HERREMAD
MENU 15. Jan 2019
|
Jordskokke suppe med chorizo og purløg
Rombo al Forno con patate
Crepes Suzette
|
Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
|
Jordskokke suppe med chorizo og purløg
Ingredienser til 4 personer:
|
500 g jordskokker |
|
2 løg |
|
1 fed hvidløg |
|
2 spsk rapsolie |
|
3 kviste timian |
|
1 l grønsagsbouillon – 1
spsk Herbamare til 1 l vand |
|
1 dl piskefløde |
|
2 spsk cidereddike |
|
40 g chorizo |
|
1 dl olivenolie |
|
½ bundt purløg |
|
brød |
|
Jordskokke suppe med chorizo og purløg
Fremgangsmåde:
-
Skræl jordskokkerne – tag to fra til garnityre – skær resten i grove
tern.
-
Pil løg og hvidløg og skær dem i grove tern.
-
Sauter jordskokkerne let i gryde med rapsolie, løg, hvidløg og
timiankviste – sauter et par min uden at grøntsagerne tager farve.
-
Tilsæt bouillon og lad suppen koge 10 -15 min
-
Skær chorizo i små tern og steg dem på en pande
-
Skær de sidste to rå jordskokker i små tern og mariner dem i
olivenolie, salt, peber samt fintklippet purløg
-
Suppen blendes – husk at fjerne timiankviste - og serveres med
jordskokketern, chorizo, purløg – og brød
|
Rombo al Forno con patate
Ingredienser til 4 personer
|
1 stk. pighvar (ca. 1500
g - 2 kg) |
|
5 stk. store
bagekartofler |
|
16 stk. tomater (san
marzano) |
|
1 dåse sorte oliven uden
sten |
|
1 smule olivenolie |
|
3-4 fed hvidløg |
|
1 smule bladselleri |
|
1 smule rosmarin |
|
2 stk. citroner |
|
1 smule smør |
|
1 smule salt |
|
1 smule peber |
Hollandaise Sauce
|
500 g smør |
|
6 stk. æggeblommer |
|
1 stk. citron (saften
derfra) |
|
2 spsk. fiskefond |
|
1 smule salt |
|
1 smule hvid peber
|
|
Rombo al Forno con patate
Fremgangsmåde:
- Pighvar skylles og tørres af så den er til at arbejde med. Klip
finnerne af og fjern indvoldene.
- Smør et passende størrelse fad og læg pighvarren i. Skær skiver
af citron på ca. 1 cm. Og læg dem ovenpå fisken, med et par klatter
smør.
- Snit rosmarin og hvidløg fint.
- Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker, vend dem i
rosmarin og hvidløg, og krydr dem med salt og peber. Fordel
kartoflerne rundt om fisken.
- Lav et snit igennem fisken, så den kan få lidt saft fra citron
og smør. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200c og bag den i ca. 30
min.
- Tomater skæres i mundrette stykker og vendes med fint snittet
persille, oliven, lidt fint snittet hvidløg og krydres med salt og
peber.
- Efter 10 min. i ovnen tages fisken ud, og tomaterne og oliven
lægges ved.
- Giv det hele en lille sjat hvidvin og sæt fisken tilbage i ovnen
i de resterende 20 min.
- Fjern forsigtigt fileterne fra fisken og anret dem med det
omkring liggende tilbehør.
Hollandaise Sauce
- Klar smørret. Det gøres ved at smelte det langsomt og derpå
skumme vallen af på toppen, inden det hældes forsigtigt over i en
anden gryde, uden at bundfaldet kommer med.
- Æggeblommerne piskes sammen med fiskefond over et vandbad til
massen bliver lys og skummende, hvorpå det klarede smør tilsættes,
først ganske lidt ad gangen, mens der piskes, siden i en rolig
strøm. Smag til med citronsaft, salt og hvid peber.
TIP: Skulle den skille, kan man tilsætte lidt iskoldt
vand og piske kraftigt. Serveres helst med det samme, men kan holdes
varm over ganske svagt blus i vandbadet. Rør i den af og til. Den er
fremragende til kogt og stegt fisk. Tilsættes den et par skefulde
flødeskum hedder den ”sauce mousseline”. Prøv den til nykogte hvide
asparges og hør englene synge. Flerstemmigt
|
Crepes Suzette
Ingredienser til 4 personer
|
200 g hvedemel |
|
½ tsk salt |
|
2 tsk sukker |
|
Fintrevet skal af en
økoappelsin |
|
4 æg |
|
4-5 dl mælk |
|
3 spsk solsikkeolie |
|
Smør til stegning |
Orangesauce:
|
50 g sukker |
|
50 g smør |
|
½ dl orangelikør |
|
Saft af 2 øko appelsiner |
|
Mandelsplitter
|
|
Crepes Suzette
Fremgangsmåde:Pandekager:
- Pisk æg og mælk godt sammen, pisk mel, salt, sukker og
appelsinskal i. Bland olie i og lad dejen hvile i 30 min – rør dejen
igennem inden bagning.
- Varm panden med smør, hæld dejen ud til en tynd pandekage, bag
til den er gylden i kanten. Gentag pkt. 2 til dejen er brugt op. Læg
de bagte pandekager i en stak og drys lidt sukker imellem dem. Hold
dem lune til sauces er klar.
Orangesauce:
- Smelt sukker på panden til det bruser op som karamel. Tilsæt
smør og mandelsplitter og flamber med orangelikør. Hæld
appelsinsaften på og kog lidt ind ved svag varme. Fold pandekagerne
sammen 2 gange til en trekant og vend dem i saucen. – Serveres lune
– evt med lidt is.
|