HERREMAD 

   MENU 5. Marts. 2019

Hold 2

                                           

                                  Cæsarsalat

                            Silkeborgske koteletter

                                    Is med isvafler

                                                    

Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
 
Cæsarsalat

Ingredienser til 4 personer:
 

 Cæsarsalat

bullet

1 hoved Icebergsalat

bullet

3 skiver franskbrød – uden skorpe.

bullet

parmesanost – revet.

 

Dressing

 

bullet

1 bæger pasteuriserede æggeblommer.

bullet

1 dl olie.

bullet

1 tsk. dijonsennep.

bullet

1/2 citron (kun saft)

bullet

1 fed hvidløg.

bullet

30 g revet parmesan.

bullet

Salt og peber.

 

 

 

Fremgangsmåde:
 

  1. Icebergsalat rives i passende stykker. Franskbrød skæreres i tern og ristes på panden med smør.
  2. Parmesanost tilsættes til sidst salaten.
  3. Ingredienserne fra dressingen hældes sammen i en skål, hvorefter den piskes til jævn masse og hældes ovenpå salaten.
Silkeborgske koteletter

Ingredienser til 4 personer

bullet

4 koteletter

bullet

2 citroner

bullet

brun farin

 

Flødekartofler & jordskokker

 

bullet

5xkartofler – i skiver.

bullet

5xjordskokker – i skiver

bullet

ca. 4 dl fløde

 

 

Silkeborgske koteletter
 

Fremgangsmåde:

Koteletter

  1. Koteletter drysses med salt og pepper, og ristes derefter med smør på panden. Koteletterne skal KUN ristes til farve og kommes derefter i et fad.
  2. Koteletterne skal ligges enkeltvis i fadet, ovenpå hver kotelet kommes en skive citron.
  3. På citronen kommes 1-2 spiseske brun farin.
  4. Tilsæt passende mængde fløde i fadet, hvorefter fadet sættes i oven på ca. 200C indtil de er færdige.

Flødekartofler & jordskokker

  1. Kartofler og jordskokker placeres skiftevis i et fad på højkant, hvorefter der kommes fløde i fadet.
  2. Fløden skal tildække kartofler og jordskokker, hvorefter der drysses salt, pepper, muskatnød og revet parmesanost ovenpå.
  3. Indsættes i ovnen på 200C, og bages til møre.

 

Is med isvafler Is med isvafler

Nyd desserten!