HERREMAD
MENU 9. jan. 2018
Hold 2
|
Blomkålssuppe med karry og æbledrys
Oksehaleragout - langtidssimret
|
Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
|
Blomkålssuppe med karry og æbledrys Ingredienser til 4 personer
Suppe
|
1 blomkål |
|
1 spsk solsikkeolie |
|
2 tsk karrypulver |
|
1 l hønse- eller
grøntsagsbouillon |
|
1 dåse kokosmælk |
|
Salt |
Topping
|
50g græskarkerner |
|
50 g solsikkekerner |
|
50 g mandler,
grofthakkede |
|
1 tsk. olivenolie |
|
1/2 tsk. karry |
|
Salt |
|
1 æble |
|
Blomkålssuppe med karry og æbledrys Fremgangsmåde:
- Del blomkålen i store buketter. Varm olien i en gryde og kom
blomkålen i.
- Svits det et par minutter og kom 2 tsk. Karry i og steg videre
et halv minut, så karryen bliver ristet.
- Tilsæt bouillon og kokosmælk og ca. 1 tsk. Salt.
- Kom låg på og lad suppen småkoge i 20 minutter til blomkålen er
helt mør.
- Blend suppen med en stavblender.
- Smag til, hvis der mangler evt. salt.
- Kom græskar- og solsikkekerner samt mandler på en pande med olie
og karry og varm det op, så nødder og kerner begynder at blive
ristet.
- Skær æbler i små tern og varm dem sammen med drysset. Spis med
drys over suppen.
|
Oksehaleragout - langtidssimret Ingredienser til 4
personer
|
1,5 kg oksehaler |
|
2 løg |
|
4 fed hvidløg |
|
4 små gulerødder |
|
3 stængler bladselleri |
|
4 dl hvidvin |
|
3 dl kalvefond |
|
2 dåser tomater/tomatpure |
|
Timian eller oregano |
|
4 laurbærblade |
|
Salt og peber samt evt.
en smule piskefløde |
|
Oksehaleragout - langtidssimret Fremgangsmåde:
- I en stor gryde brunes halerne grundigt af i olie. Tag dem
dernæst af gryden.
- Sauter finthakkede løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg.
- Når løgene er gennemsigtige kommes halerne retur i gryden.
- Vinen kommer på sammen med tomater og fonden.
- Kom laurbær, oregano og peber ved.
- Når det koger, skrues ned, så det blot står og simrer. Sådan
indtil kødet falder af
benene. Ca. 3½ time.
- Tag dernæst benene op og pil kødet fra. Læg det tilbage i gryden
og kog forsigtigt videre.
- Smag først nu til med salt. Evt. efterfølgende jævning.
- Server med pasta og rigeligt med parmesan.
|
z |
z |