HERREMAD
MENU 16. jan 2018
|
Cho gió - Vietnamesiske forårsruller
Linguine med hjertemuslinger – linguine alle vongole
Fragilités
|
Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
|
Cho gió - Vietnamesiske forårsruller
Ingredienser til 4 personer
|
½ pk. rispapir |
|
Olie til friturestegning |
|
250 g. hakket svinekød |
|
50 g. glasnudler |
|
10 g tørrede rejer |
|
50 g. tørrede sorte
champignon/svampe |
|
3 forårsløg |
|
1½ revne gulerødder |
|
50 g. friske bønnespirer |
|
1 æg |
|
½ tsk. salt |
|
½ tsk. peber |
|
aromat |
|
lidt fiskesauce |
|
Cho gió - Vietnamesiske forårsruller
Fremgangsmåde:
- Glasnudler og champignon lægges i blød i 2 skåle i lunkent vand.
- Tilsæt grøntsager, æg, glasnudler, rejer og krydderier til
farsen lidt efter lidt.
- Dyp 1 stk. rispapir ad gangen i en skål med vand. Vent 30 sek.
og læg så ca. 1 tsk. fyld på og rul sammen.
- Forårsrullerne steges i en gryde med varm olie i ca. 10 min.
Rullerne skal være dækket af olie. Lægges på fedtsugende papir
|
Linguine med hjertemuslinger – linguine
alle vongole Ingredienser til 4 personer
|
1 kg friske (dvs.
levende) hjertemuslinger (vongole veraci) |
|
3-4 fed hvidløg |
|
1-2 tørrede små røde
chilier |
|
1/2 glas hvidvin |
|
1/2 glas ekstra jomfru
olivenolie |
|
Sort friskkværnet peber |
|
Bredbladet persille |
|
350 gr. linguine
(alternativt spaghetti) |
|
Linguine med hjertemuslinger – linguine
alle vongole Fremgangsmåde:
- Læg muslingerne i en stor skål eller anden beholder, og dæk dem
med saltvand for at efterligne havet. Det får muslingerne til at
spytte alt det sand, de indeholder, ud. Lad dem stå i skygge i 4-8
timer. Skift vandet 2-3 gange undervejs.
- Start så med at sætte 4 liter vand over til pastaen.
- Hak chili og bredbladet persille hver for sig, skræl 3-4 fed
hvidløg og stil resten af ingredienserne frem, så de er inden for
rækkevidde. Hæld forsigtigt vandet fra muslingerne.
- Når pastavandet spilkoger, tilsætter du en håndfuld salt og dine
linguine, og lader pastaen koge, til den er al dente eller næsten al
dente.
- Imens laver du sovsen.
- Varm ekstra jomfru olivenolie op i en stor pande. Tilsæt hakket
chili og de hele fed hvidløg, som du har mast med håndfladen, sådan
at de er lidt flækkede.
- Når panden er godt varm, og hvidløget begynder at tage farve,
tilsætter du muslingerne ved høj varme. Hæld straks hvidvin over, og
lad alkoholen fordampe. Vend muslingerne lidt rundt.
- Tilsæt rigeligt med friskkværnet peber og hakket persille til
muslingerne.
- Så snart muslingerne har åbnet sig, er de klar. Kasser lukkede
muslinger, de var allerede døde og skal ikke spises.
- Hæld vandet fra pastaen, når dine linguine har ca. et minut
tilbage af kogetiden (meget al dente) og tilsæt dine linguine til
panden med muslinger.
- Vend pastaen sammen med sovsen, og lad den koge færdig sammen
med muslingerne. Sådan sikrer du, at pastaen optager den gode smag
fra muslingerne.
- Server med et stænk af ekstra jomfru olivenolie og lidt hakket
persille.
|
Fragilités Ingredienser til 4 personer
|
4 æggehvider |
|
200g flormelis |
|
100g hasselnøddekærner
og/eller mandler |
Cremen
|
4 æggeblommer |
|
150g flormelis |
|
200g smør |
|
3 tsk. kakao |
|
2 tsk. Nescafé
|
|
Fragilités Fremgangsmåde:
- Merengen:
- Nødderne males og blandes med 100g flormelis.
- Æggehviderne piskes stive med de resterende 100g flormelis.
- Nøddemassen vendes forsigtigt i.
- Massen bredes ud på folie, som er smurt godt (jeg bruger
bagepapir).
- Sæt den i ovnen, når den er på 200o, men med det
samme skrues ned til 150o i ca. 40 min. (eller mindre alt
efter ovn).
- Tag merengen ud og vend den på hovedet på et stykke bagepapir,
hvor der er drysset noget sukker.
- Afkøles derefter på dette papir på en rist.
Cremen:
- Alle ingredienserne blandes og piskes til en luftig masse.
- Marengen deles og cremen lægges imellem.
- Drysses til sidst med flormelis.
|