HERREMAD
MENU 23. jan. 2018
Hold 2
|
Røget laks på selleribund med citronsauce
Nakkefilet stegt som vildt med Waldorfsalat
Vandbakkelser med karamelflødeskum
|
Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
|
Røget laks på selleribund med citronsauce Ingredienser til 4 personer.
| 2 dl piskefløde |
| 1 dl hønsebouillon |
|
4 selleriskiver ca 10x5x1
cm |
|
4 skiver røget laks |
|
Citronsaft af ½ citron |
|
Revet citronskal af ½
citron |
|
2 laurbærblade |
|
Frisk kørvel eller dild |
|
Salt og peber |
|
Lys saucejævner |
|
Flütes |
|
Røget laks på selleribund med citronsauce Fremgangsmåde:
- I en gryde hældes fløde, bouillon, laurbærblade, citronsaft og
– skal.
- Selleriskiverne koges heri i 10 minutter
- Selleriskiver og laurbærblade tages op.
- Saucen jævnes let med lys saucejævner.
- Smag til med salt og peber – evt. tilsættes lidt mere
citronsaft.
- Selleriskiven lægges på en tallerken.
- Saucen hældes over selleriskiven.
- Laksen arrangeres pænt ovenpå og pyntes med kørvel/dild.
- Serveres med lun flütes.
|
Nakkefilet stegt som vildt med Waldorfsalat Ingredienser til 4 personer
| 800 g nakkefilet |
| 1 tsk salt |
|
1 tsk peber |
|
8 knuste enebær |
|
6 skiver røget bacon |
|
4-5 spsk smør |
|
2,5 dl bouillon |
|
2,5 dl fløde |
|
ribsgele |
|
tyttebær |
|
2 æbler |
Waldorfsalat
| 2 æbler |
| 4 stilke bladselleri |
|
150 g stenfri druer |
|
75 g valnødder |
|
200 g cremefraiche
18% |
|
(evt. tsk. Sukker) |
|
Salt |
|
Citronsaft |
Små ovnbagte
kartofler
| 1 kg små kartofler |
| Olivenolie |
| Salt og peber |
| Timian, oregano, basilikum |
|
Nakkefilet stegt som vildt med Waldorfsalat Fremgangsmåde:
- Gnid kødstykket med salt, peber og knust enebær
- Omvikl kødstykket med baconskiver og snør med bomuldsgarn
- Smelt fedstoffet gyldent og brun kødet på alle sider.
- Hæld 1,5 dl af bouillonen ved og lad kødet stege i ca.1,5 timer.
- Vend kødet når ca. halvdelen af stegetiden er gået.
- Tag kødet op og hold det varmt.
- Kom resten af bouillonen og fløden i stegeskyen og bring den i
kog.
- Jævn saucen og smag til med ribsgelé.
- Skær kødet i skiver og server det med halve æbler med tyttebær
eller gelé.
Waldorfsalat
- Skær æbler i fine tern
- Snit bladselleri i tynde skiver
- Halver druerne
- Hak valnødderne groft
- Smag cremefraichen til med (sukker), salt og citronsaft og vend
med æbler,
bladselleri, druer og valnødder, Lad evt. salaten trække på køl i 30
minutter.
Små ovnbagte kartofler
- Skrub kartoflerne med en børste og læg dem i et ovnfast fad.
- Hæld lidt olivenolie i og vend dem i det.
- Drys med salt, peber og de andre krydderier
- Bag kartoflerne ved 200-225 grader til de er møre (ca. 40 min.)
|
Vandbakkelser med
karamelflødeskum Ingredienser til 4 personer
Karamelflødeskum
| 3 spsk. sukker |
| ¼ l piskefløde |
| 4 store blommer i halve |
| ½ tsk. knust engelsk lakrids |
Vandbakkelser 8 stk
| 1 dl vand |
| 50 g smør |
| 1 tsk sukker |
| 5 spsk hvedemel |
| 2 sammenpiskede æg (ca 1 dl) |
| Pynt: flormelis eller knust lakrids |
Bagetid for blommer: ca 45 min. ved 200 grader
Bagetid for vandbakkelser: ca. 25 min. ved 200 grader
|
Vandbakkelser med
karamelflødeskum
Karamelflødeskum:
- Smelt sukkeret i en gryde ved svag varme til det er gyldent.
- Tilsæt 1 ½ dl af fløden og kog cremen ved jævn varme og under
omrøring til
karamellen er opløst igen. Frys cremen i ca. 1 time.
Blommer
- Læg blommerne i en bradepande og drys med sukker og lakrids.
Bag dem øverst i
ovnen og køl af.
Vandbakkelser
- Bring vand og smør i kog. Kom sukker og mel i på én gang og rør
dejen til den slipper gryde og ske.
- Lad dejen køle lidt af.
- Rør (pisk) lidt efter lidt ¾ dl af æggene i dejen.
- Tilsæt evt. resten - dejen skal kunne formes til toppe.
- Sæt dejen i 8 toppe på en plade med bagepapir. Bag
vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 15-20 min.
- Pisk resten af fløden til et let skum.
- Pisk det kolde karamelflødeskum luftigt.
- Flæk vandbakkelserne og fordel karamelflødeskummet, blommer og
det hvide flødeskum på underne.
- Læg overne på og pynt med flormelis og lakrids, Server straks.
|