HERREMAD
MENU 13. Okt 2020
Hold 2
|
Mulligatawny suppe m/kylling
Gourmesaltet pankopaneret sø- eller rødtunge med
fennikel remoulade.
|
Forside
Opskrifter
Menu 2020-2021
|
Mulligatawny suppe m/kylling
Ingredienser til 4 personer:
|
500 g kyllingebryst i
tern |
|
8 dl grønsagsbouillon |
|
2 tsk karry medium |
|
1 tsk. spidskommen |
|
2 spsk. olivenolie |
|
1 finhakket løg |
|
2 fed hvidløg |
|
2 porrer i skiver |
|
1 rød peber i
strimler/tern |
|
1 ds tomat hakket |
|
2 tsk timian |
|
2 dl piskefløde |
|
4 spsk majsstivelse |
|
salt/peber |
|
Mulligatawny suppe m/kylling
Fremgangsmåde:
-
Varm
gryden op ved middelvarme og rør karry og spidskommen rundt i gryden
til den begynder at dufte.
-
Tilsæt
olie, løg, porrer og hvidløg og sauter i karryen til løgene er
bløde.
-
Brun
kyllingkødet deri på alle sider og tilsæt derefter grøntsagsfond
sammen med timian.
-
Lad det
simre under låg i 20 min. Tilsæt tomat og peberfrugt.
-
Smag til
med salt og peber og jævn det evt. med majsstivelse udrørt i koldt
vand under omrøring. Tilsæt evt. fløde og smag til.
|
Gourmesaltet pankopaneret sø- eller
rødtunge med fennikel remoulade
Ingredienser til 4 personer:
|
600 g rødtunge |
|
4 spk hvedemel |
|
2 æg |
|
3 dl panko |
Remoulade
|
400 g fennikel |
|
1 citron |
|
50 g cornichoner |
|
1 spsk kapers |
|
estragon |
|
6 spk mayonaise |
|
2 tsk dojonsennep |
|
4 spsk creme fraiche |
|
salt peber evt. sukker |
|
smør til stegning |
|
Gourmesaltet pankopaneret sø- eller
rødtunge med fennikel remoulade Fremgangsmåde:
Gourmesaltning:
- 10 min før tilberedning skal fisken "dækkes" i salt i ca 10 min
og derefter tørres af.
- Vend fisken i mel, derefter i æg og panko. Lad den hvile i
10 min inden stegningen i rigeligt smør/olie . 3-4 min på hver side
- Server med smørristede kartofler og smørsauce
Remoulade
- Fjern stok fra fennikel og snit fint og vend den i citron og lad
den trække i 10 min.
- Hak cornichoner , dild, kapers, estragon fint og rør sammen med
creme fraiche, mayonaisesennep
|
|
|