HERREMAD 

   MENU 13. Okt 2020

Hold 2

                    

                                                   Mulligatawny suppe m/kylling

Gourmesaltet pankopaneret sø- eller rødtunge med fennikel remoulade.
         

Forside
Opskrifter
Menu 2020-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Mulligatawny suppe m/kylling

Ingredienser til 4 personer:

bullet

500 g kyllingebryst i tern

bullet

8 dl grønsagsbouillon

bullet

2 tsk karry medium

bullet

1 tsk. spidskommen

bullet

2 spsk. olivenolie

bullet

1 finhakket løg

bullet

2 fed hvidløg

bullet

2 porrer i skiver

bullet

1 rød peber i strimler/tern

bullet

1 ds tomat hakket

bullet

2 tsk timian

bullet

2 dl piskefløde

bullet

4 spsk majsstivelse

bullet

salt/peber

Mulligatawny suppe m/kylling

Fremgangsmåde:
 

  1. Varm gryden op ved middelvarme og rør karry og spidskommen rundt i gryden til den begynder at dufte.
  2. Tilsæt olie, løg, porrer og hvidløg og sauter i karryen til løgene  er bløde.
  3. Brun kyllingkødet deri på alle sider og tilsæt derefter grøntsagsfond sammen med timian.
  4. Lad det simre under låg i 20 min. Tilsæt tomat og peberfrugt.
  5. Smag til med salt og peber og jævn det evt. med majsstivelse udrørt i koldt vand under omrøring. Tilsæt evt. fløde og smag til.

     
Gourmesaltet pankopaneret sø- eller rødtunge med fennikel remoulade

Ingredienser til 4 personer:

bullet

600 g rødtunge

bullet

4 spk hvedemel

bullet

2 æg

bullet

3 dl panko

 

Remoulade

 
bullet

400 g fennikel

bullet

1 citron

bullet

50 g cornichoner

bullet

1 spsk kapers

bullet

estragon

bullet

6 spk  mayonaise

bullet

2 tsk dojonsennep

bullet

4 spsk creme fraiche

bullet

salt peber evt. sukker

bullet

smør til stegning

 

Gourmesaltet pankopaneret sø- eller rødtunge med fennikel remoulade

Fremgangsmåde:

Gourmesaltning:

  1. 10 min før tilberedning skal fisken "dækkes" i salt i ca 10 min og derefter tørres af.
  2. Vend fisken i mel, derefter i æg og panko. Lad  den hvile i 10 min inden stegningen i rigeligt smør/olie . 3-4 min på hver side
  3. Server med smørristede kartofler og smørsauce
     

Remoulade

  1. Fjern stok fra fennikel og snit fint og vend den i citron og lad den trække i 10 min.
  2. Hak cornichoner , dild, kapers, estragon fint og rør sammen med creme fraiche, mayonaisesennep