv citron

bullet

2 spsk rasp

bullet

salt og peber

bullet

olivenolie

Schnitzler:

bullet

4 Schnitzler af kalveinderlår

bullet

1 pk Parmaskinke

bullet

Olie

bullet

Hvidvin

bullet

Salt og Peber

bullet

? Sukker

bullet

1 ps Spinat

bullet

25 g Smør
 

Involtini alla romana :

Fremgangsmåde:

Kartoffelmos:

  1. Kartofler skrælles og skæres i mindre stykker.

  2. Selleri befries for skallen og skæres i tern.

  3. Kartofler og selleri koges 15 min ( ingen salt). Vandet hældes fra.

  4. Tilsæt 50 g smør, som smelter og derefter blendes.

  5. Tilsæt mælk til passende konsistens. Smag til med salt

Involtini

  1. Løg og hvidløg hakkes og varmes i olie i en gryde. Tilsæt origano.

  2. Efter 5 min tilsættes de flåede hakkede tomater + 1 ds vand. Det skal stå og simre 30 min.

 

 

 

 

Fyld

  1. Ingredienserne blandes og tilsættes derefter olivenolie til fyldet er fugtigt (behøver ikke at
    hænge sammen

 

 

Schnitzler:

  1. Schnitzlerne  lægges mellem 2 stykker plastik og bankes med bunden af en pande på et
    spækbrædt. Fjern evt. sener fra kødet.

  2. Schnitzlerne deles i 2, der tilsættes salt og peber Ovenpå lægges parmaskinke og en skefuld fyld.

  3. Schnitzlerne rulles og bindes sammen med kødsnor. De brunes i olie på en pande, stænkes med lidt tør hvidvin.

  4. Tomatsovs (Fra Involtini) blendes og smages til med salt, peber og evt sukker.

  5. Tomatsovsen hældes over rullerne som står og simrer i ½ time.

  6. Helbladet spinat skylles, befris for stilke, dryppes af og varmes på en pande i smør i ca. 5 min.

Tiramisu :

Ingredienser til 4 personer.

bullet

2 dl kaffe

bullet

1 dl marsala

bullet

1 vaniljestang

bullet

100 g Sukker

bullet

4 Æg

bullet

200 g Ladyfingers

bullet

250 g mascarpone

bullet

Kakaopulver til pynt

Tiramisu :

Fremgangsmåde:

  1. Bland kaffe, marsala sammen i en skål

  2. Flæk vaniljestang på langs og skrab vaniljekornene ud i en skål med sukker.

  3. Del æggene i hvider og blommer i hver sin skål. Pisk blommer, sukker og vaniljekorn til en luftig masse.

  4. Vend mascarpone i. – Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i mascarponecremen med en dejskraber ad flere omgange.

  5. Bræk Ladyfingers i mindre stykker så de passer i størrelsen til portionsglassene. Dyp hver ladyfinger i
    kaffeblandingen og fordel ladyfingers og mascarponecreme lagvis i portionsglas. Sæt på køl i 3 timer

  6. Drys med kakaopulver på toppen lige inden servering.