HERREMAD 

Hold 2

   MENU 13. nov. 2018

                   Ærtesuppe med mynte og skinke.
                                 

                            Gullaschsuppe

                              Eton mess

Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
 
Ærtesuppe med mynte og skinke.

Ingredienser til 4 personer:
 

bullet

10 gram smør

bullet

1 bundt forårsløg, rensede og hakket fint

bullet

2 fed hvidløg, knuste

bullet

500 g frosne ærter.

bullet

1 liter grønsags- eller kylling-fond(terning)

bullet

Salt og peber
 

Skinke-topping

 
bullet

1 teske olivenolie

bullet

1 teske sennep

bullet

100 g kogt skinke, strimlet

Ærtesuppe med mynte og skinke.

Fremgangsmåde:
 

  1. Varm smørret i en gryde. Tilføj forårsløgene og lad dem stege, til de begynder at blive bløde. Derefter hvidløgene, der steges med et par minutter og så tilsættes de frosne ærter og mynte.

  2.  Herefter tilsættes fond, og det hele simrer i 5 minutter.
    Blend det hele til en jævn suppe.

Topping

 

  1. Varm olivenolien op i en lille pande. Tilføj det honning og sennep og varm det op indtil honningen er smeltet.

  2. Derefter tilsættes skinken og det hele steges indtil
    det er sprødt og brunt.

Servering: Flutes til

 

Gullaschsuppe

Ingredienser til 4 personer

bullet

400 g oksekød

bullet

3 løg

bullet

4 fed hvidløg

bullet

2 gulerødder

bullet

½ knoldselleri

bullet

2 røde peberfrugter

bullet

8 mellemstore kartofler

bullet

100 g bacon i tern

bullet

2 dåser flåede tomater

bullet

1 ½ l oksebouillon ( terning)

bullet

2 spsk. edelsüss paprika

bullet

Ca. 1 spsk. rosenpaprika

bullet

2 tsk. røget paprika

bullet

Olivenolie

bullet

1 tsk. knust spidskommen

bullet

Salt + Peber

bullet

Evt rørsukker



 

Gullaschsuppe

Fremgangsmåde:
 

  1. Skær oksekødet i mellemstore tern. Skræl løg, gulerødder og selleri, og skær dem i små tern. Peberfrugterne befries for kerner og skæres i ganske tynde strimler. Kartoflerne skrælles og skæres i mellemstore tern.

  2. Steg bacon i suppegryden, til det er gyldent, og tag det op. I fedtet sauteres nu løg og hvidløg, til det er klart. Tag løgene op og sæt til side.

  3. Kødet pudres med de tre slags paprika og brunes i gryden i olivenolien under konstant omrøring. Paprika er slemt til at brænde på.

  4. Tilsæt gulerødder og selleri, og lad det stege med et øjeblik. Kom løg, hvidløg og ristet bacon tilbage i gryden, tilsæt flåede tomater, bouillon og spidskommen, og lad suppen koge i en times tid, eller til kødet er mørt.

  5. Kom kartofler og peberstrimler i suppen, og lad den koge stille, til alt er mørt. Smag til med salt og peber og måske en anelse rørsukker, og server suppen rygende varm med
    en klat cremefraiche og godt brød til.

Eton mess
 

Ingredienser til 4 personer

bullet

4 mellemstørrelse marengs

bullet

4 dl. piskefløde

bullet

50 g. sukker

bullet

1 spsk. vanillesukker

bullet

500 g. jordbær

 

Eton mess
 

Fremgangsmåde:
 

  1. Rens jordbærrene, fjern blomsten og skær dem i halve.

  2.  Bræk marengs i stykker (ikke for små) og kom dem i en skål eller 4 dessertglas.Kom piskefløde, vanilje og sukker i en skål og pisk det stift.

  3. Kom flødeskum, jordbær (evt blandede sommerbær) og marengsstykker skiftevis i skål/glas i lag. Pas på ikke at knuse marengsstykkerne for meget.

  4. Server evt med en stilk citronmelisse på toppen.
    Kan også tilføjes revet chokolade på toppen og is gør sig også…