HERREMAD 

Hold 2

   MENU 30. okt. 2018

                    

SVAMPESUPPE

SVINEKAM STEGT SOM VILDT
                                       

Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
 
SVAMPESUPPE

Ingredienser til 4 personer:
 

bullet

1 karton Mornay-sauce (1/2 liter)

bullet

500 g svampe (fx markchamp. + tørrede svampe)

bullet

6-8 dl grøntsagsbouillon

bullet

25 g smør

bullet

Kværnet peber

bullet

Hakket persille

bullet

Bacon i terninger
 


 

SVAMPESUPPE

Fremgangsmåde:
 

  1. Skær svampene i passende stykker, gerne lidt groft, og udblød de tørrede svampe efter anvisning på pakken.

  2.  Svits dem i smørret ved kraftig varme et par minutter til de falder
    sammen.

  3. Tilsæt 1/2 l bouillon og Mornay-saucen. Krydr med peber og lad suppen koge 5 minutter.

  4. Smag til og kom gerne en håndfuld hakket persille i.

  5. Ønskes suppen tyndere, tilsættes lidt mere bouillon.

  6. Rist bacon helt sprød.

  7. SERVER SUPPEN med lidt persille og bacon i hver portion .

SVINEKAM STEGT SOM VILDT

Ingredienser til 4 personer

bullet

1 - 1 1/2 kg mellemkam u/svær

bullet

3 tykke skiver røget spæk eller bacon

bullet

30 g smør/margarine/olie

bullet

2 tsk salt og peber

bullet

4 dl vand/bouillon

bullet

1 bæger creme fraiche

bullet

1 tsk ribsgelé

bullet

1 tsk Danablue ost (roquefort)

bullet

Skrællekartofler (Hasselback)

bullet

1 glas rønnebær- eller ribsgel



 

SVINEKAM STEGT SOM VILDT

Fremgangsmåde:
 

  1. Det røgede spæk/bacon skæres ud i strimler, kødet spækkes med det hist og her, og den  spækkede steg drysses med salt og peber, lægges i en bradepande og tilsættes vand/bouillon.

  2. Stegen sættes i en forvarmet ovn 180 - 200 grader C, og steger ved denne temperatur i 1 1/2 time. Der tilsættes evt mere væde under stegningen.

  3. Når kødet er mørt, tages det op, og skyen smages til med creme fraiche, Danablue ost, gele og jævnes med lidt maizenamel rørt ud i vand.

  4. TI L STEGEN SERVERES: Hasselback-kartofler (skrællede kartofler snittet omtrent igennem og bagt sammen med kødet), sauce, rønnebær- eller ribsgelé.