HERREMAD
MENU 23. okt 2018
|
Cheviche
Oksespidsbryst med peberrodssauce
Æblekage á la Carsten
|
Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
|
Cheviche
Ingredienser til 4 personer:
|
400 gram fisk |
|
2 citron |
|
2 lime |
|
1/2 chili |
|
1/2 rød peber |
|
4 forårsløg |
|
Frisk koriander |
|
Salt og peber |
|
Frise salat |
|
100 gram cherrytomater
tomater |
|
1 avocado |
|
Salt og peber |
|
Flutes og smør
|
|
Cheviche
Fremgangsmåde:
-
Vask hænderne godt,
da det er rå fisk, som “citronkoges”
-
Fisken kontrolleres
for evt. ben, og skæres i 1,5 - 2 cm tern. Derefter på køl.
-
Pres citrusfrugter
og tilsæt grovhakket peberfrugt og fintskivede forårsløg.
-
Chili uden kerner
hakkes fint og skyllet koriander plukkes og kommes også i
citrussaften.
-
Nu blandes
ovenstående med fisketernene og krydres med salt og peber.
Sættes på køl og vendes et par gange den næste time.
Fiskekødet vil i denne periode blive fast og hvid.
-
Skær frisesalat i
store stykker og halver tomater. Anret på fad.
-
Herpå lægges
fiskeblandingen som umiddelbart inden er blandet med avocadotern.
-
Serveres med flutes
og smør
|
Oksespidsbryst (kogt) med peberrodssauce
Ingredienser til 4 personer
|
1000 g Oksespidsbryst, rå
|
|
Vand |
|
Salt |
|
2 Løg |
|
1 Gulerødder |
|
1 Pastinak |
|
1 Porre |
|
1 spsk. Smør |
|
25 gram Hvedemel |
|
7 dl. Kogevand |
|
75 gram Peberrod, revet |
|
1 tsk. Sukker |
|
2 spsk. Eddike |
|
Salt |
|
Peber
|
|
Oksespidsbryst (kogt) med peberrodssauce
Fremgangsmåde:
-
Brystet dækkes af vand i rummelig gryde, når det begynder at koge
skummes fedt og uklarheder væk med en øse.
-
Salt, gulerod, løg pastinak og porre tilsættes, koges ca. 1,5-2
timer indtil det er mørt. tag brystet op og lad det hvile.
-
Suppen sies og gemmes til den skal tilsættes i saucen.
-
Smelt smør i ny gryde, rør mel i og tilsæt suppe (kogevand fra
bryst)
-
Smag til med salt, peber, eddike. Lad det simre lidt mens du skærer
kødet ud
-
Derefter tilsættes revet peberrod i saucen. Saucen må ikke koge
efter tilsætning af peberrod, da den så er i fare for at miste
smagen.
|
Æblekage á la Carsten Ingredienser til 6 personer
|
200 gram smør |
|
200 gram sukker |
|
3 æg |
|
200 gram mel |
|
1 tsk bagepulver |
|
3-4 æbler |
|
Sukker |
|
Kanel |
|
Æblekage á la Carsten
Fremgangsmåde:
- Pisk smør og sukker luftigt
- Æg tilsættes derefter 1 ad gangen
- Mel og bagepulver blandes godt og sigtes ned i massen, hvor det
vendes i (Ikke piskes)
- Hældes i form.
- Æbler skrælles og skæres i både.
- Disse blandes med kanel og sukker. Spar ikke på dette.
- Trykkes ned i dejen.
- Sættes i varm ovn ved 185 gr på næstnederste rille. Bagetid ca
30 minutter. Check med strikkepinde.
|