HERREMAD 

Hold 2

   MENU 27. nov. 2018

       

                         Oliventapenade
                                 

                     Kogt torsk med sennepssovs

                       Chokolademousse

                      

Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
Oliventapenade-(Hyggehapser medens maden tilberedes)

Ingredienser til 4 personer:
 

bullet

100 g sorte oliven u/sten

bullet

1 fed hvidløg

bullet

2-3 spsk. olivenolie

 

Oliventapenade-(Hyggehapser medens maden tilberedes)

Fremgangsmåde:
 

  1. Blend oliven og hvidløg til en fin puré og juster konsistensen med lidt olie

  2. Nydes med gode skiver flutes

 

Kogt torsk med sennepssovs

Ingredienser til 4 personer

bullet

1000 gram Kabliau (torsk)

bullet

Vand

bullet

1 tsk. Salt

bullet

Dild, frisk

bullet

5 Peberkorn, sorte

bullet

2 spsk. Eddike


Sennepssovs

 
bullet

25 gram Smør

bullet

2 spsk. Hvedemel

bullet

5 dl. Kogevand

bullet

1 dl. Sødmælk

bullet

2 spsk. Fiskesennep

bullet

1 tsk. Salt


Tilbehør:

 
bullet

2 Æg

bullet

200 gram Bacon hel

bullet

200 gram Rødbeder, syltede

bullet

200 gram Løg

bullet

4 spsk. Kapers

bullet

1 brev Peberrod, revet

bullet

Fiskesennep

bullet

1000 gram Kartofler

 

Kogt torsk med sennepssovs

Fremgangsmåde:

Torsken:
 

  1. Del gerne torsken i portionsstykker og dæk med rigeligt vand tilsat sorte peberkorn,
    salt, dild og eddike. Det bringes i kog

  2. Kog den i 15 minutter uden at buldrekoge og skum jævnligt.

  3. Torsken tages forsigtigt op med hulske og anrettes på et fad.

Sennepssovs

 

  1. Smelt smørret i gryden og tilsæt inden den bruner melet

  2. Tilsæt - lidt ad gangen - fonten fra torsken samt en dl. mælk

  3. Smag til med salt

  4. Til sidst tilsættes sennep. Tilsæt lidt ad gangen og smag til

Servering

 

  1. Torsken serveres med kogte kartofler og sennepssovs, samt hakkede kogte æg, ristede
    baconstrimler, rødbeder i tern, hakket løg, kapers, reven peberrod ved siden af i små skåle

 

Chokolademousse
 

Ingredienser til 4 personer

bullet

100 g god mørk chokolade

bullet

3 æggeblommer (pasteuriserede)

bullet

1 - 2 spsk. sukker

bullet

½ -1 tsk. revet appelsinskræl

bullet

2 æggehvider (pasteuriserede)

bullet

1½ dl piskefløde

 

Chokolademousse
 

Fremgangsmåde:
 

  1. Hak chokoladen groft.

  2. Læg chokoladen i en skål og smelt den over vandbad. Vandet må ikke koge.

  3. Rør æggeblommer, sukker og appelsinskræl i.

  4. Pisk æggehvider og fløde hver for sig.

  5. Vend først flødeskum og dernæst hvider i chokolademassen.

  6. Sæt den koldt ½ time.

  7. Pynt evt. med flødeskumstoppe og/eller revet chokolade.