VIKINGE-GRYDE
Ingredienser til 5 personer:
|
1 kg Svinemørbrad |
|
0,5 l mælk |
|
2,5 dl piskefløde |
|
85 g smør |
|
lidt extra smør til stegning
af kød - |
|
70 g mel |
|
1 fed hvidløg |
|
1,5 store løg |
|
15g karry "det skal være
madras-karry" |
|
10g paprika "kun
rosenpaprika er
anvendelig" |
|
35 g tomatpasta |
|
Whisky efter behov |
|
VIKINGE-GRYDE
Fremgangsmåde:
-
Smør brunes i en tykbundet gryde.
-
Karry tilsættes og brunes til det ryger let. Tilsæt så paprika og
lidt efter
de finthakkede løg.
-
Når løgene er næsten møre tilsættes mel. Det bages godt igennem.
-
Tilsæt så ret varm mælk og bag det hele op, så det opnår en
vællingkonsistens.
-
Tilsæt derefter tomatpasta, finthakket hvidløg fløde samt salt og
peber.
-
Saucen holdes varm - evt. i et vandbad. "Det må under ingen
omstændigheder koge"
-
Kødet befries for sener, flækkes på langs en 3-4 gange og skæres på
tværs i passende strimler (1x4cm).
-
Kødstrimlerne lynsteges i brunet smør - ikke for meget af gangen
så koger det jo dit fjols, kødet må kun steges, som du ville stege en
engelsk bøf.
"Altså kom ikke for meget kød på panden ad gangen"
-
Det lynstegte kød væltes i den varme sauce, hvor det hviler i ca 20
min så det
afgiver smag til til saucen. det må endelig ikke komme i kog. "man
koger jo hellere
ikke en engelsk bøf efter stegning(men mindre med er et fjog)"
Selvfølgelig skal
retten på den anden side også holdes varm.
-
Til slut tilsættes whisky efter smag,behag og bilstørrelse
"men do har vel ingen bil din fattigrøv !!!"
-
Retten serveres med pommes frites.
-
.Tilsæt halsen rigelig mængder af
god århusiansk Ceres-øl.
-
Opskrift på den originale Vikingegryde iflg. Dix - anno 1961 i Århus
første gang på
Rest "Den Gamle By". senere på Rest "Viking Bøfhus" Vogt jer for
billige efterligninger....
|
Nem chokolademousse Ingredienser til 5 personer
|
5 Æggeblommer,pasteuriseret |
|
100g mørk chokolade 44% |
|
60 g Sukker |
|
4 dl Piskefløde |
|
Nem chokolademousse
Fremgangsmåde:
- Pisk sukker og æggeblommer hvide. Smelt chokoladen over svag
varme i vandbad.
- Held chokoladen i ægge- og sukker blandingen.
- Pisk fløden til flødeskum og vend fløden i chokolade, sukker og
æggeblandingen.
- Held evt ckokolademoussen i portionsglas.
- Stil chokolademoussen på køl i ca en halv time .
|