HERREMAD 

   MENU 26. Mar 2019

                    

Fyldt svinemørbrad med æble, bacon og soltørrede tomater

Citrontærte med Vaniljeis
         

Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
 
Fyldt svinemørbrad med æble, bacon og soltørrede tomater

Ingredienser til 4 personer:

bullet

1 Svinemørbrad

bullet

1 æble

bullet

75 gr. Bacon tern

bullet

60 gr. Soltørrede tomater i olie

 

Sauce:

bullet

2 rødløg

bullet

3 dl hønsefond

bullet

150 g smør til stegning

bullet

3 dl appelsin juice

bullet

Maizena

bullet

Sukker

bullet

¼ piskefløde

 

Krydderurteblanding:

bullet

F.eks. persille, basilikum, timian.

 

Tilbehør

bullet

1 kg Kartofler


 

Fyldt svinemørbrad med æble, bacon og soltørrede tomater

Fremgangsmåde:
 

  1. Mørbraden afpudses, og der skæres et snit ned igennem
  2. Læg et stykke film ud på bordet og læg kødet fladt på filmen. Læg ednu et stykke film ovenpå og bank med håndfladen til mørbraden er ensartet flad
  3. Steg bacon på en varm pande uden fedtstof
  4. Kom æbletern og soltørrede tomater i og sauter i 2 min.
  5. Fordel fyldet på mørbraden, krydr med salt og friskkværnet peber.
  6. Bøj hver ende ind, og rul kødet sammen, snør det med kødsnor. Sørg for at kødet er lige tykt over alt
  7. Mørbraden brunes overalt i smør på en pande, og steges videre i ovnen ved 160 grader i 30 min.
  8. Lad mørbraden hvile tildækket i 15 min.
  9. Tag kødsnoren af, skær kødet i 1,5 cm skiver.

Sauce:

  1. Varm smørret i en gryde
  2. Kom rødløgsringe i, og sauter uden de bliver brune.
  3. Kom appelsinjuice ved, lad det koge op, tilsæt det efter hønsefonden
  4. Lad det hele koge igennem i ca. 15 min.
  5. Smag til med salt og peber, jævn saucen med maizena udrørt i koldt vand.
  6. Hæld stegeskyen fra mørbraden, kom det i saucen.
  7. Smag til med sukker og piskefløde.

Tilbehør:

  1. Kog kartoflerne møre og drys med krydderurteblandingen inden serveringen.
     
Citrontærte med Vaniljeis

Ingredienser til 4 personer

Mørdej:
 

bullet

200 g mel

bullet

100 g smør

bullet

1 spsk sukker

bullet

3-6 spsk. Koldt vand

 

Fyld:
 

bullet

2 æg

bullet

225 g sukker

bullet

75 g smeltet smør

bullet

Reven skal fra 1 citron

bullet

1 dl friskpresset citronsaft

bullet

2 citroner

 

Valiljeis

 

bullet

450 g Vaniljeis
 

Citrontærte med Vaniljeis

Fremgangsmåde:

Mørdej:

  1. Sæt ovnen på 200 grader
  2. Ælt mørdejen sammen og stil den på køl i mindst 1 time
  3. Rul den derefter ud og læg den i en smurt tærteform, og skær dejen til.

Fyld:

  1. Pisk æg og sukker til fyldet er lyst og luftigt.
  2. Tilsæt så smeltet smør (afkølet) og citronskal og saft, og hæld fyldet i den ubagte tærtebund.
  3. Sæt tærten i ovnen og skru ned for varmen til 175 grader
  4. Bag tærten i ca. 35 min. – hold øje med overfladen.
  5. Lad tærten stå 10 min. For eftervarme.