HERREMAD 

   MENU 9. okt 2018

                    

Varme ansjosbrød

Okseragout med jordskokker, timian og sort peber

Honningristet ananas med vaniljeskyr og nødder
                                       

Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
 
Varme ansjosbrød

Ingredienser til 4 personer:
 

bullet

2 løg

bullet

2 - 3 ss olie

bullet

3 hårdkogte æg

bullet

10 – 12 ansjosfileter

bullet

4 skive formbrød

bullet

½ - ¾ bundt hakket dild

bullet

1 kvist dild til pynt
 


 

Varme ansjosbrød

Fremgangsmåde:
 

  1. Skræl løg og hak dem

  2. Svits dem bløde i fedtstoffet

  3. Pil og hak de hårdkogte æg

  4. Skær ansjosfileterne i små bidder

  5. Bland de hakkede æg med ansjosfileterne og løgene

  6. Skær skorpen af brødskiverne og steg dem i lidt fedtstof på panden (eller rist dem i ovnen)

  7. Lun det hele igennem og bland til sidst den hakkede dild i

  8. Fordel ansjossalaten på de stegte brødskiver, pynt med dildkviste og server retten med det samme
     

Okseragout med jordskokker, timian og sort peber

Ingredienser til 4 personer

bullet

3 løg

bullet

Ca. 500 g oksekød i tern (bov/tykkam)

bullet

2 ss olie

bullet

2 ss hvedemel

bullet

1 bundt timian

bullet

500 g jordskokker

bullet

20 sorte peberkorn

bullet

5 fed hvidløg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kartoffelroulade

bullet

4 bagekartofler (ca 1 kg)

bullet

2 æg

bullet

1 dl piskefløde

bullet

1½ ts groft salt

bullet

Friskkværnet peber

 

 

Pesto:

bullet

2 håndfulde bredbladet persille

bullet

2 fed hvidløg

bullet

½ dl olivenolie

bullet

½ ts groft salt

bullet

Friskkværnet peber

 

Kartoffelmos

bullet

2 bagekartofler (ca ½ kg)

bullet

50 g smør

bullet

½ dl mælk

bullet

½ ts groft salt

 

Okseragout med jordskokker, timian og sort peber

Fremgangsmåde:
 

  1. Pil og hak løgene groft

  2. Brun oksekødstern i en gryde ved god varme. Pas på at kødet ikke koger.

  3. Tag kødstykkerne – når de er jævnt brune - op på en tallerken

  4. Brun/steg de hakkede løg og skru ned for varmen. Tilsæt mel, når løgene er glasklare. Vend det rundt med kødet et par minutter

  5. Tilsæt vand så det dækker og kog op. Skum evt. urenheder bort.

  6. Tilsæt salt og en tredjedel af timianen og læg låg på. Lad det simre under låg til det er mørt – ca 45 – 60 minutter

  7. Gør jordskokkerne klar imens. Børst og vask dem eller skræl dem, hvis de er for snavsede

  8. Tilsæt jordskokkerne i grove tern til kødet sammen med yderligere en tredjedel af timianen.

  9. Kog jordskokkerne med i de sidste 20 – 30 minutter

  10. Kog peberkorn i 5 minutter i en smule vand. Hæld vandet fra og skyl peberkornene og hak dem sammen med hvidløgene

  11. Smag retten til med salt og peber

  12. Anret og drys timian samt det knuste peber-hvidløgsblanding over

Kartoffelroulade:

Kartoffelbund:

  1. Kartoflerne skrælles og rives groft

  2. Æg, fløde, salt og peber blandes i en skål og de revne kartofler vendes deri

  3. Massen lægges på en bageplade på et stykke bagepapir og presses med let hånd til en firkant på ca 30x35 cm og ca ½ cm tyk

  4. Kartoffelmassen bages midt i ovnen ved 200 grader til den er let gylden (ca 25 minutter)

  5. Når bunden er bagt, vendes den om på et stykke bagepapir, så den grove overflade vender nedad

Pesto:

  1. Alle ingredienserne blendes til en pesto

Kartoffelmos:

  1. Kartoflerne skrælles og skæres i stykker og koges møre

  2. De kogte kartofler moses og blandes med mælk, smør, pesto og salt

  3. Kartoffelmosen må ikke være for tynd

  4. Mosen smøres på kartoffelbunden, der rulles sammen som en roulade

  5. Den hviler lidt inden den skæres ud i ca. 3 cm tykke skiver
    Læg skiverne på bagepapir på en plade og lun dem i ovnen lige inden de serveres

Honningristet ananas med vaniljeskyr og nødder

Ingredienser til 4 personer

bullet

½ stang vanilje

bullet

1 ss sukker

bullet

200 g skyr

bullet

30 g hasselnødder

bullet

1 lille frisk ananas (ca 500 g frugtkød)

bullet

2 ss honning

bullet

Evt. lidt mynte
 

Honningristet ananas med vaniljeskyr og nødder

Fremgangsmåde:
 

  1. Flæk vaniljestangen. Skrab kornene ud og mos dem sammen med sukkeret
  2. Rør vaniljesukkeret godt sammen med skyren
  3. Rist hasselnødderne 3 – 5 minutter på en tør pande. Gnid hinderne af dem og hak dem groft
  4. Skær skrællen af ananassen og skær frugtkødet i både eller skiver uden stok
  5. Smelt honning på en pande og steg ananasstykkerne gyldenbrune på alle sider
  6. Servér ananasstykkerne med vaniljeskyr, nøddedrys og evt. lidt frisk mynte