Bøf med salat og
bearnaisesauce
Ingredienser til 1 personer
|
250 gram pr. mand |
|
1 bagekartoffel pr. mand
|
Tilbehør 1
|
100 gram smør |
|
2 fed hvidløg |
|
1 tsk. Citronsaft, salt,
peber |
|
1 tsk varmt vand |
Tilbehør 2
.
|
100 gram smør |
|
2 spsk. Hakket persille
|
|
2 spsk. Hakket karse
|
|
1 spsk. Finthakket purløg |
|
Lidt citronsaft, engelsk
sovs, salt, peber |
Salat
|
1 stk. små skud af frisk
frée, rucola |
|
1 stk. skalotteløg |
|
Majs, grønærter, agurk,
tomat skiver |
|
1 spsk. Eddike |
|
2 spsk. Olivenolie |
|
Lidt salt og peber |
|
Servér på en
sidetallerken til bøffen. |
|
Bøf med salat og
bearnaisesauce
Fremgangsmåde:
Bøf surprice
-
Giv dem salt og peber. Steg dem på en varm pande i olie. Man kan
komme et par upillede hvidløgsfed med på panden – det giver smag til
fedtstoffet. Steg dem, som du kan lide dem.
-
Lidt rødt 2-2½ minut – Lys rosa 3-3½ minut Gennemstegt 4-4½ minut .
Kartofler
-
Vask kartoflerne grundigt, og dup dem tørre med køkkenrulle. Det er
vigtigt, at kartoflerne er tørre, da de ellers kan være sværere at
få helt sprøde.
-
Skær et kryds i kartoflen - halvvejs ned i begge snit.
-
Klem en teskefuld smør ned i krydset og pensel med olivenolie og
drys med lidt salt
-
Hæld lidt salt i bunden af et ildfast fad. Det er her kartoflerne
skal stå under turen i ovnen.
-
Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader varmluft i 1 time.
-
Tag kartoflerne ud, og lad dem køle af i 5 minutter. læg så det
valgte kryddersmør i krydset, og server straks.
Kryddersmør
-
I en ren stor skål røres smør med krydderurter og de nævnte råvarer
– smag til med salt.
-
Når smørret er jævnt rørt med krydderurter, så røres det til en
kugle, som rulles i et stykke bagepapir eller madpakkepapir. Sættes
på køl i 30 minutter inden servering.
-
Skæres i skiver.
Bearnaisesauce. Opskriften udleveres når vi mødes |