HERREMAD
MENU 19. Marts. 2019
Hold 2
|
Stenbiderrogn på blinis
Kylling Kiev
Romfromage
|
Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
|
Stenbiderrogn på blinis
Ingredienser til 4 personer:
Blinis:
|
2 dl mælk |
|
15 g gær |
|
100 g boghvedemel |
|
50 g hvedemel |
|
1 æg |
|
½ tsk salt |
|
Smør til at stege i |
Stenbiderrogn:
|
200 g frisk stenbiderrogn |
|
½ tsk salt |
|
1 dl cremefraiche 38% |
|
1 rødløg |
|
Frisk dild |
|
Stenbiderrogn på blinis Blinis:
Fremgangsmåde:
-
Lun mælken lidt (30 – 35 gr.)
-
Rør gæren ud i mælken.
-
Pisk boghvedemel, hvedemel, salt og æggeblomme i dejen
-
Lad dejen hæve med et rent viskestykke over i ca. 30 min.
-
Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i den hævede dej
-
Smelt lidt smør på blinispanden
-
Kom små klatter dej på med en ske
-
Steg blinis gyldne på begge sider
Stenbiderrogn:
-
Rognen læges i en fintmasket si og blandes med salt
-
Rognen vendes forsigtigt nogle gange og står i sien over en skål i
45 – 60 min.
-
Rødløget hakkes fint
-
Blinis anrettes med stenbiderrogn, lidt hakket rødløg, en klat
cremefraiche og en lille kvist dild
|
Kylling Kiev
Kylling
Ingredienser til 4 personer
|
4 stk. kyllingebryst |
|
2 spsk hvedemel |
|
salt og friskkværnet
peber |
|
1 æg |
|
2 dl rasp eller
brødkrumme |
Kryddersmør
|
80 g smør (blødt) |
|
2 spsk persille (hakket) |
|
1 spsk basilikum (hakket) |
|
2 tsk frisk estragon
(hakket) |
|
evt. 1 hvidløg (knust) |
|
1 spsk parmesanost
(hakket) |
Tilbehør:
Kartofler, evt. pomfritter
eller brød
|
Kylling Kiev
Fremgangsmåde:
- .Bland blødt smør med hakkede krydderurter, parmesanost og evt.
hvidløg.Læg smørblandingen på smørrebrødspapir eller bagepapir, stil
det ikøleskabet og lad det blive fast. Skær smørret ud i fire
stykker.
- Skær en lille lomme fra den brede side af kyllingebrystet og læg
kryddersmør ind i lommen.
- Vend kødet i mel krydret med salt og peber, og derefter i
sammenpisket æg og rasp. Læg kødet direkte på bagepapir i en
bradepande. Dryp med smeltetsmør, krydr med salt og peber og sæt
bagepladen i en 225 grader varm ovn.
- Steg kødet ca. 35-40 min., til det er lige netop gennem- stegt
og sprødt udvendigt.
- Giv kartofler, pomfritter eller brød til.
|
Romfromage
Ingredienser til 4 personer
|
2,5 dl piskefløde |
|
2 æg |
|
4 spsk. sukker |
|
5 blade husblas |
|
1 dl Rom |
Pynt:
1 dl piskefløde
|
Romfromage Fremgangsmåde:
- Piskefløden piskes til skum.
- Æggeblommer og sukker piskes godt.
- Den udblødte, smeltede husblas røres i. Der smages til med rom.
- Når cremen begynder at blive jævn, blandes det meste af
flødeskummet og
de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i.
- Fromagen fyldes i en skål og pyntes med resten af flødeskummet.
|