HERREMAD 

   MENU 27. mar 2018

                    

Stegt fiskefilet med rejer

Kogt kalvespidsbryst med peberodsovs og dampet grønt

Citronfromage
                                       

Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
 
Stegt fiskefilet med rejer

Ingredienser til 4 personer

bullet

4 fiskefileter uden ben.

bullet

200 gr rejer

bullet

2 æg

bullet

4 spisesk.mel

bullet

4 spisesk rasp

bullet

salt

bullet

peber

bullet

smør

bullet

olie

bullet

citron

 

Dressing:

bullet

6 spsk creme fraice

bullet

2 spsk mayonaise

bullet

1 tsk paprika

bullet

2 spsk ketchup

bullet

salt

bullet

citronsaft

bullet

4 skiver franskbrød




 

Stegt fiskefilet med rejer

Fremgangsmåde:
 

  1. M


 

Kogt kalvespidsbryst med peberodsovs og dampet grønt

Ingredienser til 4 personer

bullet

800 gram kalvespidsbryst

bullet

2stk store gulledrøder

bullet

200 gr. knoldselleri (gerne noget af den grønne to)

bullet

2 stk skyllede toppe fra porrer

bullet

1 stort løg

bullet

2 fed hvidløg

bullet

4 stk laurblærblad

bullet

10 stk peberkorn

bullet

400 gr. kartofler

bullet

25 gr. smør

bullet

50 gr. hvedemel

bullet

persille

bullet

frisk peberod

bullet

mælk
 


 

Kogt kalvespidsbryst med peberodsovs og dampet grønt


Fremgangsmåde:
 

  1. Put kalvebrystet i en gryde og dæk lige med vand og kog op.

  2. Skum af og put så grøntsagerne i i grove stykker, sammen med kryderrierne

  3. Lad det simre i 2 timer.

  4. Når kødet føles mørt, sigtes kogevandet / boullionen, der bruges i sovsen.

Peberodssovs:

  1. Smelt smøret i en gryde og rør melet i. Tag gryden af blusset og rør postevand i så klumperne forsvinder.

  2. Når sovsen har den rigtige konsistens tilsættes mælk.

  3. Sovsen smages til med salt og peber og masser af friskrevet peberod.
    Serveres med kogte kartofler dampede porer og gullerøder samt frisk persille

     

Citronfromage

Ingredienser til 4 personer

bullet

100 g rørsukker

bullet

2 små æg

bullet

100 g mandelmel

bullet

Ca 100 g marscapone

bullet

Ca 100 g blåbær

bullet

2 ss flormelis

bullet

½ ts kanel

Citronfromage

Fremgangsmåde:
 

  1. Ægge blommer og sukker piskes hvidt
  2. Husblasen blødes op i koldt vand ca 20 min, og vrides.
  3. Husblas smeltes i citronsaften over vandbad
  4. Fløden piskes let og vendes i æggesnapsen. Her i vendes husblasen og til slut stift-piskede æggehvider.
  5. Pyntes med flødeskum og tynde strimler af citron