HERREMAD
MENU 06. Okt 2020
|
Rødspættefileter i fad
Stegt kalvelever med bløde løg og flødesauce
|
Forside
Opskrifter
Menu 2020-2021
|
Rødspættefileter i fad
Ingredienser til 4 personer:
|
10-12 Rødspætte fileter |
|
5 tsk Fransk sennep |
|
2 tsk Sukker |
|
4 tsk Karry |
|
10 spsk Olivenolie |
|
6 spsk Eddike |
|
15 spsk Tomatpuré |
|
0,5 liter. Piskefløde |
|
2 Løg i skiver |
|
4 Laurbærblade |
|
Salt og peber |
|
Smørklatter 400 g. |
|
1 bakke champignon |
|
400g. Rejer
|
|
Rødspættefileter i fad
Fremgangsmåde:
-
Alt
undtagen smør røres sammen.
-
Fileterne rulles og placeres i bunden af et smurt fad.
-
Smørret
fordeles mellem fiskene
-
Det
sammenrørte hældes over fileterne.
-
Fadet
sættes i ovnen 20-25 minutter ved 180 grader Pyntes efterfølgende
med rejer Der serveres flutes til.
|
Stegt kalvelever med bløde løg
og flødesauce
Ingredienser til 4 personer:
|
400 gram Løg |
|
50 gram Margarine |
|
Salt |
|
Peber |
|
500 gram Kalvelever |
|
2 spsk. Hvedemel |
|
50 gram Smør |
|
Salt |
|
Peber |
Sauce:
|
1 spsk. Hvedemel |
|
4 dl. Kogevand fra
kartoflerne |
|
1 dl. Piskefløde |
|
Salt |
|
Peber |
|
Kulør |
|
1000 gram Kartofler |
|
Stegt kalvelever med bløde løg
og flødesauce Fremgangsmåde:
- Løgene halveres og skæres i skiver. Steges bløde i olien i 5
minutter. Tag dem fra og hold den varme i ovnen (150 grader C. alm.
ovn).
- Leveren renses for hinder og skæres i skiver ca. 0.5 cm. tykke.
Bland mel med salt og peber. Vend leveren i heri.
- Steges på panden 5-6 minutter på hver side. Tages af og holdes
varm.
Sauce:
- Mel drysses på panden og kogevand hældes på, piskes godt igennem
og spædes til med piskefløde. Farves med kulør og smages til med
salt og peber.
Servering:
- Serveres med de bløde løg ovenpå, kartofler, sauce og
agurkesalat.
|