HERREMAD 

   MENU 13. mar 2018

                    

Dampede thaimuslinger

Lammesteg med oliven og ovnbagte rodfrugter

Mandelkage med kanelcreme og bær
                                       

Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
 
Dampede thaimuslinger

Ingredienser til 4 personer

bullet

1 kg blåmuslinger

bullet

3 ss olie

bullet

2 rødløg, meget finthakkede

bullet

4 fed knust hvidløg

bullet

2 ss friskreven ingefær

bullet

3 store, grønne finthakkede chili - uden frø

bullet

¼ ts salt

bullet

2 dl sød hvidvin

bullet

1 dl kokosmælk

bullet

2 ss limesaft

bullet

4 ss finthakkede koriander (gem evt. en kvist til pynt)



 

Dampede thaimuslinger

Fremgangsmåde:
 

  1. Muslingerne vaskes rene og med en kniv fjernes skægget og belægninger på skallerne

  2. Skyl muslingerne omhyggeligt under koldt vand og smid de muslinger væk, der er åbne

  3. Opvarm olien i en stor gryde, tilsæt løg, hvidløg, ingefær og chili og svits over svag varme under jævnlig omrøring i 5 minutter, eller indtil blandingen er blevet blød

  4. Kom salt, vin og kokosmælks i gryden og lad det koge op. Rør derefter muslingerne i

  5. Læg låg på gryden og lad det koge i 5-6 minutter, eller indtil alle muslingerne har åbnet sig og er kogt igennem. Ryst eventuelt gryden et par gange undervejs

  6. Smid eventuelle muslinger væk, der ikke har åbnet sig

  7. Rør limesaft og hakkede koriander i gryden og smag til

  8. Fordel de varme muslinger og saucen i 4 varme, dybe skåle/tallerkener og pynt eventuelt med en kvist koriander.

Servering:

  1. Server straks
     

Lammesteg med oliven og ovnbagte rodfrugter

Ingredienser til 4 personer

bullet

Ca. 700g lammekød

bullet

100 g sorte oliven

bullet

1 citron (saften af)

bullet

1 lille kvist frisk oregano (eller 1 ss tørret)

bullet

1 ¾ dl kødbouillon

bullet

1 tørret peperoni

bullet

1 lille ss mel

bullet

4 ss olie

bullet

Salt og friskkværnet peber

 

 

 

 

 

 

 

Ovnbagte rodfrugter
 

bullet

Ca 200 g kartofler

bullet

Ca 150 g gulerødder

bullet

Ca 150 g pastinakker eller persillerod

bullet

Ca 100 g rødbeder
 

Lammesteg med oliven og ovnbagte rodfrugter

Fremgangsmåde:
 

  1. Lammekødet drysses let med mel.

  2. Olien opvarmes i en stegegryde, kødet lægges i og brunes på alle sider

  3. Krydr med salt og peber samt saft af citronen (gem lidt til at smage til med) og halvdelen af bouillonen hældes ved

  4. Det hele steger ved svag varme under låg i 30 minutter

  5. Ca 65 g oliven udstenes og hakkes fint

  6. Peperonien udkernes og hakkes fin

  7. Begge dele tilsættes lammet efter 30 minutters stegetid

  8. Halvdelen af oreganoblandingen drysses i og resten af bouillonen tilsættes

  9. Det hele steges under låg i ca. 1 time til kødet er færdigstegt og mørt

  10. Resten af de hele oliven røres i

  11. Saucen smages til med salt, peber og citronsaft

  12. Kødet skæres i tynde skiver og anrettes på et forvarmet fad

  13. Saucen hældes over, og der drysses med (frisk) oregano

  14. Serveres meget varmt og saucen kan eventuelt jævnes, hvis den er for tynd

Ovnbagte rodfrugter

  1. Rodfrugterne skrælles og skære i mindre stykker (kartofler i f.eks. 4-6 både pr stk.)

  2. Rodfrugterne blandes med olie og salt og lægges på bagepapir på en bageplade

  3. Rodfrugterne bages i ovnen ved ca 180 grader i 30-45 minutter
     

Mandelkage med kanelcreme og bær

Ingredienser til 4 personer

bullet

100 g rørsukker

bullet

2 små æg

bullet

100 g mandelmel

bullet

Ca 100 g marscapone

bullet

Ca 100 g blåbær

bullet

2 ss flormelis

bullet

½ ts kanel

Mandelkage med kanelcreme og bær

Fremgangsmåde:
 

  1. Pisk æg og sukker til en tyk masse. Vend mandelmelet i
  2. Fordel dejen i en lille bradepande (eller springform)
  3. Bag kagen ved 175 grader i 25-30 minutter
  4. Skær kagen i (mindst) to stykker og smør marscaponeblandingen på det ene stykke og læg den anden halvdel ovenpå. Del herefter kagen
  5. Varm blåbær med flormelis i en lille gryde.
  6. Jævn bærrene med lidt majs- eller kartoffelmel så de er tyktflydende og lad det afkøle
  7. Rør mascarpone med bærblandingen