HERREMAD
MENU 27. feb 2018
|
Stegte kammuslinger med peberfrugt og hvidvinssauce
Sole Bonne Femme
Rabarberdessert med marcipan
|
Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
|
Stegte kammuslinger med peberfrugt og
hvidvinssauce
Ingredienser til 4 personer
|
300 g. kammuslinger |
|
1 fint snittet
skalotteløg |
|
1 gul peberfrugt |
|
1 rød peberfrugt |
|
2 dl.tør hvidvin |
|
1 spsk.koldt smør |
|
frisk koriander |
|
salt |
|
peber |
|
Flutes
|
|
Stegte kammuslinger med peberfrugt og
hvidvinssauce
Fremgangsmåde:
-
Varm lidt smør på
en pande og rist kammuslingerne 3 - 4 minutter.
-
Krydr med salt og
peber og tag dem fra panden.
-
Sauter løg og
peberfrugt i 2 - 3 minutter og tilsæt hvidvin.
-
Lad det reducere
til ¼ del og rør det kolde smør i.
-
Tilsæt koriander og
hæld saucen henover de gode kammuslinger.
Servering:
-
Serveres med
godt brød
|
Sole Bonne Femme
Ingredienser til 4 personer
|
600 g.søtungefiletter
(Rødtunge kan også bruges, sågar fra frysedisk) |
|
salt |
|
peber |
|
1 skallotteløg, hakket |
|
250 g.champignon |
|
1½ dl.fiskefond |
|
1½ dl.hvidvin (en tør
type) |
|
1 laurbærblad |
|
Persille |
|
Timian |
Hollandaissovs:
|
0.25 dl.hvidvin |
|
1 dl.vand |
|
8 past. æggeblommer |
|
800 g.smør |
|
Salt |
|
Hvid peber |
|
Saften af ½ citron |
Fiskesovs:
|
3 dl fiskefond fra fadet |
|
2 spsk.smør |
|
1 spsk.hvedemel |
|
Pynt: |
|
2 spsk.hakket persille
|
|
Sole Bonne Femme
Fremgangsmåde:
-
Rens champignonerne og skær dem i skiver, hak skalotteløgene fint.
-
Læg løg og champignon i bunden af en smurt ovnfast fad.
-
Drys søtungefiletterne med salt og peber. Foldes og lægges oven på
løg og champignon.
-
Hæld fond, vin, laurbærblad, persille og timian over.
-
Dæk fadet og sæt det i en opvarmet ovn ved 225 grader ell. alm. ovn
i ca. 15 - 20 minutter eller indtil fisken er mør.
Hollandaissovs:
-
Æggeblommer, hvidvin og vand piskes til cremekonsistens over svag
varme. Tages fra varmen.
-
Smelt smørret og lad det køle af.
-
Tilsæt det smeltede afkølede smør (uden valle) og pisk det lidt af
gangen i æggemassen.
-
Smag til med salt og peber, samt fond fra den ret der laves til.
-
OBS.: Det er meget vigtigt at æggeblommerne piskes under meget svag
varme, da de ellers vil blive ødelagt. Brug evt. vandbad. Saucen må
ikke opvarmes yderligere, da den vil skille.
Fiskesovs:
-
Kog væsken ind (ca. 3 dl)
-
Lav en smørbolle af melet og smørret og jævn væsken med den
-
Kog sovsen op og giv den et par minutter, mens der røres i den.
-
Læg fisk og svampeblandingen over på et ovnfast fad eller en
tallerken.
-
Bland fiskesauce, hollandaise og persille og hæld over fisken, og
sørg for at fisken er helt dækket.
-
Sæt fadet under grillen indtil overfladen er gylden.
|
Rabarberdessert med marcipan Ingredienser til 4 personer
|
500 gram Rabarber |
|
125 gram Sukker |
|
1 spsk. Kartoffelmel
|
|
100 gram Smør |
|
85 gram Sukker |
|
200 gram ren rå Marcipan |
|
2 Æggeblommer |
|
1 spsk. Hvedemel |
|
2 Æggehvider |
|
50 gram Mandelflager |
|
Vaniljeis
|
|
Rabarberdessert med marcipan Fremgangsmåde:
- Skyl rabarberne, lad dem dryppe af og snit dem fint.
- Lægges i et smurt fad eller tærteform. Bland sukker og
kartoffelmel og drys det over.
- Rør smør og sukker sammen - tilsæt reven marcipanen. Rør
æggeblom-merne i en ad gangen. Tilsæt mel.
- Pisk æggehviderne stive, og bland dem forsigtigt i.
- Fordel dejen over rabarberne. Drys mandelflager over.
- Bag kagen ved 200 grader i alm. ovn i 25-30 minutter.
Servering:
- Serveres lun med vaniljeis til
|