HERREMAD 

   MENU 23. okt 2018

                    

Cheviche

Oksespidsbryst med peberrodssauce

Æblekage á la Carsten
                                       

Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
 
Cheviche

Ingredienser til 4 personer:
 

bullet

400 gram fisk

bullet

2 citron

bullet

2 lime

bullet

1/2 chili

bullet

1/2 rød peber

bullet

4 forårsløg

bullet

Frisk koriander

bullet

Salt og peber

bullet

Frise salat

bullet

100 gram cherrytomater tomater

bullet

1 avocado

bullet

Salt og peber

bullet

Flutes og smør
 

Cheviche

Fremgangsmåde:
 

  1. Vask hænderne godt, da det er rå fisk, som “citronkoges”

  2. Fisken kontrolleres for evt. ben, og skæres i 1,5 - 2 cm tern. Derefter på køl.

  3. Pres citrusfrugter og tilsæt grovhakket peberfrugt og fintskivede forårsløg.

  4. Chili uden kerner hakkes fint og skyllet koriander plukkes og kommes også i citrussaften.

  5. Nu blandes ovenstående med fisketernene og krydres med salt og peber.
    Sættes på køl og vendes et par gange den næste time.
    Fiskekødet vil i denne periode blive fast og hvid.
     

  6. Skær frisesalat i store stykker og halver tomater. Anret på fad.

  7. Herpå lægges fiskeblandingen som umiddelbart inden er blandet med avocadotern.

  8. Serveres med flutes og smør

Oksespidsbryst (kogt) med peberrodssauce

Ingredienser til 4 personer

bullet

1000 g Oksespidsbryst, rå

bullet

Vand

bullet

Salt

bullet

2 Løg

bullet

1 Gulerødder

bullet

1 Pastinak

bullet

1 Porre

bullet

1 spsk. Smør

bullet

25 gram Hvedemel

bullet

7 dl. Kogevand

bullet

75 gram Peberrod, revet

bullet

1 tsk. Sukker

bullet

2 spsk. Eddike

bullet

Salt

bullet

Peber
 

Oksespidsbryst (kogt) med peberrodssauce

Fremgangsmåde:
 

  1. Brystet dækkes af vand i rummelig gryde, når det begynder at koge skummes fedt og uklarheder væk med en øse.

  2. Salt, gulerod, løg pastinak og porre tilsættes, koges ca. 1,5-2 timer indtil det er mørt. tag brystet op og lad det hvile.

  3. Suppen sies og gemmes til den skal tilsættes i saucen.

  4. Smelt smør i ny gryde, rør mel i og tilsæt suppe (kogevand fra bryst)

  5. Smag til med salt, peber, eddike. Lad det simre lidt mens du skærer kødet ud

  6. Derefter tilsættes revet peberrod i saucen. Saucen må ikke koge efter tilsætning af peberrod, da den så er i fare for at miste smagen.

Æblekage á la Carsten

Ingredienser til 6 personer

bullet

200 gram smør

bullet

200 gram sukker

bullet

3 æg

bullet

200 gram mel

bullet

1 tsk bagepulver

bullet

3-4 æbler

bullet

Sukker

bullet

Kanel

Æblekage á la Carsten

Fremgangsmåde:
 

  1. Pisk smør og sukker luftigt
  2. Æg tilsættes derefter 1 ad gangen
  3. Mel og bagepulver blandes godt og sigtes ned i massen, hvor det vendes i (Ikke piskes)
  4. Hældes i form.
  5. Æbler skrælles og skæres i både.
  6. Disse blandes med kanel og sukker. Spar ikke på dette.
  7. Trykkes ned i dejen.
  8. Sættes i varm ovn ved 185 gr på næstnederste rille. Bagetid ca 30 minutter. Check med strikkepinde.