HERREMAD
MENU 27. Okt 2020
Hold 2 |
FRANSK LØGSUPPE
Skindstegt kulmule med bløde løg
Naan brød
|
Forside
Opskrifter
Menu 2020-2021
|
FRANSK LØGSUPPE
Ingredienser til 4 personer:
|
3 løg |
|
30 g smør eller olie |
|
1 l oksebouillon |
|
1 spsk. hvedemel |
|
salt |
|
peber |
|
8 tynde skiver franskbrød |
|
100 g reven stærk ost |
|
FRANSK LØGSUPPE
Fremgangsmåde:
- Pil
de 3 løg og skær dem i fine ringe.
-
Smelt fedtstoffet i en stor suppegryde, læg løgringene i og steg dem
til de er blanke, løgene må ikke blive brune.
- Drys
melet over, og rør det godt sammen.
- Spæd
det med bouillon og lad det koge ca. 15 min.
- Smag
til med salt og peber.
- Tænd
ovnen på 225 grader. Rist brødskiverne enten i ovnen ved de 225
grader eller på brødristeren,
- Hæld
suppen op i fire ovnfaste portionsskåle, læg to brødskiver øverst i
hver skål, drys ost over og gratiner midt i ovnen ca. 5 min til
osten er gylden
- Den
serveres straks.
|
Skindstegt kulmule med bløde løg Ingredienser til 4 personer:
|
4-500 g kulmulefilet med
skind (4 stk) |
|
3 spsk Olivenolie |
|
500 g små rødbeder |
|
1/4 bundt Timian |
|
2 spsk Hvidvinseddike |
|
800 g bagekartofler |
|
2 porrer |
|
50 g smør |
|
4 rødløg |
|
Salt og peber |
|
Skindstegt kulmule med bløde løg Fremgangsmåde:
Gourmesaltning:
- Vask rødbederne og skær dem i små stykker.
- Kom rødbederne i en bradepande med timian, eddike, 1 spk olie,
salt og peber.
- Bag i en forvarmet ovn på 200 grader i 30 minutter indtil de er
møre.
- Skræl kartoflerne og rens porrene. Skær i små stykker, og kog
dem i 20-25 min.
- Hæld vandet fra og mos kartofler og porrer sammen med smørret.
Smag til med salt og peber
- Skær løgene i ringe og steg dem bløde på en pande i 1 spsk olie.
Krydr med salt og peber.
- Krydr fisken med salt og peber. Steg dem på en varm pande i 1
spsk olivenolie på skindsiden i ca 2-3 min. Vend fisken, tag panden
af varmen, og lad fisken trække et par minutter.
- Server med bløde løg, bagte rødbeder og kartoffel-porremos
|
Naan brød
Ingredienser til 4 personer:
|
25 g gær |
|
1 dl lunkent vand |
|
1 dl mælk |
|
1 sammenpisket æg |
|
1 dl drænet yoghurt |
|
3 spsk olivenolie |
|
1 tsk salt |
|
1 tsk sukker |
|
450 g hvedemel ca. |
Pensling og smag:
|
20g smeltet smør, |
|
1 håndfuld finthakket
frisk koriander |
|
1 tsk nigella frø |
|
2 fed hvidløg,
finthakket. |
|
Naan brød
Fremgangsmåde:(ca. 1,5 time fra start til færdig)
- Lun vandet i lille gryde og tilsæt mælk..
- Rør gæret ud i væsken.
- Tilsæt æg, yoghurt, olivenolie, sukker og salt
- Og halvdelen af mel.
- Rør grundigt igennem og tilsæt så lidt efter lidt mere mel.
- Ælt dejen godt, skal være smidig men ikke hård og ikke for
klistret.
- Læg dejen i en skaal og lad den hæve til dobbelt størrelse i en
times tid.
- Del dejen i 4 og form dem flade i draabeform.
- Lad dem hæve et kvarters tid på en badeplade med bagepapir.
- Pensl dem med smagene gerne rundhåndet.
- Bag dem i en forvarmet oven ved 230 g varmluft i ca 10 minutter.
|