HERREMAD
MENU 13. feb 2018
|
Carpaccio med friske urter
Oksesteg i ovn
Dansk æblekage
|
Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
|
Carpaccio med friske urter
Ingredienser til 4 personer
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
2 pk. carpaccio (incl.
ost) |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
4 spsk pinjekerner |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
4-6 salat blade |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
krydderurter |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
olivenolie |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
peber
|
|
Carpaccio med friske urter
Fremgangsmåde:
-
Anret kødet på fire
tallerkener.
-
Rist pinjekernerne
på en tør pande.
-
Bræk salaten i små
stykker, og drys den over kødet sammen med urter og pinjekerner.
-
Smuldr osten fra
pakken og drys over.
-
Drys til sidst
olivenolie hen over og krydr med peber
|
Oksesteg i ovn
Ingredienser til 4 personer
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 løg |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 kilo skært oksekød |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 appelsin |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 deciliter bouillon |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 gulerod |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 stilk bladselleri |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 tsk salvie |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 tsk pebermix |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
Lidt salt |
Sovs:
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
Stegeskyen |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 appelsin (saften) |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
3 dl kraftig oksebouillon
(ca.) |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
½ tsk engelsk sauce |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
3 spsk maizena (ca.) |
Tilbehør:
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
Hvide kartofler |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
Grønne bønner
|
|
Oksesteg i ovn
Fremgangsmåde:
-
Gnub
kødet med krydderierne. Kom kødet i et passende fad (ovn fast).
-
Pil
løget. Skær gulerod, løg og appelsin i skiver. Snit sellerien i
stykker. Kom det i fadet.
-
Kom
bouillon over og put det i ovnen ved 175 grader i halvanden time.
-
Hæld
skyen fra kødet op i en gryde.
-
Lad
kødet stå, dækket med stanniol.
-
Kom
appelsinsaft, engelsk sauce, bouillon, maizena op til skyen. Lad det
koge kort.
Servering
-
Skær
kødet i skiver og server hvide kartofler, bønner og sovsen til.
|
Dansk æblekage Ingredienser til 4 personer
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1½ kg Belle Boskop eller
andet æble |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
Sukker efter behag |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 vaniljestang |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
½ pakke tvebakker |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
100-150 gr. sukker |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
Ca. 50-75 gr. smør |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1/4 l. piskefløde
|
|
Dansk æblekage Fremgangsmåde:
- Æbler skrælles og koges med vaniljestangen, så de er en grov
mos.
- Tvebakkerne knuses og ristes på panden med sukker og smør.
- Den kolde fløde piskes til en passende stivhed.
Servering:
- Det hele serveres hver for sig i tre skåle og man laver selv sin
portion på sin tallerken eller i sin skål
|