HERREMAD 

   MENU 20. Okt 2020 

                    

Græske rejer

Chiligryde med Kartoffel-Sellerimos
         

Forside
Opskrifter
Menu 2020-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Græske rejer

Ingredienser til 4 personer:

bullet

1 løg

bullet

1 ds.hakkede tomater

bullet

1/2 tsk. oregano

bullet

1 fed hvidløg

bullet

200 g rejer, gerne store rejer

bullet

100 g. fetaost

bullet

hakket persille

bullet

flûte

bullet

1 tsk.salt

bullet

peber
 

Græske rejer

Fremgangsmåde:
 

  1. De hakkede tomater hældes i en gryde.
  2. Løget hakkes og tilsættes sammen med oregano, salt og peber.
  3. Læg låg på gryden og lad det småkoge 10-15 min.
  4. Tilsæt det finhakkede eller pressede hvidløg.
  5. Fordel blandingen i små portionsskåle eller en tærteform.
  6. Rejerne fordeles over.
  7. Fetaosten brækkes i små stykker, oven på rejerne.
  8. Bages ved 200 g ca. 15 min. Drysses med persille ved serveringen.
  9. Serveres med flûte.
     
Chiligryde med Kartoffel-Sellerimos

Ingredienser til 4 personer:

bullet

750 g Oksekød

bullet

1 spsk olie

bullet

2 røde chili-peber

bullet

2 løg

bullet

3 fed hvidløg

bullet

1 tsk kanel

bullet

1 tsk oregano

bullet

4 tomater

bullet

ca. 2 dl vand

bullet

50 g mørk, bitter chokolade

bullet

4 skiver frisk ananas

bullet

salt

bullet

peber

 

Kartoffel-Sellerimos

bullet

1250 g kartofler

bullet

500 g knoldselleri

bullet

ca. 4 dl mælk

bullet

salt

bullet

peber

bullet

1 flute

Chiligryde med Kartoffel-Sellerimos

Fremgangsmåde:

  1. Skær kødet i tern på 1x1 cm
  2. Flæk chilierne og fjern frøene.
  3. Hak chili, løg og hvidløg fint.
  4. Svits det hele i olie i en tykbundet gryde.
  5. Tilsæt krydderier, tomater udskåret i tern samt vand. Lad det hele småsimre under låg ca. 1 time til kødet er mørt.
  6. Når kødet er mørt, tages gryden af varmen.
  7. Chokoladen brækkes i småstykker og piskes i soucen.
  8. Skær ananas i ½ cm små tern og kom dem ned til retten og smag til sidst soucen til med salt og peber.

Kartoffel-Sellerimos

  1. Skræl kartofler og selleri og skær dem i mindre stykker- Kog dem i rigeligt vand i 20-30 min, til de er helt møre.
  2. Hæld vandet fra og purér grøntsagerne med en puré-si eller mos dem med et piskeris.
  3. Tilsæt varm mælk til konsistensen er passende. Smag til med salt og peber og server mosen til chili-gryden