Enebærgryde med bagt kartoffelmos og dampet
broccoli Enebærgryde
Ingredienser til 4 personer
|
33 ½ g smør |
|
2/3 kg svinemørbrad i
tynde strimler |
|
10 tørrede enebær |
|
1 1/3 dl piskefløde 38% |
|
1/6 liter cremefraiche
38% |
|
2/3 tsk. groft salt |
|
Friskkværnet peber |
|
Kulør |
|
Evt. lys saucejævner |
Bagt kartoffelmos
Ingredienser til 4 personer
|
2/3 kg skrællede
kartofler i mindre stykker |
|
1 l vand |
|
33 1/3 g smør |
|
1/3 dl piskefløde 38% |
|
2 æg |
|
50 g hasselnøddekerner |
|
1 tsk. groft salt |
|
Friskkværnet peber |
Tilbehør
|
600 g dampet broccoli
|
|
Enebærgryde med bagt kartoffelmos og dampet
broccoli Enebærgryde
Fremgangsmåde:
-
Lad smørret blive
gyldent i en tykbundet gryde.
-
Del kødet i 2
portioner og brun hver portion for sig.
-
Kom alt kødet
tilbage i gryden.
-
Knus enebær og
rosmarin.
-
Tilsæt krydderierne
sammen med piskefløde, cremefraiche, salt og peber.
-
Lad retten koge ved
svag varme under låg i ca. 15-20 min.
-
Tilsæt kulør og
smag til.
-
Enebærgryden kan
evt. jævnes.
Bagt kartoffelmos
Fremgangsmåde:
-
Kog kartoflerne i vand i ca. 20 min. til de er godt møre.
-
Hæld vandet fra kartoflerne, damp dem tørre og mos dem med smør og
fløde.
-
Del æggene og pisk æggeblommerne i én ad gangen.
-
Pisk mosen godt igennem.
-
Tilsæt hasselnøddekerner, salt og peber.
-
Smag til.
-
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen.
-
Fordel mosen i 6 smurte portionsforme og bag dem midt i ovnen.
-
Server straks sammen med enebærgryde og dampet broccoli.
|