HERREMAD 

   MENU 06. Okt 2020

                    

Rødspættefileter i fad

Stegt kalvelever med bløde løg og flødesauce
         

Forside
Opskrifter
Menu 2020-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Rødspættefileter i fad

Ingredienser til 4 personer:

bullet

10-12 Rødspætte fileter

bullet

5 tsk Fransk sennep

bullet

2 tsk Sukker

bullet

4 tsk Karry

bullet

10 spsk Olivenolie

bullet

6 spsk Eddike

bullet

15 spsk Tomatpuré

bullet

0,5 liter. Piskefløde

bullet

2 Løg i skiver

bullet

4 Laurbærblade

bullet

Salt og peber

bullet

Smørklatter 400 g.

bullet

1 bakke champignon

bullet

400g. Rejer
 

Rødspættefileter i fad

Fremgangsmåde:
 

  1. Alt undtagen smør røres sammen.
  2. Fileterne rulles og placeres i bunden af et smurt fad.
  3. Smørret fordeles mellem fiskene
  4. Det sammenrørte hældes over fileterne.
  5. Fadet sættes i ovnen 20-25 minutter ved 180 grader Pyntes efterfølgende med rejer Der serveres flutes til.



     
Stegt kalvelever med bløde løg og flødesauce

Ingredienser til 4 personer:

bullet

400 gram Løg

bullet

50 gram Margarine

bullet

Salt

bullet

Peber

 

bullet

500 gram Kalvelever

bullet

2 spsk. Hvedemel

bullet

50 gram Smør

bullet

Salt

bullet

Peber

 

Sauce:

bullet

1 spsk. Hvedemel

bullet

4 dl. Kogevand fra kartoflerne

bullet

1 dl. Piskefløde

bullet

Salt

bullet

Peber

bullet

Kulør

 

bullet

1000 gram Kartofler

 

Stegt kalvelever med bløde løg og flødesauce

Fremgangsmåde:

  1. Løgene halveres og skæres i skiver. Steges bløde i olien i 5 minutter. Tag dem fra og hold den varme i ovnen (150 grader C. alm. ovn).
     
  2. Leveren renses for hinder og skæres i skiver ca. 0.5 cm. tykke. Bland mel med salt og peber. Vend leveren i heri.
  3. Steges på panden 5-6 minutter på hver side. Tages af og holdes varm.
     

Sauce:

  1. Mel drysses på panden og kogevand hældes på, piskes godt igennem og spædes til med piskefløde. Farves med kulør og smages til med salt og peber.

Servering:

  1. Serveres med de bløde løg ovenpå, kartofler, sauce og agurkesalat.