HERREMAD
MENU 6. nov 2018
|
Lakserilette
Fasanrulle
Bagte blommer med crunch
|
Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
|
Lakserilette
Ingredienser til 4 personer:
|
Ca 250 g varmrøget laks |
|
1,5 dl creme fraiche 18% |
|
2 spsk yoghurt naturel |
|
1 spsk myonnaise |
|
Saft af ½ citron |
|
1 tsk dijonsennep |
|
1 bundt purløg |
|
Rugbrød - smør
|
|
Lakserilette
Fremgangsmåde:
-
Skindet fjernes fra
laksen - med en gaffel deles laksen i mindre stykker uden at blive
most.
-
Laksekødet røres
sammen med creme fraiche, yoghurt, mayonnaise, citronsaft og sennep
- purløg klippes i meget små stykker og røres i – smag til med salt
og peber.
-
Rugbrødsskiverne
smøres med smør, deles diagonalt i 4 trekanter, lægges på bagepapir
og varmes i ovn ved 160 gr 10 – 15 min – afkøles.
-
Rilletten serveres
på rugbrødsstykkerne, pyntet med fintklippet purløg på toppen.
|
Fasanrulle
Ingredienser til 4 personer
|
2 fasaner |
|
Salt |
|
Peber |
|
3 laurbærblade |
|
3 kviste timian |
|
selleri |
|
1 gulerod |
|
1 porre |
|
1 løg |
|
Champignon |
|
1 dl portvin |
|
2 dl fløde |
|
Sovsejævner |
|
Kulør |
|
Ribs gele |
|
1 bundt persille |
|
Bacon |
|
Smør |
|
Små kartofler |
|
Tyttebær |
Waldorfsalat
|
2,5 dl creme fraiche |
|
2 spsk sukker |
|
Lidt salt |
|
Bladseleri |
|
Vindruer |
|
1 æble |
|
Valnødder
|
|
Fasanrulle
Fremgangsmåde:
-
Fasanbryster skæres fra skroget – OBS for evt. hagl!! – småkød
skæres fra skrog, evt. sener fjernes.
-
Bryster tilsættes lidt salt og peber og fyldes med persille og
rulles sammen, en skive bacon rulles på yderst.
-
Selleri, gulerod, porre og løg skæres i mindre tern.
-
Skrog og ben koges i 1 l vand med grøntsager, laurbær, timian.
-
Fasanrullerne steges i smør, 5 min på hver side, lægges i alufolie
og hviler i 20 min.
-
Småkød steges i smør i nogle min og sættes til side.
-
Champignon ristes i smør og blandes med det lune småkød og evt.
rester af persille.
-
Fond fra ben skummes og sigtes, koges ind og anvendes til sauce med
hjælp af en grønsagsterning, 1 spsk ribsgele, 1 dl portvin, kulør,
fløde og sovsejævner.
-
De små kartofler skal koge i ca. 10 min
Waldorfsalat
-
Creme fraiche røres sammen med sukker og lidt salt.
-
Skær stilk af bladselleri i tynde skiver, skær vindruer i kvarte og
æblet i små stykker – valnødder hakkes
-
Det hele blandes i dressing og pyntes evt på toppen med lidt hakkede
valnødder
|
Bagte blommer med crunch Ingredienser til
4 personer
|
8 blommer |
|
3 spsk rørsukker |
|
1 tsk vaniljesukker |
|
Revet skal af ½ økologisk
lime/citron |
|
60 gr (2 dl) havregryn |
|
50 gr mandelflager |
|
50 gr smør |
|
3 spsk rørsukker |
|
Honning |
|
Piskefløde
|
|
Bagte blommer med crunch
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 gr.
- Smelt smør på en pande, tilsæt sukker og honning, rist havregryn
og mandelflager ved middel varme, vend jævnligt med paletkniv – når
crunchen har passende farve sættes den til afkøling.
- Halver blommerne og læg den i bunden af et ovnfast fad. Sukker,
vaniljesukker og revet limeskal blandes og strøs oven på blommerne.
- De varmes i ovn ca 30 min
- Giv til slut grill varme 225 gr om nødvendigt – afkøles.
- Serveres med topping af crunch og flødeskum
|