HERREMAD
MENU 30. jan 2018
|
Tapas :
Mangochutney, Citronfromage, Brød, Solæg, Spicey
meatballs,
Grissini, Pocheret æg, Krydret mørbrad/svinefilet, Spirulinamayo,
Quesedillas, Mousse af tun, Røget laks i film, Tomatsauce,
Kyllingesalat,
Røget kartoffelmayo m/Sprød parma, Rød pesto i svampe,
Røget and og syltede svampe, Pariserbøf m/Pocheret æg,
Pankopaneret slikasparges, Krabbe-kugler, Chokoladesnack,
Kartoffeltoppe, Rugbrødskiks
|
Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
|
Mangochutney til ost, dressing, rejer
eller…..
Ingredienser til 16 personer
|
1 hakket løg |
|
2 fed hakket hvidløg |
|
1 moden mango i tern |
|
1 rød finthakket chili |
|
½ dl sukker |
|
lidt vaniljesukker |
|
3 spsk. Hvidvinseddike |
|
¾ dl vand |
|
salt
|
|
Mangochutney til ost, dressing, rejer
eller…..
Fremgangsmåde:
- Sauter løget, tilsæt hvidløg og sauter yderligere.
- Tilsæt resten, undtagen salt og lad det simre indtil mangoen er
mør.
- Smag til med salt og evt. lidt mere eddike
|
Citronfromage Ingredienser til 16 personer
|
100 g smør |
|
3 citroner |
|
revet skal af 1 ½ citron |
|
2 blade husblas |
|
2 æg |
|
200 g sukker |
|
½ l letpisket fløde
|
|
Citronfromage Fremgangsmåde:
- Smør, skal og saft koges op
- Pisk æg og sukker (det skal være tykt!!!!)
- Bland de 2 ting sammen og legèr det over varmen
- Udblød og smelt husblas’en i massen
- Afkøl i køleskab under omrøring
- Vendes sammen med fløden
- Læg en makron i glasset, hæld fromagen på
- Pynt med flødeskum, frugt osv….
|
Brød Ingredienser til 16 personer
|
½ pakke gær |
|
4 dl koldt vand |
|
1 tsk. fint salt |
|
600 g Tipo 00 ( Italiensk
hvedemel ) |
|
2 spsk. Olivenolie |
|
lidt salt |
|
lidt yndlingskrydderi
|
|
Brød Fremgangsmåde:
- Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt og olie
- Tilsæt mel lidt af gangen
- Ælt dejen færdig på bordet, den skal være elastisk og blank
- Hæver til dobbelt størrelse
- Ælt igennem og rul ud i 3 cm tykkelse
- Efterhæve 30 min
- Rids brødet, pensel med olie og krydderi
- Bages midt i ovnen v/ 200 c, ca. 25 min
|
Solæg Ingredienser til 16 personer
|
10 hårdkogte æg |
|
1 l vand |
|
2 spsk. Salt |
|
1 spsk. Sennepskorn |
|
1 spsk. Sorte peberkorn |
|
2 nelliker |
|
1 laurbærblad
|
|
Solæg Fremgangsmåde:
- Kog vand og krydderier i 5 min.
- Krakeler skallen og læg æggene i et glas
- Hæld den kolde lage over og lad dem trække mindst 2 døgn
- Pil og del ægget
- Pil blommen ud og kom sennep, engelske sauce, god eddike,
ketchup, evt. hakket løg i hullet og læg blommen tilbage
- Nydes i et hug…
|
Spicey meatballs Ingredienser til 16 personer
|
500 g hakket okse |
|
175g chorizo i små tern |
|
½ hakket løg |
|
2 fed hakket hvidløg |
|
½ dl mælk |
|
1 æg |
|
½ dl rasp |
|
1 dl revet cheddar |
|
½ tsk. stødt chili |
|
½ tsk. chiliflager |
|
1 tsk. spidskommen |
|
2 tsk. oregano |
|
½ dl hakket persille |
|
salt og peber
|
|
Spicey meatballs Fremgangsmåde:
- Det hele æltes sammen, hviler en time på køl
- Kom farsen i en sprøjtepose og lav små toppe af farsen på
bagepapir
- Bages v 175 c ca. 10 min
|
Grissini Ingredienser til 16 personer
|
25 g gær |
|
1,5 dl vand |
|
1 tsk. salt |
|
2 tsk. sukker |
|
1 spsk. Olie |
|
1 æggehvide |
|
300 g mel |
|
2 spsk. Parmesan
|
|
Grissini Fremgangsmåde:
- Æltes sammen og hæver 1 time
- Deles i 24 stk. og trilles/rulles 18 cm lange
- Bages v 180c i ca. 20 min
|
Pocheret æg Ingredienser til 16 personer
|
Æg |
|
Olie |
|
Husholdningsfilm |
|
Gryde m/vand
|
|
Pocheret æg Fremgangsmåde:
- Læg et stykke film i en lille kop
- Kom olie på filmen
- Slå ægget ud i filmen, og luk det
- Bring gryden til kogepunktet og kom ægget i
- Koges ca. 6 min, alt efter størrelsen på ægget
|
Krydret mørbrad/ svinefilet Ingredienser til
16 personer
|
1 svinemørbrad/svinefilet |
|
Yndlingskrydderier |
|
Husholdningsfilm |
|
Rosiner |
|
Soya |
|
½ bk. stenfri druer |
|
smør til stegning |
|
creme fraiche 38% |
|
salt og peber |
|
olie |
|
nudler
|
|
Krydret mørbrad/ svinefilet Fremgangsmåde:
- Hæld soya over rosinerne
- Afpuds mørbraden
- Gnid den med krydderier og pak den ind i husholdningsfilm
- Steg den i ovnen v/ 100 c, indtil kernetemperaturen er 65 c
- Rist druerne i smørret
- Hæld 38% på og kog op
- Smag til med salt og peber
- Varm olien og friter nudlerne deri
- Anrettes i skiver, drys med soyarosiner og friterede nudler
- Server druesauce til
|
Spirulinamayo Ingredienser til 16 personer
|
2 pasteuriseret
æggeblomme |
|
2 fed knust hvidløg |
|
2 tsk. hvidvinseddike |
|
2 tsk. grov sennep |
|
½ tsk. salt |
|
3 dl olie cirka |
|
1 tsk. spirulina ( tang
farve )
|
|
Spirulinamayo Fremgangsmåde:
- Pisk æggeblommerne seje med salt, sennep, eddike og hvidløg
- Bland olie og spirulina
- Hæld olien langsomt i æggemassen
- Hold øje, det skiller nemt…
|
Quesedillas Ingredienser til 16 personer
|
1 pk. Tortilla |
|
1 pk. Pepperroni el.
Parmaskinke |
|
1 pose revet ost |
|
1 bdt. Forårsløg el andet
grønt
|
|
Quesedillas Fremgangsmåde:
- Sæt en stegepande over ved svag varme, læg en tortilla på
- Drys med ost, pepperroni og grønt, læg en tortilla på toppen
- Når osten smelter, får det tortilla’erne til at hænge sammen
- Tages af panden, afkøles og deles i 6 el 8, alt efter størrelse
- Lunes færdig i ovn
|
Mousse af tun Ingredienser til 16 personer
|
1 dåse tun i olie (190 g) |
|
60 g blødt smør |
|
reven skal af en citron |
|
2 spsk. Citronsaft |
|
2 spsk. Olie |
|
2 spsk. Hakket basilikum |
|
2 fed hakket hvidløg |
|
salt og peber
|
|
Mousse af tun Fremgangsmåde:
- Kom alle ingredienserne i en hakker, kør til en fin pure
- Smag til med salt og peber
- Velegnet til brød osv. Kan opbevares i køleskab et par dage
|
Røget laks i film Ingredienser til 16
personer
|
Koldrøget laks/hellefisk |
|
Varmrøget laks (eller
anden fisk, som egner sig) |
|
Husholdningsfilm
|
|
Røget laks i film Fremgangsmåde:
- Læg et forholdsvis stort stykke film på bordet
- Læg tynde skiver af den koldrøgede fisk midt på filmen, så det
danner et rektangel
- Kør den varmrøgede fisk til en mousse i hakkeren
- Smør et tyndt lag mousse på rektanglen
- Rul stramt samme
- Skæres i en cm stykker
|
Tomatsauce Ingredienser til 16 personer
|
1 glas tomatsauce |
|
krydderier fra skuffen f.
eks. timian, basilikum, spidskommen, røget paprika…. |
|
1 stort hakket løg |
|
2 fed hakket hvidløg |
|
olie |
|
salt og peber
|
|
Tomatsauce Fremgangsmåde:
- Sauter løg og hvidløg
- Tilsæt tomatsauce
- Smag til med krydderier
|
Kyllingesalat Ingredienser til 16 personer
|
1 kogt kylling, hakket |
|
4 æggeblommer |
|
6 dl olie |
|
salt og peber |
|
hvidvinseddike |
|
garam marsala |
|
frisk ananas |
|
ristet kokos |
|
1 pk. Nudler |
|
olie
|
|
Kyllingesalat Fremgangsmåde:
- Rør en mayo
- Smag mayoen til med garam marsala, salt og peber
- Rør kylling i
- Varm olien op og fritter nudlerne heri
- Anret kyllingesalaten med frisk ananas, ristet kokos og
friterede nudler
|
Røget kartoffelmayo m/Sprød parma Ingredienser til
16 personer
|
2 æggeblommer |
|
2 fed hvidløg |
|
1 spsk. Grov sennep |
|
1 spsk. Hvidvinseddike |
|
3 dl olie |
|
salt og peber |
|
200 g røget kartofler |
|
20 skiver parmaskinke
|
|
Røget kartoffelmayo m/Sprød parma Fremgangsmåde:
- Rør en mayo
- Knus kartoflerne med håndmikseren, rør dem i mayo’en
- Steg parmaen sprød i ovnen
- Servers sammen
|
Rød pesto i svampe Ingredienser til 16
personer
|
1 glas soltørrede tomater |
|
1 fed hvidløg |
|
50 g ristede
solsikkekerner |
|
olie |
|
salt og peber |
|
store svampe
|
|
Rød pesto i svampe Fremgangsmåde:
- Rør en pesto af ingredienserne
- Rens svampene
- Pil stokken af, hak den og rist den på panden
- Fyld pesto i svampen
- Bag dem møre i ovnen
- Drys med ristet svampe og server
|
Røget and og syltede svampe Ingredienser til
16 personer
|
Røget andebryst |
|
1 bk. Helt hvide
champignon |
|
½ l eddike |
|
2 fed hvidløg |
|
½ l olie salt og peber |
|
Røget and og syltede svampe Fremgangsmåde:
- Steg andebrystet ca. 20 min v/ 175 c
- Rens og skær svampene i kvarte
- Kom svampene i en gryde og hæld eddike på og giv dem et opkog
- Si eddiken fra og skyl svampene i koldt vand
- Knus hvidløget og kom det på svampene sammen med olie, salt og
peber
- Skær andebrystet i stykker, anret med rucola og syltede svampe
|
Pariserbøf m/Pocheret æg Ingredienser til
16 personer
|
480 g mager oksefars |
|
4 skiver toastbrød |
|
smør til at stege i |
|
frisk høvlet peberrod |
|
stilk kapers |
|
pankorasp |
|
1 æg |
|
2 spsk. Mel |
|
½ l olie |
|
1 stor rødbede |
|
2 spsk. Flydende honning |
|
1 dl hvid balsamico |
|
2 dl olie |
|
salt og peber
|
|
Pariserbøf m/Pocheret æg Fremgangsmåde:
- Form 16 små bøffer
- Udstik 16 skiver brød
- Kom bøfferne på brødet og steg dem på panden
- Paner kapers i mel, æg og rasp, steg dem i olie
- Skræl og riv rødbeden på mandolinen
- Bland dressingen og vend rødbeden i
- Anret pariserbøffen med pocheret æg, peberrod, rødbede og kapers
|
Pankopaneret slikasparges Ingredienser til
16 personer
|
1 glas slikasparges |
|
pankorasp |
|
æg (pisket med lidt vand) |
|
mel |
|
salt |
|
peber |
|
olie
|
|
Pankopaneret slikasparges Fremgangsmåde:
- Paner asparges i mel, æg og rasp
- Steg dem i olie
- Læg dem på fedtsugende papir
- Velegnet som snack med dip (spirulinamayo el. andet)
|
Krabbe-kugler Ingredienser til 16 personer
|
500 g lys fisk |
|
1 æg |
|
salt og peber |
|
evt. lidt fløde |
|
1 bøtte krebsehaler |
|
mel |
|
æg |
|
rasp |
|
olie
|
|
Krabbe-kugler Fremgangsmåde:
- Hak fisken med salt og peber, rør ægget i
- Farsen skal føles fast, rør evt. lidt fløde i
- Hak krabbehalerne let, bland dem i farsen
- Form farsen til kugler
- Paner dem i mel, æg og rasp
- Steg kuglerne i olie, læg på fedtsugende papir
- Velegnet som snack el som en del af en forret
|
Chokoladesnack Ingredienser til 16 personer
|
100 g chokolade |
|
100 g nougat |
|
100 g mandelsplitter,
kerner eller andet knas
|
|
Chokoladesnack Fremgangsmåde:
- Smelt chokolade og nougat over vandbad, ved svag varme
- Vend 100 g mandelsplitter i
- Sættes af på bagepapir
- Opbevares køligt
|
Kartoffeltoppe Ingredienser til 16 personer
|
1 kg kartofler |
|
100 g smør |
|
25 revet parmesan |
|
krydderier efter smag |
|
salt og peber |
|
silikoneforme |
|
Kartoffeltoppe Fremgangsmåde:
- Skræl og skær kartoflerne på mandolinen
- Smelt smørret og vend det i kartoflerne
- Bland krydderier i
- Smør formene
- Fordel kartoffelmassen i formene, pres det godt sammen
- Bages v/ 175 i ca. 45 min.
|
Rugbrødskiks Ingredienser til 16 personer
|
”Gammelt” rugbrød |
|
vand |
|
olie |
|
forskellige slags
”fuglefrø….” |
|
salt |
|
Rugbrødskiks Fremgangsmåde:
- Rugbrødet dækkes med vand et par timer eller til næste dag
- Blend rugbrødet med lidt af vandet og lidt olie, det skal blive
som tyndt øllebrød
- Bland fuglefrø og salt i
- Smøres tyndt ud på bagepapir
- Bages v/ 150 c til de er sprøde, ca. 45 min
|