HERREMAD 

   MENU 19. feb. 2019

Hold 2

       Røget laks med senneps-dild – dressing og røget ørred

                       Gammeldaws kylling stegt i gryde.
                                       

Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
 
Røget laks med senneps-dild – dressing og røget ørred

Ingredienser til 4 personer:
 

 

bullet

100g røget laks i skiver

bullet

100g røget ørred

bullet

1 pakke pumpernikkel 250g
eller skiver rugbrød

 

Senneps-dild-dressing

 

bullet

2spsk sennep

bullet

3 spsk muscovadosukker (eller brun farin)

bullet

3 spsk tørret dild

 

Dressing til røget ørred

 

bullet

1 bæger 18% creme fraiche

bullet

Fint hakket bredbladet persille

bullet

Salt og peber

 

Til servering:

 

bullet

Frisk kværnet peber

bullet

Frisk krydderurt ,fx skovsyre'

 

 

Røget laks med senneps-dild – dressing og røget ørred

Fremgangsmåde:
 

  1. Rør sennep , sukker og dild .
  2. Brug en rund udstikkerform og lav 24 runde skiver pumpernikkel eller rugbrød eller rugbrødet i 24 små skiver.
  3. Skær laksen i stykker på ca 3x1 cm.
  4. Riv ørreden i små stykker og bland dem sammen med cremefraichen, der er blandet med den finthakkede persille.
  5. Fordel sennepsdressingen på 12 skiver af pumpernikkelen 0g top med laksestykker, drys med peber og krydderurter.
  6. 12 runde skiver af rugbrødet ristes i smør og toppes med ørreden rørt i persilledressingen.
Gammeldaws kylling stegt i gryde

Ingredienser til 4 personer

Kylling

bullet

1 stk. stor kylling

bullet

1 smule krusepersille

bullet

1 smule salt

bullet

1 smule peber

bullet

1 smule smør

bullet

1 smule kraftig hønsebouillon

bullet

0,5 l fløde

 

Agurkesalat

 

bullet

2 stk. agurker

bullet

3 dl lagereddike

bullet

1 dl vand

bullet

1 smule sukker

bullet

1 smule salt

bullet

0,5 spsk. tørrede hele korianderfrø

bullet

2-3 stk. nelliker

bullet

2 stk. lauerbærblade

bullet

1 smule hel, sort peber

 

Rabarberkompot

 

bullet

1 bundt vinrabarber

bullet

200 g sukker

bullet

1 smule citronsaft

 

 

Gammeldaws kylling stegt i gryde
 

Fremgangsmåde:

Lav kylling:

  1. Kyllingen krydres grundigt indvendig med salt og peber og fyldes med persille.
  2. Smørret smeltes i en stegegryde og når det er bruset af, brunes kyllingen grundigt på alle sider.
  3. Stik ikke i den når den vendes, men brug grydeskeer af træ. Når kyllingen er smukt brunet hældes et par deciliter god hønsebouillon ved, varmen skrues ned og et låg lægges på.
  4. Lad kyllingen snurre i ca. ½ time, og kom så fløden ved. Giv kyllingen yderligere 15-20 minutter,eller til den er gennemstegt. Tag kyllingen op og hold den varm.
  5.  Smag sovsen til, og giv den evt. et lille strit kulør, hvis den er for bleg. Men jævn ikke sovsen,  det er meningen, at den skal være skilt
  6.  Server med agurkesalat, rabarberkompot og nye kartofler.

Lav agurkesalat:

 

  1. Krydderierne undtagen salt og sukker kommes i en lille gazepose. Eddiken og vandet bringes i kog sammen med gazeposen. Sluk for ilden og lad det trække.
  2.  Når lagen er lunken smages den til med sukker og salt. Agurkerne skives ganske fint på en mandolin eller siden af rivejernet. Lad dem trække med en smule salt i en times tid og knug  så meget væske ud af dem som muligt.
  3. Kom agurkeskiverne i en skål og hæld lagen over dem.
  4. (Fjern gazeposen) Lad agurkesalaten trække i køleskabet i mindst et par timer, gerne natten over.

Lav rabarberkompot:

  1. Skær rabarber i mindre stykker og kom dem i en gryde med en lille smule vand på bunden.
  2. Kom sukker og citronsaft ved og lad det koge stille op. Når rabarberne er akkurat møre tages de fra ilden og kompotten køles af.