HERREMAD 

   MENU 12. feb. 2019

Tapas:

Laksemousse, Hvid fisk m/krydderurter og ærtecreme,
Spinatpandekage m/ rejemousse, Fish n’ Chips

Oksekød og butterdej på spyd, “Svinebolcher“, Rilette af gris

Mayonaisser (Estragon, Purløg, Basis), Små syltede tomater,

Rød bearnaise, Madbrød - Hurtigt, Sesam snack og flutes

Ostetern i olie og Dukkah, Chili-marmelade

Saltmandler, Lakridsmandler, “Pastasnack“, Pestosnegle, Puffede ris

Chokolademousse i 3 farver, Marinerede appelsinfileter, Glaskaramel
                                       

Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
 
Laksemousse

Ingredienser til x personer:

bullet

400 gr fersk laks

bullet

Salt og peber

bullet

2 æg

bullet

½ dl hvidvin

bullet

2 dl fløde

bullet

Dild

bullet

Chili/mango krydderi


 

Laksemousse

Fremgangsmåde:
 

  1. Blend laksen med salt og peber
  2. Kør æg og hvidvin i
  3. Kør fløden i
  4. Sprøjtes i forme
  5. Bages i vandbad i ovnen v/ 120 c
  6. Afkøles og vendes i hakket dild og chili/mango krydderi
     
Hvid fisk m/krydderurter og ærtecreme

Ingredienser til x personer:

bullet

Hvid fisk ( lyssej, lange el andet fisk )

bullet

Salt og peber

bullet

Friske krydderurter ( purløg, dild, persille..)

bullet

2 blad husblas

bullet

250 g optøede ærter

bullet

Tørret estragon

 

Hvid fisk m/krydderurter og ærtecreme

Fremgangsmåde:
 

  1. Skær fisken til, så det bliver ensartet smalle lige stykker
  2. Læg husblassen i blød
  3. Hak krydderurterne
  4. Læg et stykke “film“ 30*60 ud på bordet
  5. Læg halvdelen af fisken på midten
  6. Drys krydderurter, salt og peber på
  7. Læg husblassen på og læg det sidste fisk ovenpå
  8. Rul nu filmen med fisken i, det skal være stramt
  9. Bages i vandbad v/ 120 c
  10. Hak ærterne helt fint i blender
  11. Smag til med estragon, salt og peber
  12. Server den afkølede fisk i skiver, toppet med ærtecreme ( og purløgsmayo )
     
Spinatpandekage m/ rejemousse

Ingredienser til x personer:

bullet

120 g mel

bullet

3 æg

bullet

3 dl mælk

bullet

Salt og peber

bullet

Hakket afdryppet spinat

bullet

En slat olie

bullet

400 g creme fraiche 38 %

 

Rejemousse

bullet

250 g rejer

bullet

4 husblas

bullet

Lidt sød chilisauce eller ketchup

bullet

Hakket dild

bullet

Salt, peber og citronsaft
 

Spinatpandekage m/ rejemousse

Fremgangsmåde:
 

  1. Bland alle ingredienser
  2. Bag tynde pandekager

Rejemousse

  1. Læg husblassen i blød
  2. Hak rejerne
  3. Bland creme fraiche, rejer, ketchup og hakket dild
  4. Smag til med salt, peber og citronsaft
  5. Smelt husblassen med lidt af massen over vandbad
  6. Vend husblassen i og stil det på køl
  7. Læg spinatpandekagerne sammen med rejemoussen,
  8. så det bliver en lagkage
  9. Del stablen i 12 til 14 stykker
Fish n’ Chips

Ingredienser til x personer:

bullet

Torskefilet eller Kuller

bullet

2,5 dl øl

bullet

200 g mel

bullet

Salt og peber

bullet

Olie til at fritere i

 

Pommes Frittes

bullet

1 kg bagekartofler

bullet

Olie

bullet

Salt

 

Sauce Tatar

bullet

1 dl mayo

bullet

1 dl creme fraiche

bullet

2 spsk finthakkede kapers

bullet

4 spsk finthakkede cornichoner

bullet

1 tsk dijonsennep

bullet

Saft og skal af en citron

bullet

Finthakkede krydderurter ( purløg, persille og dild )

bullet

Salt og peber
 

Fish n’ Chips

Fremgangsmåde:

 

  1. Bland mel, bagepulver, salt og peber
  2. Pisk langsomt øllet i, den skal være lind og flydend. Lad den hvile i ca 30 min.
  3. Skær fisken ud i passende stykker. Husk, at vi laver tapas!!!!
  4. Varm olien op. Dyp fiskestykkerne i øldejen og bag dem i olien til de er gyldne.
  5. Læg dem på fedtsugende papir og drys med salt inden servering

Pommes Frittes

  1. Skræl og skær kartoflerne i pommes frites
  2. Udvand dem i iskoldt vand, ca 1 time
  3. Tør kartoflerne grundigt og kog dem i olie v/ 140-150 c, 5-6 min. De skal blive møre, men ikke tage farve
  4. Kog af flere gange
  5. Lige inden servering, koges fritterne igen i olie v/ 190 c.
  6. Lægges på fedtsugende papir og drysses med salt inden servering

Sauce Tatar

  1. Rør alle ingredienserne sammen og smag det godt til
Oksekød og butterdej på spyd

Ingredienser til x personer:

bullet

6 træpinde

bullet

400 g hakket okse

bullet

1 fed hakket/ presset hvidløg

bullet

1 hakket løg

bullet

2 spsk hakket tørret svampe

bullet

Lidt olie

bullet

Salt og peber

bullet

3 plader butterdej

bullet

Revet mozerella

bullet

Tomatsauce ( ketchup )

bullet

Lidt tørret hakket svampe
 

Oksekød og butterdej på spyd

Fremgangsmåde:
 

  1. Rør farsen med, løg, hvidløg, svampe, olie, salt og peber
  2. Form farsen til 18 kugler
  3. Rul hver plade butterdej ud i 15 x25
  4. Del hver plade i 2 på langs
  5. Smør med ketchup, drys ost og svampe på
  6. Rul sammen
  7. Så er det nu I skal bede om hjælp….
  8. Bag spyddet v/ 180 c varmluft til butterdejen er færdig
“Svinebolcher“

Ingredienser til x personer:

bullet

Nakkefilet (Salt den i et par dag, kog den i suppe til den falder fra hinanden )

bullet

Andefedt

bullet

Pankorasp

bullet

Æg

bullet

Mel

bullet

Olie til at stege i

 

“Svinebolcher“

Fremgangsmåde:
 

  1. Afkøl den kogte nakkefilet og træk kødet fra hinanden
  2. Kom en smule andefedt i og form små kugler af kødet
  3. Paner kuglerne i mel, æg og rasp - én proces ad gangen. (Tip tilsæt lidt vand til æggene - det letter arbejdet)
  4. Steg i olie
  5. Serveres som snack med dip, eksempelvis estragonmayo

 

Rilette af gris

Ingredienser til x personer:

bullet

Nakkefilet (Salt den i et par dag, kog den i suppe til den falder fra hinanden)

bullet

200 g estragonmayo (Se mayo'er)

bullet

100 g creme fraiche 18 %

bullet

1 finthakket rødløg

bullet

Salt og peber

 

Syltede rødløg

bullet

5 rødløg

bullet

2 dl eddike

bullet

2 dl sukker

bullet

2 dl vand
 

Rilette af gris

Fremgangsmåde:
 

  1. Salt Nakkefilet'en i et par dag. Kog den i suppe til den falder fra hinanden.
     
  2. Bland mayo, creme fraiche, rødløg, salt og peber
  3. 'Vend det plukkede nakkefilet i
  4. Anrettes og pyntes med syltede rødløg og hakket forårsløg

 

Syltede rødløg

  1. Pil rødløgene, halver og skær dem i tynde stykker
  2. Kom løgene i atamonskyllede glas
  3. Kog eddike, sukker og vand sammen og hæld det over løgene (Holder længe, hvis de står på køl)

 

Mayonaisser (Estragon, Purløg, Basis)

Ingredienser til x personer:

Estragonmayo

bullet2 bæger hele æg
bullet5  dl olie
bullet1 spsk grov sennep
bullet1 fed presset hvidløg
bullet1 stor spsk frisk estragon ( frost )
bulletLidt citronsaft
bulletSalt og peber

Purløgsmayo

bullet2 bæger hele æg
bullet5 dl olie
bullet1 stor spsk frisk purløg (frost)
bulletLidt citronsaft
bulletSalt og peber

Basismayo

bullet2 bæger hele æg
bulletSalt og peber
bullet5 dl olie
 
Mayonaisser (Estragon, Purløg, Basis)

Fremgangsmåde:
 

  1. Rør æggene seje med salt
  2. Kom sennep, hvidløg og estragon i
  3. Kom olie i under piskning
  4. Smag til….

 

 

Purløgsmayo

  1. Rør æggene seje med salt
  2. Kom hakket purløg i
  3. Kom olie i under piskning
  4. Smag til….

 

Basismayo

  1. Rør æggene seje med salt
  2. Kom olie i under piskning
Små syltede tomater

Ingredienser til x personer:

bullet

500 g små tomater

bullet

1 spsk balsamico

bullet

1 spsk honning

bullet

1 dl olie

bullet

salt og peber

bullet

Frisk timian el. rosmarin
 

Små syltede tomater

Fremgangsmåde:
 

  1. Skyl og prik tomaterne med spidsen af en urtekniv
  2. Kom tomaterne op i en skål og bland, sammen med resten af ingredienserne
  3. Kommes på plade med bagepapir
  4. “ Syltes “ v/ 150 c i 30-40 min, de skal karamelisere let

 

Rød bearnaise

Ingredienser til x personer:

bullet

200 g smør

bullet

2 breve bearnaise

bullet

2 dl mælk

bullet

3 dl fløde

bullet

Tomatpure

bullet

Essens

bullet

Hakket persille

 

Rød bearnaise

Fremgangsmåde:
 

  1. Smelt smørret og kom pulveret i
  2. Kom mælk og fløde i
  3. Kog op og smag til med pure, essens og persille
Madbrød - Hurtigt

Ingredienser til x personer:

bullet

50 g smør

bullet

2 dl mælk

bullet

½ dl creme fraiche

bullet

25 g gær

bullet

1 tsk sukker

bullet

1 tsk salt

bullet

1 ½ tsk tørret rosmarin

bullet

350 g hvedemel

bullet

Mælk og oregano til pensling og drys

Madbrød - Hurtigt

Fremgangsmåde:
 

  1. Smelt smør tilsæt mælk
  2. Hæld massen i en skål og tilsæt creme fraiche
  3. Kom resten af ingredienserne i, hold lidt mel tilbage….
  4. Slå dejen sammen, ælt den godt igennem på bordet
  5. Form dejen til et fladt rundt brød (ca 28 cm i diameter)
  6. Læg det på bagepapir
  7. Rids brødet næsten igennem, så der dannes 8 el 16 stykker
  8. Pensel med æg og drys med rosmarin
  9. Sæt brødet i en kold ovn, 225 c traditionel ovn
  10. Bag ca. 20 min
     
Sesam snack og flutes

Ingredienser til x personer:

bullet

Tortillias

bullet

1 æggeblomme

bullet

1 spsk smeltet smør

bullet

Sesam
 

bullet

Hurtige købe flutes
 

Sesam snack og flutes

Fremgangsmåde:
 
bulletBland æggeblomme og smør
bulletPensel en tortillia
bulletDel den i 8 stk
bulletBages ca 8-10 min v/ 180

Hurtige købe flutes

bulletSmøres med smør, drysses med salt og krydderi
Bages ca 10 min v/ 200 c
 
Ostetern i olie og Dukkah

Ingredienser til x personer:

bullet

Ost
 

bullet

4 spsk sesamfrø

bullet

4 spsk solsikkekerner

bullet

2 spsk spidskommen

bullet

2 spsk korianderfrø

bullet

2 spsk groft salt

 

Ostetern i olie og Dukkah

Fremgangsmåde:
 

  1.  Skær ost i tern og vend dem i olie (Ost med krydderi vendes i neutral olie og omvendt…)
  2. Rist alle krydderierne undtagen salt på panden
  3. Det skal tage lidt farve og dufte
  4. Kom blandingen i en morter eller hakkes sammen med salt
  5. Serveres sammen med ostetern

Blandingen holder sig længe og er velegnet som drys i salater, dyppelse eller som smagsgiver i marinader og dressinger

 

Chili-marmelade

Ingredienser til x personer:

bullet

300 g rød Peber

bullet

2 røde Chili (gerne stærke)

bullet

200 g Ingefær

bullet

200 g rørsukker

bullet

1 1/4 dl æbleeddike

 

Chili-marmelade

Fremgangsmåde:
 

  1. Rens peberfrugter og chili, befri dem for frø og skær dem i strimler.
  2. Skræl ingefæren og riv den på et rivejern.
  3. Kom peberfrugter, chili, ingefær, rørsukker og æbleeddike i en gryde og lad det koge op og simre i 15 minutter indtil peberfrugt og chili er møre
  4. Blend massen med en stavblender til en ensartet konsistens. Hvis du gerne vil have, at den bliver lidt tyk i det, skal du lade den koge lidt længere.

Tip: Lav rigeligt og frys det ned. Marmeladen holder sig på køl i ca. 1 måned.

 

Saltmandler

Ingredienser til x personer:

bullet

Mandler

bullet

Olie

bullet

Salt

 

Saltmandler

Fremgangsmåde:
 

  1. Smut mandlerne og læg dem på køkkenrulle, så fugten fjernes
  2. Kom et tyndt lag olie på en stegepande
  3. Olien varmes op og mandlerne kommes på
  4. De ristes og vendes hyppigt 10 til 15 min, de skal være gyldne. PAS PÅ MED VARMEN!!!!
  5. Dryp mandlerne af i en si, vendes med salt mens de stadigvæk er varme
     
Lakridsmandler

Ingredienser til x personer:

bullet

Mandler

bullet

Lakridspulver

 

Lakridsmandler

Fremgangsmåde:
 

  1. Vend mandlerne i lakridspulveret

 

“Pastasnack“

Ingredienser til x personer:

bullet

En pakke frisk pasta “ Fettuccine”

bullet

Olie

bullet

Salt

 

“Pastasnack“

Fremgangsmåde:
 

  1. Kog pastaen efter anvisningen
  2. Dryp af i sigte
  3. Bred pastaen ud på bagepapir og tør den i ovnen v/ 70 c
  4. Varm olien op
  5. Bræk pastaen lidt i stykker og steg den i olien
  6. Læg det på fedtsugende papir
  7. Drys med salt inden servering

 

Pestosnegle

Ingredienser til x personer:

bullet

Pesto

bullet

Butterdej

bullet

Æg til pensling

 

Pestosnegle

Fremgangsmåde:
 

  1. Rul butterdejen ud
  2. Smør pesto på og rul sammen til en roulade
  3. Læg den på køl inden den skæres i skiver
  4. Bage i ovn v/ 180 c indtil de er gyldne
  5. “ Rouladen “ kan laves i god tid og fryses

 

Puffede ris

Ingredienser til x personer:

bullet

7,5 dl vand

bullet

200 g grødris

bullet

15 g salt

bullet

Spirulinapulver

bullet

Olie

Puffede ris

Fremgangsmåde:
 

  1. Giv alle ingredienserne et opkog, lad det simre under låg i 30 min
  2. Tag gryden fra varmen og lad det trække i en times tid
  3. Bred massen ud på bagepapir i et tyndt lag
  4. Tør det i ovnen v/ 85 c
  5. Friter de sprøde flager i olie, dryp af på fedtsugende papir
     
Chokolademousse i 3 farver

Ingredienser til x personer:

bullet

4 æggeblommer

bullet

45 gr. sukker

bullet

75 gr. chokolade (mørk, lys, hvid)

bullet

3 dl letpisket fløde

 

Chokolademousse i 3 farver

Fremgangsmåde:
 

  1. Pisk æggeblommer og sukker tykt
  2. Smelt chokoladen i vandbad, hold øje da det kan drille….
  3. Bland æggemasse og chokolade
  4. Vend flødeskummet i
  5. Fordel i glas
  6. Gentag processen med de 2 andre chokolader

 

Marinerede appelsinfileter

Ingredienser til x personer:

bullet

Fileter af 4 appelsiner

bullet

2 dl appelsinsaft

bullet

½ vaniliestang

bullet

3 spsk rørsukker
 

Marinerede appelsinfileter

Fremgangsmåde:
 

  1. Kog saft, vanilie og sukker sammen, til det halve
  2. Hældes over appelsin-fileterne
  3. Afkøles

 

Glaskaramel

Ingredienser til x personer:

bullet

100 gr flormelis

 

Glaskaramel

Fremgangsmåde:
 

  1. Smelt flormelis
  2. Afsættes på bagepapir, stryges med palet. DET SKAL GÅ HURTIGT!!!