HERREMAD
MENU 04. dec 2018
|
Aspargessuppe med hjemmelavede kødboller
Skindstegt kulmule med bløde løg
|
Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
|
Aspargessuppe med hjemmelavede kødboller
Ingredienser til 4 personer:
|
2 ds asparges snitter |
|
30 gr smør |
|
4 spsk hvedemel |
|
1 l hønse- eller
grønsagsbouillon (evt. 1 l vand + 2 bouillonterninger) |
|
1,5 dl piskefløde |
|
salt og peber, evt hvid
peber |
Hjemmelavede kødboller:
|
450-500 gr hakket
svinekød |
|
1 æg |
|
1 spsk hvedemel |
|
2 tsk salt og
friskkværnet peber |
|
1-1,5 L vand til kogning
af kødbollerne |
Brød
|
Evt. Flutes
|
|
Aspargessuppe med hjemmelavede kødboller
Fremgangsmåde:
-
Afdryp aspargessnitterne i en sigte, men gem væden.
-
Smelt smørret i en stor gryde og pisk melet i smørret.
-
Tilsæt aspargesvandet under piskning og pisk smør, mel og
aspargesvand sammen til en klumpfri opbagning.
-
Tilsæt bouillon eller vand + 2 terninger og lad suppen koge i ca. 5
minutter.
-
Tilsæt piskefløde, smag til med salt og (hvid) peber og tilsæt
aspargessnitterne og kødboller.
-
Varm suppen op og server rygende varm, gerne med lækkert brød til.
Hjemmelavede kødboller:
-
Rør farsen sammen af kød, æg, hvedemel, salt og peber.
-
Bring vandet i kog i en gryde – der skal være så meget vand i gryden,
at kødbollerne kan flyde under kogningen.
-
Tag farsen op med en teske og tril små kødboller mellem hænderne. Er
farsen for klistret, så tilsæt lidt mere mel eller brug teskeen til
at forme kødbollerne med.
-
Plump kødbollerne i det kogende vand og kog dem i ca. 5 minutter.
-
Tag kødbollerne op af vandet, lad dem afdryppe og server dem i den
hjemmelavede aspargessuppe og evt. flutes
|
Skindstegt kulmule med bløde løg
Ingredienser til 4 personer
|
4-500 g kulmulefilet med
skind (4 stk) |
|
3 spsk Olivenolie |
|
500 g små rødbeder |
|
1/4 bundt Timian |
|
2 spsk Hvidvinseddike |
|
800 g bagekartofler |
|
2 porrer |
|
50 g smør |
|
4 rødløg |
|
Salt og peber |
|
Skindstegt kulmule med bløde løg
Fremgangsmåde:
- Vask rødbederne og skær dem i små stykker.
- Kom rødbederne i en bradepande med timian, eddike, 1 spk olie,
salt og peber.
- Bag i en forvarmet ovn på 200 grader i 30 minutter indtil de er
møre.
- Skræl kartoflerne og rens porrene. Skær i små stykker, og kog
dem i 20-25 min.
- Hæld vandet fra og mos kartofler og porrer sammen med smørret.
Smag til med salt og peber
- Skær løgene i ringe og steg dem bløde på en pande i 1 spsk olie.
Krydr med salt og peber.
- Krydr fisken med salt og peber. Steg dem på en varm pande i 1
spsk olivenolie på skindsiden i ca 2-3 min. Vend fisken, tag panden
af varmen, og lad fisken trække et par minutter.
- Server med bløde løg, bagte rødbeder og kartoffel-porremos
|