HERREMAD
MENU 13. mar 2018
|
Dampede thaimuslinger
Lammesteg med oliven og ovnbagte rodfrugter
Mandelkage med kanelcreme og bær
|
Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
|
Dampede thaimuslinger
Ingredienser til 4 personer
|
1 kg blåmuslinger |
|
3 ss olie |
|
2 rødløg, meget
finthakkede |
|
4 fed knust hvidløg |
|
2 ss friskreven ingefær |
|
3 store, grønne
finthakkede chili - uden frø |
|
¼ ts salt |
|
2 dl sød hvidvin |
|
1 dl kokosmælk |
|
2 ss limesaft |
|
4 ss finthakkede
koriander (gem evt. en kvist til pynt)
|
|
Dampede thaimuslinger
Fremgangsmåde:
-
Muslingerne vaskes
rene og med en kniv fjernes skægget og belægninger på skallerne
-
Skyl muslingerne
omhyggeligt under koldt vand og smid de muslinger væk, der er åbne
-
Opvarm olien i en
stor gryde, tilsæt løg, hvidløg, ingefær og chili og svits over svag
varme under jævnlig omrøring i 5 minutter, eller indtil blandingen
er blevet blød
-
Kom salt, vin og
kokosmælks i gryden og lad det koge op. Rør derefter muslingerne i
-
Læg låg på gryden
og lad det koge i 5-6 minutter, eller indtil alle muslingerne har
åbnet sig og er kogt igennem. Ryst eventuelt gryden et par gange
undervejs
-
Smid eventuelle
muslinger væk, der ikke har åbnet sig
-
Rør limesaft og
hakkede koriander i gryden og smag til
-
Fordel de varme
muslinger og saucen i 4 varme, dybe skåle/tallerkener og pynt
eventuelt med en kvist koriander.
Servering:
-
Server straks
|
Lammesteg med oliven og ovnbagte rodfrugter
Ingredienser til 4 personer
|
Ca. 700g lammekød |
|
100 g sorte oliven |
|
1 citron (saften af) |
|
1 lille kvist frisk
oregano (eller 1 ss tørret) |
|
1 ¾ dl kødbouillon |
|
1 tørret peperoni |
|
1 lille ss mel |
|
4 ss olie |
|
Salt og friskkværnet
peber |
Ovnbagte rodfrugter
|
Ca 200 g kartofler |
|
Ca 150 g gulerødder |
|
Ca 150 g pastinakker
eller persillerod |
|
Ca 100 g rødbeder
|
|
Lammesteg med oliven og ovnbagte rodfrugter
Fremgangsmåde:
-
Lammekødet drysses let med mel.
-
Olien opvarmes i en stegegryde, kødet lægges i og brunes på alle
sider
-
Krydr med salt og peber samt saft af citronen (gem lidt til at smage
til med) og halvdelen af bouillonen hældes ved
-
Det hele steger ved svag varme under låg i 30 minutter
-
Ca 65 g oliven udstenes og hakkes fint
-
Peperonien udkernes og hakkes fin
-
Begge dele tilsættes lammet efter 30 minutters stegetid
-
Halvdelen af oreganoblandingen drysses i og resten af bouillonen
tilsættes
-
Det hele steges under låg i ca. 1 time til kødet er færdigstegt og
mørt
-
Resten af de hele oliven røres i
-
Saucen smages til med salt, peber og citronsaft
-
Kødet skæres i tynde skiver og anrettes på et forvarmet fad
-
Saucen hældes over, og der drysses med (frisk) oregano
-
Serveres meget varmt og saucen kan eventuelt jævnes, hvis den er for
tynd
Ovnbagte rodfrugter
-
Rodfrugterne skrælles og skære i mindre stykker (kartofler i f.eks.
4-6 både pr stk.)
-
Rodfrugterne blandes med olie og salt og lægges på bagepapir på en
bageplade
-
Rodfrugterne bages i ovnen ved ca 180 grader i 30-45 minutter
|
Mandelkage med kanelcreme og bær Ingredienser til 4 personer
|
100 g rørsukker |
|
2 små æg |
|
100 g mandelmel |
|
Ca 100 g marscapone |
|
Ca 100 g blåbær |
|
2 ss flormelis |
|
½ ts kanel |
|
Mandelkage med kanelcreme og bær Fremgangsmåde:
- Pisk æg og sukker til en tyk masse. Vend mandelmelet i
- Fordel dejen i en lille bradepande (eller springform)
- Bag kagen ved 175 grader i 25-30 minutter
- Skær kagen i (mindst) to stykker og smør marscaponeblandingen på
det ene stykke og læg den anden halvdel ovenpå. Del herefter kagen
- Varm blåbær med flormelis i en lille gryde.
- Jævn bærrene med lidt majs- eller kartoffelmel så de er
tyktflydende og lad det afkøle
- Rør mascarpone med bærblandingen
|