Lakserillette:
Ingredienser til 4 personer
|
200 – 250 g varmrøget
laks |
|
1½ dl cremefraiche 38% |
|
1 spsk mayonnaise |
|
2 spsk yoghurt naturel |
|
Saft fra ½ citron |
|
1 lille tsk dijonsennep |
|
1 bundt purløg hakkes |
|
Peber |
|
Salt |
|
4 skiver rugbrød |
|
Smør |
|
Lakserillette:
Fremgangsmåde:
-
Skindet skæres af
laksen.
-
Med en gaffel deles
laksen i mindre stykker uden at blive most.
-
Laksen røres sammen
med ingredienserne og smages til med friskkværnet peber og eventuelt
en smule salt. Varmrøget laks er salt i sig selv
-
Rugbrødsskiverne
smøres med smør, deles hver i 2 trekanter, lægges på bagepapir og
ristes i ovnen ved 160 grader i 10 – 15 min til de er sprøde.
Afkøles.
-
Rilletten serveres
på det ristede rugbrød.
|
Stjerneskud
Ingredienser til 4 personer
Fisk:
|
8 rødtungefiletter |
|
150 g dybfrosne optøede
rejer |
|
50 g stenbiderrogn |
|
Mel |
|
Rasp |
|
1 æg |
|
Smør |
|
1 dl hvidvin |
|
Citronpeber |
Brød
|
4 store skiver
franskbrød |
Pynt
|
1 lille glas hvide
asparges |
|
2 citroner |
|
Grøn salat |
|
Dild |
|
1 bundt grønne asparges |
|
8 cherrytomater |
Dressing
|
½ dl mayonnaise |
|
1 dl cremefraiche 18% |
|
4 spsk piskefløde |
|
2 spsk aspargesvand |
|
1 spsk citronsaft |
|
1 spsk tomatpure |
|
1 spsk ketchup |
|
1 spsk Worcestershire
sauce |
|
2 – 3 dråber tabasco |
|
½ tsk paprika |
|
1 nip sukker |
|
Salt og peber |
|
Stjerneskud
Dressing
Fremgangsmåde:
-
start med at komme mayonnaisen i en skål og tilsæt så cremefraichen
og rør sammen
-
tilsæt de øvrige ingredienser, rør godt sammen og smag til
-
kom dressingen i køleskab og lad den trække min. 30 min.
-
smag igen dressingen til inden servering
Franskbrød
-
Franskbrødsskiverne vendes kort på panden i smeltet smør og placeres
enkeltvis
på en stor tallerken
Rødtungefiletter
Dampede
-
lægges i smurt ildfast fad, saltes let med citronsalt og dampes i
ovn ved 175
grader i 10 – 15 min.
Panerede
-
bland hvedemel med citronsalt på en stor tallerken eller bagepapir
-
pisk et æg sammen i en dyb tallerken
-
fordel raspen på en stor tallerken eller bagepapir
-
vend først fileten i melet, dernæst i æg og til sidst i raspen
-
vent i 3 – 5 min.
-
steg fileterne i godt med smør på en varm pande på begge sider
indtil de er gyldne
Pynt
-
de grønne asparges knækkes og dampes i en lille gryde med vand i
bunden, vandet skal op at koge, læg aspargerne i vandet i et
par minutter, hæld vandet fra og lad aspargerne stå til de skal
anrettes
-
cherrytomaterne halveres
-
citronen skæres i tynde skiver
-
skyl salatbladene
-
skyl dild
-
de hvide asparges drænes i en si
Anretning
-
De ristede franskbrødsskiver placeres på en stor tallerken
-
oven på brødet lægges et salatblad, den stegte filet og ovenpå
denne den
dampede filet og rejer.
-
læg et par hvide asparges øverst og pynt med stenbiderrogn, en skive
citron og dild
-
ved siden af lægges de grønne asparges og cherrytomater
-
fordel til sidst lidt dressing over stjerneskuddet eller server ved
siden af
|