HERREMAD 

   MENU 03. Apr. 2018

Hold 2.

                    

Pinchos med krabbe

Tapas med ost, æble og parmaskinke

                            Braiserede svinekæber i mørk øl med kartoffel-sellerimos

                                       

Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
 
Pinchos med krabbe
 

Ingredienser til 4 personer

Pinchos med krabbe

 

bullet

1 dåse krabbekød

bullet

1 dl flødeost med hvidløg

bullet

2 spsk fintklippet purløg

bullet

1 spsk friskpresset citrolsaft

bullet

8 skiver flutes, evt. ristet

bullet

1 1/2 tsk fintrevet citronskal

bullet

4 fintstrimlede tørrede abrikoser

 

Tapas med ost, æble og parmaskinke

 

 

bullet

2 æbler

bullet

100 g hvidskimmelostm Castello White

bullet

8 træspyd (10-12 cm lange)

bullet

8 skiver parmaskinke eller chorizopølse

bullet

2 skiver ristet rugbrød i kvarte

bullet

Pynt: Friske basilikumblade

 

Bagetid: Ca. 3 min. ved 225 grader.

.

Pinchos med krabbe
 

Fremgangsmåde:
 

Pinchos med krabbe

 

  1. Lad krabbekødet dryppe godt af og bland det med ost, purløg og citronsaft.

  2. Fordel blandingen på brødet og drys med citronskal og abrikoser.
     

 

Tapas med ost, æble og parmaskinke

 

  1. Halver æblerne og befri dem for stilk og kernehus.

  2. Skær hver halvdel i 4 skiver – kasser endeskiverne.

  3. Skær osten i 8 stykker.

  4. Fordel på spyddene, i nævnte rækkefølge, sammenfoldet skinke, æbleskive, ost og til sidst æbleskive.

  5. Stil spyddene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen – til osten lige begynder at smelte.

  6. Tag spyddene ud og stik dem i de ristede rugbrødsstykker, Pynt med basilikum og server straks.

 

Braiserede svinekæber i mørk øl med kartoffel-sellerimos

 

 

 

 

Ingredienser til 4 personer

Kødet
 

bullet

10-12 afpudsede svinekæber/kæbeklumper, ca. 1 kg

bullet

salt og peber

bullet

15 g smør

bullet

1/8 selleri

bullet

1 gulerod

bullet

1 løg

bullet

1 tomat

bullet

½ l mørk øl, fx Honning Ale

bullet

evt. 1 spsk hvedemel

 

Kartoffel-sellerimos

 

bullet

750 g kartofler

bullet

¼ selleri, ca. 250 g

bullet

2 dl letmælk

bullet

25 g smør

 

 

Grøntsager

 

bullet

2 gulerødder

bullet

2 majroer

bullet

1 porre

bullet

1/2 dl olie

 

Skinken

 

bullet

4 skiver parma- eller serranoskinke
 

 

 


 

Braiserede svinekæber i mørk øl med kartoffel-sellerimos

Svinekæber møre som smør. I en smuk, aromatisk sovs på mørk øl og rodfrugter. En skøn simreret, der er god at servere for gæster, for den passer stort set sig selv. Retten toppes med sprødstegt parmaskinke.
 

Fremgangsmåde:

Kødet
 

  1. Bestil kæbeklumper hos slagteren et par dage i forvejen.

  2. Dup kæbeklumperne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.

  3. Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun kødet på alle sider, 3-4 minutter i alt.

  4. Brun kødet i passende portioner.

  5.  Brun selleri, gulerod og løg i grove tern.

  6. Tilsæt tomaten skåret i kvarte, de brunede kæbeklumper og øl suppleret med vand til det dækker.

  7. Skru ned til svag varme og kog under låg i 1¼-1½ time til kødet er mørt.

  8. Tag kødet op. Kog væsken ind til der er ca. 2½ dl tilbage. Si saucen.

  9. Smag den til med salt og peber og jævn den evt. med en meljævning.
     

Kartoffel-sellerimos

  1. Kog kartofler og selleri i tern møre.

  2. Hæld vandet fra. Mos kartofler og selleri,fx i en purepresser.

  3. Varm mælken i gryden. Tilsæt mos og smør. Smag mosen til med salt og peber.

Grøntsager

  1. Damp gulerødder og majroer i passende stykker møre i 1 spsk vand tilsat salt.

  2. Snit porretoppen i meget tynde strimler. Dup dem tørre i køkkenrulle.

  3. Varm olien op, men ikke for meget.

  4. Frittér porrestrimlerne heri ved jævn varme, så de ikke bliver mørke, men beholder den grønne farve.

Skinken

  1. Steg parmaskinken på en tør pande til skiverne bliver sprøde og læg dem over kødet ved servering.