Røget laks med senneps-dild – dressing og
røget ørred
Ingredienser til 4 personer:
|
100g røget laks i skiver |
|
100g røget ørred |
|
1 pakke pumpernikkel 250g
eller skiver rugbrød |
Senneps-dild-dressing
|
2spsk sennep |
|
3 spsk muscovadosukker
(eller brun farin) |
|
3 spsk tørret dild |
Dressing til røget ørred
|
1 bæger 18% creme fraiche |
|
Fint hakket bredbladet
persille |
|
Salt og peber |
Til servering:
|
Frisk kværnet peber |
|
Frisk krydderurt ,fx
skovsyre' |
|
Røget laks med senneps-dild – dressing og
røget ørred
Fremgangsmåde:
-
Rør sennep , sukker og dild .
-
Brug en rund udstikkerform og lav 24 runde skiver pumpernikkel eller
rugbrød eller rugbrødet i 24 små skiver.
-
Skær laksen i stykker på ca 3x1 cm.
-
Riv ørreden i små stykker og bland dem sammen med cremefraichen, der
er blandet med den finthakkede persille.
-
Fordel sennepsdressingen på 12 skiver af pumpernikkelen 0g top med
laksestykker, drys med peber og krydderurter.
-
12 runde skiver af rugbrødet ristes i smør og toppes med ørreden
rørt i persilledressingen.
|
Gammeldaws kylling stegt i gryde
Ingredienser til 4 personer
Kylling
|
1 stk. stor kylling |
|
1 smule krusepersille |
|
1 smule salt |
|
1 smule peber |
|
1 smule smør |
|
1 smule kraftig
hønsebouillon |
|
0,5 l fløde |
Agurkesalat
|
2 stk. agurker |
|
3 dl lagereddike |
|
1 dl vand |
|
1 smule sukker |
|
1 smule salt |
|
0,5 spsk. tørrede hele
korianderfrø |
|
2-3 stk. nelliker |
|
2 stk. lauerbærblade |
|
1 smule hel, sort peber |
Rabarberkompot
|
1 bundt vinrabarber |
|
200 g sukker |
|
1 smule citronsaft |
|
Gammeldaws kylling stegt i gryde
Fremgangsmåde:
Lav kylling:
- Kyllingen krydres grundigt indvendig med salt og peber og fyldes
med persille.
- Smørret smeltes i en stegegryde og når det er bruset af, brunes
kyllingen grundigt på alle sider.
- Stik ikke i den når den vendes, men brug grydeskeer af træ. Når
kyllingen er smukt brunet hældes et par deciliter god hønsebouillon
ved, varmen skrues ned og et låg lægges på.
- Lad kyllingen snurre i ca. ½ time, og kom så fløden ved. Giv
kyllingen yderligere 15-20 minutter,eller til den er gennemstegt.
Tag kyllingen op og hold den varm.
- Smag sovsen til, og giv den evt. et lille strit kulør,
hvis den er for bleg. Men jævn ikke sovsen, det er meningen,
at den skal være skilt
- Server med agurkesalat, rabarberkompot og nye kartofler.
Lav agurkesalat:
- Krydderierne undtagen salt og sukker kommes i en lille gazepose.
Eddiken og vandet bringes i kog sammen med gazeposen. Sluk for ilden
og lad det trække.
- Når lagen er lunken smages den til med sukker og salt.
Agurkerne skives ganske fint på en mandolin eller siden af
rivejernet. Lad dem trække med en smule salt i en times tid og knug
så meget væske ud af dem som muligt.
- Kom agurkeskiverne i en skål og hæld lagen over dem.
- (Fjern gazeposen) Lad agurkesalaten trække i køleskabet i mindst
et par timer, gerne natten over.
Lav rabarberkompot:
- Skær rabarber i mindre stykker og kom dem i en gryde med en
lille smule vand på bunden.
- Kom sukker og citronsaft ved og lad det koge stille op. Når
rabarberne er akkurat møre tages de fra ilden og kompotten køles af.
|