HERREMAD
Hold 2
MENU 13. nov. 2018
|
Ærtesuppe med mynte og skinke.
Gullaschsuppe
Eton mess |
Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
|
Ærtesuppe med mynte og skinke.
Ingredienser til 4 personer:
|
10 gram smør |
|
1 bundt forårsløg,
rensede og hakket fint |
|
2 fed hvidløg, knuste |
|
500 g frosne ærter. |
|
1 liter grønsags- eller
kylling-fond(terning) |
|
Salt og peber |
Skinke-topping
|
1 teske olivenolie |
|
1 teske sennep |
|
100 g kogt skinke,
strimlet |
|
Ærtesuppe med mynte og skinke.
Fremgangsmåde:
-
Varm smørret i en
gryde. Tilføj forårsløgene og lad dem stege, til de begynder at
blive bløde. Derefter hvidløgene, der steges med et par minutter og
så tilsættes de frosne ærter og mynte.
-
Herefter
tilsættes fond, og det hele simrer i 5 minutter.
Blend det hele til en jævn suppe.
Topping
-
Varm olivenolien op
i en lille pande. Tilføj det honning og sennep og varm det op indtil
honningen er smeltet.
-
Derefter tilsættes
skinken og det hele steges indtil
det er sprødt og brunt.
Servering: Flutes til
|
Gullaschsuppe Ingredienser til 4 personer
|
400 g oksekød |
|
3 løg |
|
4 fed hvidløg |
|
2 gulerødder |
|
½ knoldselleri |
|
2 røde peberfrugter |
|
8 mellemstore kartofler |
|
100 g bacon i tern |
|
2 dåser flåede tomater |
|
1 ½ l oksebouillon (
terning) |
|
2 spsk. edelsüss paprika |
|
Ca. 1 spsk. rosenpaprika |
|
2 tsk. røget paprika |
|
Olivenolie |
|
1 tsk. knust spidskommen |
|
Salt + Peber |
|
Evt rørsukker |
|
Gullaschsuppe
Fremgangsmåde:
-
Skær oksekødet i mellemstore tern. Skræl løg, gulerødder og selleri,
og skær dem i små tern. Peberfrugterne befries for kerner og skæres
i ganske tynde strimler. Kartoflerne skrælles og skæres i
mellemstore tern.
-
Steg bacon i suppegryden, til det er gyldent, og tag det op. I
fedtet sauteres nu løg og hvidløg, til det er klart. Tag løgene op
og sæt til side.
-
Kødet pudres med de tre slags paprika og brunes i gryden i
olivenolien under konstant omrøring. Paprika er slemt til at brænde
på.
-
Tilsæt gulerødder og selleri, og lad det stege med et øjeblik. Kom
løg, hvidløg og ristet bacon tilbage i gryden, tilsæt flåede
tomater, bouillon og spidskommen, og lad suppen koge i en times tid,
eller til kødet er mørt.
-
Kom kartofler og peberstrimler i suppen, og lad den koge stille, til
alt er mørt. Smag til med salt og peber og måske en anelse
rørsukker, og server suppen rygende varm med
en klat cremefraiche og godt brød til.
|
Eton mess Ingredienser til 4 personer
|
4 mellemstørrelse marengs |
|
4 dl. piskefløde |
|
50 g. sukker |
|
1 spsk. vanillesukker |
|
500 g. jordbær |
|
Eton mess
Fremgangsmåde:
-
Rens jordbærrene, fjern blomsten og skær dem i halve.
-
Bræk marengs i stykker (ikke for små) og kom dem i en skål
eller 4 dessertglas.Kom piskefløde, vanilje og sukker i en skål og
pisk det stift.
-
Kom flødeskum, jordbær (evt blandede sommerbær) og marengsstykker
skiftevis i skål/glas i lag. Pas på ikke at knuse marengsstykkerne
for meget.
-
Server evt med en stilk citronmelisse på toppen.
Kan også tilføjes revet chokolade på toppen og is gør sig også…
|