HERREMAD (Afslutning)
MENU 09. Apr 2019
|
Fiskefilet og røget laks med gylden sauce
Kalveculotte tilberedt med SOUS-VIDE metoden
Tærte med sommerbær og kokoscreme
|
Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
|
Fiskefilet og røget laks med gylden sauce
Ingredienser til 4 personer:
|
1 spsk. friskhakket dild |
|
1 spsk. friskhakket
purløg |
|
1 spsk. friskhakket
kørvel |
|
4 fiskefileter |
|
½ tsk groft salt |
|
Friskkværnet peber |
|
4 skiver røget laks |
|
1½ dl fiskebouillon |
|
Kogetid: ca. 20 min ved
225 grader |
Gylden sauce:
|
25 g smør |
|
2 fintrevne gulerødder (
ca 150 g ) |
|
Kogelage fra fiskefadet
ca. 1½ dl |
|
2 dl piskefløde |
|
½ tsk. groft salt |
|
Friskkværnet peber |
Pynt:
|
Frisk kørvel |
Tilbehør:
|
Flutes og citron
|
|
Fiskefilet og røget laks med gylden sauce
Fremgangsmåde:
- Bland dild, purløg og kørvel sammen.
- Drys fiskefileterne med salt, peber og krydderurterne.
- Læg en skive laks på hver fiskefilet og rul dem sammen fra den
brede ende som en roulade.
- Luk evt. med kødnåle eller tandstikkere.
- Læg fisken i et ovnfast fad med sammenføjningen nedad og hæld
fiskebouillon ved.
- Dæk fadet med alufolie ( blank side indad ) og kog retten midt i
ovnen i ca 20 min. Ved 225 grader.
- Si kogelagen fra fiskefadet og hold fisken varm.
Gylden sauce:
- Lad smørret smelte i en gryde.
- Tilsæt gulerødder, 1 spsk. af kogelagen og svits det ca 1 minut.
- Kom resten af kogelagen og fløden i en anden gryde, kog
blandingen ind ved jævn varme og uden låg i ca. 12 min.
- Hæld flødeblandingen over gulerødderne og bring saucen i kog.
- Smag til med salt og peber.
|
Kalveculotte tilberedt med SOUS-VIDE
metoden
Ingredienser til 28 personer
|
1 Kalveculotte på ca. 1
kg (en cuvette kan også bruges) |
|
1 SS smør |
|
Peber |
|
Grøntsager |
|
Krydderurter |
Tilbehør
|
5 kg. Kartofler |
|
Timian |
|
12 fed Hvidløg |
|
6 stk. Røde peberfrugter |
|
12 stk. Gulerødder |
|
6 stk. Rødløg |
|
Spidskommen |
Sauce:
|
6 stk. Løg |
|
6 stk. Gulerødder |
|
500 gram Svampe |
|
3 dl. Mørk balsamico |
|
6 tsk. Honning |
|
1 liter Rødvin |
|
Timian |
|
Salt |
|
Peber |
|
Okseboullion
|
|
Kalveculotte tilberedt med SOUS-VIDE
metoden
Fremgangsmåde:
- Først skal du skære løget i store stykker. Derefter skal sous
vide'n indstilles til 56 grader for at opnå et medium-rosa resultat
(60 grader hvis du ønsker en mere gennemstegt culotte). Husk og
ridse fedtsiden på stegen Gnid herefter stegen med salt og peber.
- Læg stegen i en vakuumpose sammen med 1 spsk. smør, lidt peber,
grøntsager og krydderurter og vakuumpak det. Tilbered stegen i
minimum 7 og maksimalt 14 timer i sous vide badet.
- Tag stegen op og lad den hvile et par minutter. Du kan eventuelt
gemme lidt af væsken fra posen til at lave sauce.
- Derefter brunes Culotten i ovn 15 minutter ved 225 grader
- Derefter skal stegen skæres og serveres straks.
- Servér culotten med dit yndlingstilbehør. Velbekomme!
Tilbehør:
- Kartoflerne skylles og skæres i både/klodser efter temperament.
Krydres med timian og hvidløg. Steges i ovn ved 200 gra til de er
lækre og møre.
- Peberfrugt snittes i tynde strimler. Gulerødder i klodser,
rødløg i både.
- Gulerødder og løg blandes sammen og krydres med olivenolie, salt
og spidskommen.
- Når grøntsagerne er møre tilsættes de fintsnittede peberfrugter
og vendes rundt
Sauce:
- Til saucen skal løg, gulerod og svampe hakkes fint. Sauteres i
olie. Tilsæt balsamico, rødvin, honning og timian. Lad det reducere
til det halve ved medium-høj varme. 4 dl vand hældes i gryden. Lad
det simre 15 min ved svag varme.
- Smag saucen til med salt og peber. Tilsæt evt lidt okseboullion,
hvis saucen mangler smag og dybde. Til sidst jævnes saucen.
|
Tærte med sommerbær og kokoscreme
Ingredienser til 8-10 personer
Tærtedej:
|
150 g hvedemel |
|
100 g smør |
|
50 g sukker |
|
1 æggeblomme |
|
Evt. 1 spsk vand |
Fyld:
|
1 pk bærsymfoni 400 g |
|
125 g sukker |
|
3 æg |
|
2 dl kokosmælk |
|
125 g kokosmel |
Tilbehør:
|
Vaniljeis
|
|
Tærte med sommerbær og kokoscreme
Fremgangsmåde:
- Hak smørret i melet med en kniv.
- Tilsæt sukker og æggeblomme, og ælt hurtig dejen sammen evt. med
lidt vand. Lad dejen hvile i 30 min i køleskabet, inden den rulles
ud og lægges i et smurt tærtefad ( ca 24 cm ).
- Bag tærtebunden i 15-20 min ved 200 grader.
Fyld:
- Kom bærrene på tærten.
- Pisk sukker, æg, kokosmælk og kokosmel sammen, og fordel det hen
over bærrene.
- Bag tærten færdig ved 175 grader i ca. 35 min.
Servering:
- Tærten serveres sammen med is.
|