HERREMAD
MENU 5. Marts. 2019
Hold 2
|
Cæsarsalat
Silkeborgske koteletter
Is med isvafler
|
Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
|
Cæsarsalat
Ingredienser til 4 personer:
Cæsarsalat
|
1 hoved Icebergsalat |
|
3 skiver franskbrød –
uden skorpe. |
|
parmesanost – revet. |
Dressing
|
1 bæger pasteuriserede
æggeblommer. |
|
1 dl olie. |
|
1 tsk. dijonsennep. |
|
1/2 citron (kun saft) |
|
1 fed hvidløg. |
|
30 g revet parmesan. |
|
Salt og peber. |
|
Fremgangsmåde:
-
Icebergsalat rives i passende stykker. Franskbrød skæreres i tern og
ristes på panden med smør.
-
Parmesanost tilsættes til sidst salaten.
-
Ingredienserne fra dressingen hældes sammen i en skål, hvorefter den
piskes til jævn masse og hældes ovenpå salaten.
|
Silkeborgske koteletter
Ingredienser til 4 personer
|
4 koteletter |
|
2 citroner |
|
brun farin |
Flødekartofler & jordskokker
|
5xkartofler – i skiver. |
|
5xjordskokker – i skiver |
|
ca. 4 dl fløde |
|
Silkeborgske koteletter
Fremgangsmåde:
Koteletter
- Koteletter drysses med salt og pepper, og ristes derefter med
smør på panden. Koteletterne skal KUN ristes til farve og kommes
derefter i et fad.
- Koteletterne skal ligges enkeltvis i fadet, ovenpå hver kotelet
kommes en skive citron.
- På citronen kommes 1-2 spiseske brun farin.
- Tilsæt passende mængde fløde i fadet, hvorefter fadet sættes i
oven på ca. 200C indtil de er færdige.
Flødekartofler & jordskokker
- Kartofler og jordskokker placeres skiftevis i et fad på højkant,
hvorefter der kommes fløde i fadet.
- Fløden skal tildække kartofler og jordskokker, hvorefter der
drysses salt, pepper, muskatnød og revet parmesanost ovenpå.
- Indsættes i ovnen på 200C, og bages til møre.
|
Is med isvafler |
Is med isvafler
Nyd desserten! |