HERREMAD
MENU 03. Apr. 2018
Hold 2.
|
Pinchos med krabbe
Tapas med ost, æble og parmaskinke
Braiserede svinekæber i mørk øl med kartoffel-sellerimos
|
Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
|
Pinchos med krabbe
Ingredienser til 4 personer
Pinchos med krabbe
|
1 dåse krabbekød |
|
1 dl flødeost med hvidløg |
|
2 spsk fintklippet purløg |
|
1 spsk friskpresset
citrolsaft |
|
8 skiver flutes, evt.
ristet |
|
1 1/2 tsk fintrevet
citronskal |
|
4 fintstrimlede tørrede
abrikoser |
Tapas med ost, æble og
parmaskinke
|
2 æbler |
|
100 g hvidskimmelostm
Castello White |
|
8 træspyd (10-12 cm
lange) |
|
8 skiver parmaskinke
eller chorizopølse |
|
2 skiver ristet rugbrød i
kvarte |
|
Pynt: Friske
basilikumblade |
Bagetid: Ca. 3 min. ved 225
grader.
. |
Pinchos med krabbe
Fremgangsmåde:
Pinchos med krabbe
-
Lad krabbekødet dryppe godt af og bland det med ost, purløg og
citronsaft.
-
Fordel blandingen på brødet og drys med citronskal og abrikoser.
Tapas med ost, æble og
parmaskinke
-
Halver æblerne og befri dem for stilk og kernehus.
-
Skær hver halvdel i 4 skiver – kasser endeskiverne.
-
Skær osten i 8 stykker.
-
Fordel på spyddene, i nævnte rækkefølge, sammenfoldet skinke,
æbleskive, ost og til sidst æbleskive.
-
Stil spyddene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen –
til osten lige begynder at smelte.
-
Tag spyddene ud og stik dem i de ristede rugbrødsstykker, Pynt med
basilikum og server straks.
|
Braiserede svinekæber i mørk
øl med kartoffel-sellerimos
Ingredienser til 4 personer
Kødet
|
10-12 afpudsede
svinekæber/kæbeklumper, ca. 1 kg |
|
salt og peber |
|
15 g smør |
|
1/8 selleri |
|
1 gulerod |
|
1 løg |
|
1 tomat |
|
½ l mørk øl, fx Honning
Ale |
|
evt. 1 spsk hvedemel |
Kartoffel-sellerimos
|
750 g kartofler |
|
¼ selleri, ca. 250 g |
|
2 dl letmælk |
|
25 g smør |
Grøntsager
|
2 gulerødder |
|
2 majroer |
|
1 porre |
|
1/2 dl olie |
Skinken
|
4 skiver parma- eller
serranoskinke
|
|
Braiserede svinekæber i
mørk øl med kartoffel-sellerimos
Svinekæber møre som
smør. I en smuk, aromatisk sovs på mørk øl og rodfrugter. En skøn
simreret, der er god at servere for gæster, for den passer stort set sig
selv. Retten toppes med sprødstegt parmaskinke.
Fremgangsmåde:
Kødet
-
Bestil kæbeklumper hos slagteren et par dage i forvejen.
-
Dup kæbeklumperne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
-
Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun kødet på
alle sider, 3-4 minutter i alt.
-
Brun kødet i passende portioner.
-
Brun selleri, gulerod og løg i grove tern.
-
Tilsæt tomaten skåret i kvarte, de brunede kæbeklumper og øl
suppleret med vand til det dækker.
-
Skru ned til svag varme og kog under låg i 1¼-1½ time til kødet er
mørt.
-
Tag kødet op. Kog væsken ind til der er ca. 2½ dl tilbage. Si
saucen.
-
Smag den til med salt og peber og jævn den evt. med en meljævning.
Kartoffel-sellerimos
-
Kog kartofler og selleri i tern møre.
-
Hæld vandet fra. Mos kartofler og selleri,fx i en purepresser.
-
Varm mælken i gryden. Tilsæt mos og smør. Smag mosen til med salt og
peber.
Grøntsager
-
Damp gulerødder og majroer i passende stykker møre i 1 spsk vand
tilsat salt.
-
Snit porretoppen i meget tynde strimler. Dup dem tørre i
køkkenrulle.
-
Varm olien op, men ikke for meget.
-
Frittér porrestrimlerne heri ved jævn varme, så de ikke bliver
mørke, men beholder den grønne farve.
Skinken
-
Steg parmaskinken på en tør pande til skiverne bliver sprøde og læg
dem over kødet ved servering.
|
|
|