HERREMAD
MENU 12. feb. 2019
|
Tapas:
Laksemousse, Hvid fisk m/krydderurter og ærtecreme,
Spinatpandekage m/ rejemousse, Fish n’ Chips
Oksekød og butterdej på spyd, “Svinebolcher“, Rilette
af gris
Mayonaisser (Estragon, Purløg, Basis), Små syltede tomater,
Rød bearnaise, Madbrød - Hurtigt, Sesam snack og
flutes
Ostetern i olie og Dukkah, Chili-marmelade
Saltmandler, Lakridsmandler, “Pastasnack“,
Pestosnegle, Puffede ris
Chokolademousse i 3 farver, Marinerede
appelsinfileter, Glaskaramel
|
Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
|
Laksemousse
Ingredienser til x personer:
|
400 gr fersk laks
|
|
Salt og peber |
|
2 æg |
|
½ dl hvidvin |
|
2 dl fløde |
|
Dild |
|
Chili/mango krydderi
|
|
Laksemousse
Fremgangsmåde:
-
Blend laksen med salt og peber
-
Kør æg og hvidvin i
-
Kør fløden i
-
Sprøjtes i forme
-
Bages i vandbad i ovnen v/ 120 c
-
Afkøles og vendes i hakket dild og chili/mango krydderi
|
Hvid fisk m/krydderurter og ærtecreme
Ingredienser til x personer:
|
Hvid fisk ( lyssej, lange
el andet fisk ) |
|
Salt og peber |
|
Friske krydderurter (
purløg, dild, persille..) |
|
2 blad husblas |
|
250 g optøede ærter
|
|
Tørret estragon |
|
Hvid fisk m/krydderurter og ærtecreme
Fremgangsmåde:
-
Skær fisken til, så det bliver ensartet smalle lige stykker
-
Læg husblassen i blød
-
Hak krydderurterne
-
Læg et stykke “film“ 30*60 ud på bordet
-
Læg halvdelen af fisken på midten
-
Drys krydderurter, salt og peber på
-
Læg husblassen på og læg det sidste fisk ovenpå
-
Rul nu filmen med fisken i, det skal være stramt
-
Bages i vandbad v/ 120 c
-
Hak ærterne helt fint i blender
-
Smag til med estragon, salt og peber
-
Server den afkølede fisk i skiver, toppet med ærtecreme ( og
purløgsmayo )
|
Spinatpandekage m/ rejemousse
Ingredienser til x personer:
|
120 g mel |
|
3 æg |
|
3 dl mælk |
|
Salt og peber |
|
Hakket afdryppet spinat
|
|
En slat olie |
|
400 g creme fraiche 38 %
|
Rejemousse
|
250 g rejer |
|
4 husblas |
|
Lidt sød chilisauce eller
ketchup |
|
Hakket dild |
|
Salt, peber og citronsaft
|
|
Spinatpandekage m/ rejemousse
Fremgangsmåde:
-
Bland alle ingredienser
-
Bag tynde pandekager
Rejemousse
-
Læg husblassen i blød
-
Hak rejerne
-
Bland creme fraiche, rejer, ketchup og hakket dild
-
Smag til med salt, peber og citronsaft
-
Smelt husblassen med lidt af massen over vandbad
-
Vend husblassen i og stil det på køl
-
Læg spinatpandekagerne sammen med rejemoussen,
-
så det bliver en lagkage
-
Del stablen i 12 til 14 stykker
|
Fish n’ Chips
Ingredienser til x personer:
|
Torskefilet eller Kuller
|
|
2,5 dl øl |
|
200 g mel |
|
Salt og peber |
|
Olie til at fritere i
|
Pommes Frittes
|
1 kg bagekartofler
|
|
Olie |
|
Salt |
Sauce Tatar
|
1 dl mayo |
|
1 dl creme fraiche
|
|
2 spsk finthakkede kapers
|
|
4 spsk finthakkede
cornichoner |
|
1 tsk dijonsennep
|
|
Saft og skal af en citron
|
|
Finthakkede krydderurter
( purløg, persille og dild ) |
|
Salt og peber
|
|
Fish n’ Chips
Fremgangsmåde:
-
Bland mel, bagepulver, salt og peber
-
Pisk langsomt øllet i, den skal være lind og flydend. Lad den hvile
i ca 30 min.
-
Skær fisken ud i passende stykker. Husk, at vi laver tapas!!!!
-
Varm olien op. Dyp fiskestykkerne i øldejen og bag dem i olien til
de er gyldne.
-
Læg dem på fedtsugende papir og drys med salt inden servering
Pommes Frittes
-
Skræl og skær kartoflerne i pommes frites
-
Udvand dem i iskoldt vand, ca 1 time
-
Tør kartoflerne grundigt og kog dem i olie v/ 140-150 c, 5-6 min. De
skal blive møre, men ikke tage farve
-
Kog af flere gange
-
Lige inden servering, koges fritterne igen i olie v/ 190 c.
-
Lægges på fedtsugende papir og drysses med salt inden servering
Sauce Tatar
-
Rør alle ingredienserne sammen og smag det godt til
|
Oksekød og butterdej på spyd
Ingredienser til x personer:
|
6 træpinde |
|
400 g hakket okse
|
|
1 fed hakket/ presset hvidløg
|
|
1 hakket løg |
|
2 spsk hakket tørret svampe
|
|
Lidt olie |
|
Salt og peber |
|
3 plader butterdej
|
|
Revet mozerella |
|
Tomatsauce ( ketchup )
|
|
Lidt tørret hakket svampe
|
|
Oksekød og butterdej på spyd
Fremgangsmåde:
-
Rør farsen med, løg, hvidløg, svampe, olie, salt og peber
-
Form farsen til 18 kugler
-
Rul hver plade butterdej ud i 15 x25
-
Del hver plade i 2 på langs
-
Smør med ketchup, drys ost og svampe på
-
Rul sammen
-
Så er det nu I skal bede om hjælp….
-
Bag spyddet v/ 180 c varmluft til butterdejen er færdig
|
“Svinebolcher“
Ingredienser til x personer:
|
Nakkefilet (Salt den i et
par dag, kog den i suppe til den falder fra hinanden ) |
|
Andefedt |
|
Pankorasp |
|
Æg |
|
Mel |
|
Olie til at stege i
|
|
“Svinebolcher“
Fremgangsmåde:
-
Afkøl den kogte nakkefilet og træk kødet fra hinanden
-
Kom en smule andefedt i og form små kugler af kødet
-
Paner kuglerne i mel, æg og rasp - én proces ad gangen. (Tip tilsæt
lidt vand til æggene - det letter arbejdet)
-
Steg i olie
-
Serveres som snack med dip, eksempelvis estragonmayo
|
Rilette af gris
Ingredienser til x personer:
|
Nakkefilet (Salt den i et
par dag, kog den i suppe til den falder fra hinanden) |
|
200 g estragonmayo (Se
mayo'er) |
|
100 g creme fraiche 18 %
|
|
1 finthakket rødløg
|
|
Salt og peber |
Syltede rødløg
|
5 rødløg |
|
2 dl eddike |
|
2 dl sukker |
|
2 dl vand
|
|
Rilette af gris
Fremgangsmåde:
-
Salt Nakkefilet'en i et par dag. Kog den i suppe til den falder fra
hinanden.
- Bland mayo, creme fraiche, rødløg, salt og peber
- 'Vend det plukkede nakkefilet i
- Anrettes og pyntes med syltede rødløg og hakket forårsløg
Syltede rødløg
-
Pil rødløgene, halver og skær dem i tynde stykker
-
Kom løgene i atamonskyllede glas
-
Kog eddike, sukker og vand sammen og hæld det over løgene (Holder
længe, hvis de står på køl)
|
Mayonaisser (Estragon, Purløg, Basis)
Ingredienser til x personer:
Estragonmayo
| 2 bæger hele æg |
| 5 dl olie |
| 1 spsk grov sennep |
| 1 fed presset hvidløg |
| 1 stor spsk frisk estragon ( frost ) |
| Lidt citronsaft |
| Salt og peber |
Purløgsmayo
| 2 bæger hele æg |
| 5 dl olie |
| 1 stor spsk frisk purløg (frost) |
| Lidt citronsaft |
| Salt og peber |
Basismayo
| 2 bæger hele æg |
| Salt og peber |
| 5 dl olie
|
|
Mayonaisser (Estragon, Purløg, Basis)
Fremgangsmåde:
-
Rør æggene seje med salt
-
Kom sennep, hvidløg og estragon i
-
Kom olie i under piskning
-
Smag til….
Purløgsmayo
-
Rør æggene seje med salt
-
Kom hakket purløg i
-
Kom olie i under piskning
-
Smag til….
Basismayo
-
Rør æggene seje med salt
- Kom olie i under piskning
|
Små syltede tomater
Ingredienser til x personer:
|
500 g små tomater
|
|
1 spsk balsamico |
|
1 spsk honning |
|
1 dl olie |
|
salt og peber |
|
Frisk timian el. rosmarin
|
|
Små syltede tomater
Fremgangsmåde:
-
Skyl og prik tomaterne med spidsen af en urtekniv
-
Kom tomaterne op i en skål og bland, sammen med resten af
ingredienserne
-
Kommes på plade med bagepapir
-
“ Syltes “ v/ 150 c i 30-40 min, de skal karamelisere let
|
Rød bearnaise
Ingredienser til x personer:
|
200 g smør |
|
2 breve bearnaise
|
|
2 dl mælk |
|
3 dl fløde |
|
Tomatpure |
|
Essens |
|
Hakket persille |
|
Rød bearnaise
Fremgangsmåde:
-
Smelt smørret og kom pulveret i
-
Kom mælk og fløde i
-
Kog op og smag til med pure, essens og persille
|
Madbrød - Hurtigt
Ingredienser til x personer:
|
50 g smør |
|
2 dl mælk |
|
½ dl creme fraiche
|
|
25 g gær |
|
1 tsk sukker |
|
1 tsk salt |
|
1 ½ tsk tørret rosmarin
|
|
350 g hvedemel |
|
Mælk og oregano til
pensling og drys |
|
Madbrød - Hurtigt
Fremgangsmåde:
-
Smelt smør tilsæt mælk
-
Hæld massen i en skål og tilsæt creme fraiche
-
Kom resten af ingredienserne i, hold lidt mel tilbage….
-
Slå dejen sammen, ælt den godt igennem på bordet
-
Form dejen til et fladt rundt brød (ca 28 cm i diameter)
-
Læg det på bagepapir
-
Rids brødet næsten igennem, så der dannes 8 el 16 stykker
-
Pensel med æg og drys med rosmarin
-
Sæt brødet i en kold ovn, 225 c traditionel ovn
-
Bag ca. 20 min
|
Sesam snack og flutes
Ingredienser til x personer:
|
Tortillias |
|
1 æggeblomme |
|
1 spsk smeltet smør
|
|
Sesam
|
|
Hurtige købe flutes
|
|
Sesam snack og flutes
Fremgangsmåde:
| Bland æggeblomme og smør |
| Pensel en tortillia |
| Del den i 8 stk |
| Bages ca 8-10 min v/ 180 |
Hurtige købe flutes
| Smøres med smør, drysses med salt og krydderi
Bages ca 10 min v/ 200 c
|
|
Ostetern i olie og Dukkah
Ingredienser til x personer:
|
Ost
|
|
4 spsk sesamfrø |
|
4 spsk solsikkekerner
|
|
2 spsk spidskommen
|
|
2 spsk korianderfrø
|
|
2 spsk groft salt
|
|
Ostetern i olie og Dukkah
Fremgangsmåde:
-
Skær ost i tern og vend dem i olie (Ost med krydderi vendes i
neutral olie og omvendt…)
-
Rist alle krydderierne undtagen salt på panden
-
Det skal tage lidt farve og dufte
-
Kom blandingen i en morter eller hakkes sammen med salt
-
Serveres sammen med ostetern
Blandingen holder sig længe og er velegnet som drys i salater,
dyppelse eller som smagsgiver i marinader og dressinger
|
Chili-marmelade
Ingredienser til x personer:
|
300 g rød Peber |
|
2 røde Chili (gerne
stærke) |
|
200 g Ingefær |
|
200 g rørsukker |
|
1 1/4 dl æbleeddike
|
|
Chili-marmelade
Fremgangsmåde:
- Rens peberfrugter og chili, befri dem for frø og skær dem i
strimler.
- Skræl ingefæren og riv den på et rivejern.
- Kom peberfrugter, chili, ingefær, rørsukker og æbleeddike i en
gryde og lad det koge op og simre i 15 minutter indtil peberfrugt og
chili er møre
- Blend massen med en stavblender til en ensartet konsistens. Hvis
du gerne vil have, at den bliver lidt tyk i det, skal du lade den
koge lidt længere.
Tip: Lav rigeligt og frys det ned. Marmeladen holder sig på køl i ca.
1 måned.
|
Saltmandler
Ingredienser til x personer:
|
Saltmandler
Fremgangsmåde:
-
Smut mandlerne og læg dem på køkkenrulle, så fugten fjernes
-
Kom et tyndt lag olie på en stegepande
-
Olien varmes op og mandlerne kommes på
-
De ristes og vendes hyppigt 10 til 15 min, de skal være gyldne. PAS
PÅ MED VARMEN!!!!
-
Dryp mandlerne af i en si, vendes med salt mens de stadigvæk er
varme
|
Lakridsmandler
Ingredienser til x personer:
|
Mandler |
|
Lakridspulver |
|
Lakridsmandler
Fremgangsmåde:
-
Vend mandlerne i lakridspulveret
|
“Pastasnack“
Ingredienser til x personer:
|
En pakke frisk pasta “
Fettuccine” |
|
Olie |
|
Salt |
|
“Pastasnack“
Fremgangsmåde:
-
Kog pastaen efter anvisningen
-
Dryp af i sigte
-
Bred pastaen ud på bagepapir og tør den i ovnen v/ 70 c
-
Varm olien op
-
Bræk pastaen lidt i stykker og steg den i olien
-
Læg det på fedtsugende papir
-
Drys med salt inden servering
|
Pestosnegle
Ingredienser til x personer:
|
Pesto |
|
Butterdej |
|
Æg til pensling |
|
Pestosnegle
Fremgangsmåde:
-
Rul butterdejen ud
-
Smør pesto på og rul sammen til en roulade
-
Læg den på køl inden den skæres i skiver
-
Bage i ovn v/ 180 c indtil de er gyldne
-
“ Rouladen “ kan laves i god tid og fryses
|
Puffede ris
Ingredienser til x personer:
|
7,5 dl vand |
|
200 g grødris |
|
15 g salt |
|
Spirulinapulver |
|
Olie |
|
Puffede ris
Fremgangsmåde:
-
Giv alle ingredienserne et opkog, lad det simre under låg i 30 min
-
Tag gryden fra varmen og lad det trække i en times tid
-
Bred massen ud på bagepapir i et tyndt lag
-
Tør det i ovnen v/ 85 c
-
Friter de sprøde flager i olie, dryp af på fedtsugende papir
|
Chokolademousse i 3 farver
Ingredienser til x personer:
|
4 æggeblommer |
|
45 gr. sukker |
|
75 gr. chokolade (mørk,
lys, hvid) |
|
3 dl letpisket fløde
|
|
Chokolademousse i 3 farver
Fremgangsmåde:
-
Pisk æggeblommer og sukker tykt
-
Smelt chokoladen i vandbad, hold øje da det kan drille….
-
Bland æggemasse og chokolade
-
Vend flødeskummet i
-
Fordel i glas
-
Gentag processen med de 2 andre chokolader
|
Marinerede appelsinfileter
Ingredienser til x personer:
|
Fileter af 4 appelsiner
|
|
2 dl appelsinsaft
|
|
½ vaniliestang |
|
3 spsk rørsukker
|
|
Marinerede appelsinfileter
Fremgangsmåde:
-
Kog saft, vanilie og sukker sammen, til det halve
-
Hældes over appelsin-fileterne
-
Afkøles
|
Glaskaramel
Ingredienser til x personer:
|
100 gr flormelis |
|
Glaskaramel
Fremgangsmåde:
-
Smelt flormelis
-
Afsættes på bagepapir, stryges med palet. DET SKAL GÅ HURTIGT!!!
|