HERREMAD
Hold 2
MENU 27. nov. 2018
|
Oliventapenade
Kogt torsk med sennepssovs
Chokolademousse
|
Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
|
Oliventapenade-(Hyggehapser medens maden
tilberedes)
Ingredienser til 4 personer:
|
100 g sorte oliven u/sten |
|
1 fed hvidløg |
|
2-3 spsk. olivenolie |
|
Oliventapenade-(Hyggehapser medens maden
tilberedes)
Fremgangsmåde:
-
Blend oliven og
hvidløg til en fin puré og juster konsistensen med lidt olie
-
Nydes med gode
skiver flutes
|
Kogt torsk med sennepssovs Ingredienser til 4 personer
|
1000 gram Kabliau (torsk) |
|
Vand |
|
1 tsk. Salt |
|
Dild, frisk |
|
5 Peberkorn, sorte |
|
2 spsk. Eddike |
Sennepssovs
|
25 gram Smør |
|
2 spsk. Hvedemel |
|
5 dl. Kogevand |
|
1 dl. Sødmælk |
|
2 spsk. Fiskesennep |
|
1 tsk. Salt |
Tilbehør:
|
2 Æg |
|
200 gram Bacon hel |
|
200 gram Rødbeder,
syltede |
|
200 gram Løg |
|
4 spsk. Kapers |
|
1 brev Peberrod, revet |
|
Fiskesennep |
|
1000 gram Kartofler |
|
Kogt torsk med sennepssovs
Fremgangsmåde:
Torsken:
-
Del gerne torsken i portionsstykker og dæk med rigeligt vand tilsat
sorte peberkorn,
salt, dild og eddike. Det bringes i kog
-
Kog den i 15 minutter uden at buldrekoge og skum jævnligt.
-
Torsken tages forsigtigt op med hulske og anrettes på et fad.
Sennepssovs
-
Smelt smørret i gryden og tilsæt inden den bruner melet
-
Tilsæt - lidt ad gangen - fonten fra torsken samt en dl. mælk
-
Smag til med salt
-
Til sidst tilsættes sennep. Tilsæt lidt ad gangen og smag til
Servering
-
Torsken serveres med kogte kartofler og sennepssovs, samt hakkede
kogte æg, ristede
baconstrimler, rødbeder i tern, hakket løg, kapers, reven peberrod
ved siden af i små skåle
|
Chokolademousse Ingredienser til 4 personer
|
100 g god mørk chokolade |
|
3 æggeblommer
(pasteuriserede) |
|
1 - 2 spsk. sukker |
|
½ -1 tsk. revet
appelsinskræl |
|
2 æggehvider
(pasteuriserede) |
|
1½ dl piskefløde |
|
Chokolademousse
Fremgangsmåde:
-
Hak chokoladen groft.
-
Læg chokoladen i en skål og smelt den over vandbad. Vandet må ikke
koge.
-
Rør æggeblommer, sukker og appelsinskræl i.
-
Pisk æggehvider og fløde hver for sig.
-
Vend først flødeskum og dernæst hvider i chokolademassen.
-
Sæt den koldt ½ time.
-
Pynt evt. med flødeskumstoppe og/eller revet chokolade.
|