HERREMAD
MENU 06. Mar 2018
|
Forret m. aubergine
Poussiner med varm frugtsalat
Flutes
|
Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
|
Forret m. aubergine
Ingredienser til 4 personer
|
1 aubergine (650g) |
|
2 spsk fintrevet rødløg |
|
1 ds. koncentreret
tomatpúre (70g) |
|
1 bæger Salat Youghurt
(250 ml) |
|
1 1/2 tsk groft salt |
|
Friskkværnet peber |
|
4 dl fintstrimlet
icebergsalat (75g) |
|
1/2 liter groftrevet
hovedsalat (50g) |
|
1 forårsløg i tynde
strmlet (25 g) |
|
12 sorte oliven |
|
Forret m. aubergine
Fremgangsmåde:
-
Del auberginen på
langs og prik kødsiderne med en gaffel.
-
Læg den med
kødsiden nedad på en plade med bagepapir.
-
Bag auberginen
midt i ovnen.
-
Pil skindet af og
hak auberginekødet meget fint.
-
Rør det sammen med
rødløg og tomatpúre.
-
Vend Salat
Youghurten i og smag til med salt og peber.
-
Stil auberginen
tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time.
-
Ved serveringen:
Anret grønsager og oliven på portionstallerkener sammen med
lidt af auberginepuréen.
-
Server resten i en
skål ved siden af.
-
Bagetid ca. 55 min.
ved 200 gr.
-
Tilbehør : Ristet
rugbrød
-
Pynt: Agurk i tynde
stave.
|
Poussiner med varm frugtsalat
Ingredienser til 4 personer
Poussiner
|
4 poussiner |
|
25 g smør |
|
1/2 tsk groft salt |
|
1/2 tsk Herbes de
Provence |
|
2 1/2 dl hønsebouillon |
|
1 dl rødvin |
Sauce
|
Stegesky fra
poussinerne,3 1/2 dl. |
|
150 gram Cream Cheese |
|
Evt. kulør
|
Tilbehør
|
Aspargeskartofler |
Varm frugtsalat
|
200 gr champignoner i
kvarte |
|
1 1/2 spsk honning |
|
1 pillet appelsin i små
stykker (200 g) |
|
400 g halve grønne og blå
druer uden sten |
|
1/2 tsk groft salt |
|
Friskkværnet peber |
|
Poussiner med varm
frugtsalat
Poussiner
Fremgangsmåde:
-
Skyl og rens poussinerne godt. Klip vingespidserne af.
-
Lad smørret gyldne i en stegegryde og brun poussinerne, først på
brystsiden og derefter på de andre sider.
-
Læg fuglene med brystet nedad i gryden. Drys med salt og Herbes de
Provence.
-
Tilsæt bouillon og rødvin og lad poussinerne stege ved svag varme og
under låg i ca 15 min.
-
Vend dem og steg videre i ca. 15 min. De skal være gennemstegte.
-
Tag poussinerne op og lad dem hvile tildækket i ca 15 min.
Sauce
-
Brig atter stegeskyen i kog. Tilsæt Cream Cheese og bring saucen i
kog under omrøring.
-
Kog saucen ved jævn varme i ca 3 min.
-
Tilsæt evt. kulør og smag til.
-
Si evt. saucen.
Varm frugtsalat
-
Kom champignonerne i en varm , tør pande og rist dem i ca. 5 min.
til de er næsten tørre.
-
Tilsæt honning og lad den smelte.
-
Vend appelsinstykkerne og druer i.
-
Smag til med salt og peber
|
Flutes
Ingredienser til 4 personer
Flutes
|
50 g smør |
|
4 dl mælk |
|
1 dl tykmælk |
|
25 g gær |
|
2 tsk groft salt |
|
2 tsk sukker |
|
350 g sigtemel (6 1/3 dl) |
|
ca 350 g hvedemel (5 3/4
dl) |
|
Flutes
Flutes
Fremgangsmåde:
-
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
-
Hæld blandingen i en skål og tilsæt tykmælk. Rør gæren ud heri.
-
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage)
-
Slå dejen godt sammen.
-
Dæk skålen med fx. et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i
ca 1/2 time.
-
Tag dejen ud på et meldækket bord og ælt den godt igennem.
-
Tilsæt evt. resten af melet.
-
Del dejen i 4 portioner og form dem til aflange brød (ca. 38 cm
lange)
-
Stil brødene til efterhævning på en plade med bagepapir i ca 40 min.
-
Drys brødene med sigtemel og rids dem
-
Bag brødene midt i lovnen
Bagetid: Sæt flutes i en kold ovn i ca 10 min. ved indstilling
på 200 gr.Derefter ca 15 min. ved indstilling på 225 gr |