HERREMAD 

   MENU 21. nov. 2017

                    

Røget laks på æblebund

Fasan med porrer, ovnstegte kartofler, rødvinssovs og nødde-vindrue kompot

Æbletærte med karamel
                                       

Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
 
Røget laks på æblebund

Ingredienser til 4 personer
 

bullet

4 æbler (f.eks. Filippa)

bullet

4 store skiver koldrøget laks

bullet

Salat, gerne Feldsalat eller Iceberg

bullet

2 citroner

bullet

Sennepsdressing

bullet

Brønd karse

bullet

Evt. Groft salt og peber
 

Røget laks på æblebund

Fremgangsmåde:

  1. Skær citronerne i 4 både (2 pr. anretning).
  2. Skær æblerne i tynde skiver.
  3. Dryp æbleskiverne med citron, så de ikke tager farve
  4. Anret æbleskiverne i en cirkel på 4 tallerkner.
  5. Læg salat ovenpå æbleskiverne.
  6. Anret laksen på toppen.
  7. Pynt laksen med brøndkarse.
  8. Server med citron og sennepsdressing samt eventuelt groft salt of friskkværnet peber
     
Fasan med porrer, ovnstegte kartofler, rødvinssovs og nødde-vindrue kompot

Ingredienser til 4 personer

Fasan:

bullet

2 hele fasaner eller 4 store fasanbryster

bullet

salt

bullet

peber
 


Dampede porrer med persille:
 

bullet

2 porrer

bullet

friskhakket persille
 

 

Rødvinssovs:
 

bullet

1 spsk. olie

bullet

Skroget fra fasanen (eller et par lunser af kødet)

bullet

Toppen af to porrer

bullet

1 løg, skåret i både

bullet

1 gulerod, groft snittet

bullet

Tre stilke timian

bullet

5 laurbærblade

bullet

10-15 sorte peberkorn

bullet

1 spsk. tomatpuré

bullet

0-5 dl. balsamico eddike

bullet

5 dl. rødvin

bullet

0.5 dl. vand

bullet

4 spsk. maizena


Nødde-vindrue kompot:
 

bullet

50 g. honning

bullet

50 g. smør

bullet

50 g. valnødder

bullet

50 g. hasselnødder

bullet

20 vindruer uden sten - halveret

 

Ovnstegte kartofler med bacon og timian:
 

bullet

6 bagekartofler

bullet

0.5 dl. finthakket frisk timian

bullet

200 g. finthakket bacon

bullet

olivenolie til pensling

bullet

salt

bullet

peber
 

Fasan med porrer, ovnstegte kartofler, rødvinssovs og nødde-vindrue kompot

Fremgangsmåde:
 

Fasan:

  1. Hvis du bruger en hel fasan skal den klippes op ligesom en kylling. Kødet skæres fra benene og skroget gemmes til sovsen.
  2. Kødet - hvad enten det er fra en hel fasan eller fire fasanbryster - brunes på en pande i olie, hvorefter der skrues ned, og kødet gennemsteges 3-5 minutter på hver side.

Dampede porrer med persille:

  1. Toppen af de to porrer skæres fra og gemmes til sovsen. Resten halveres og snittes på langs til tynde strimler.
  2. De dampes i letsaltet kogende vand i ca. 1 min og vendes med friskhakket persille.

Rødvinssovs:

  1. Varm olien op i en gryde ved høj varme.
  2. Skroget fra fasanen (eller et par lunser af kødet) sauteres sammen med løg, gulerod, timian, laurbærblade og peberkorn i ca. 10 min.
  3. Tilsæt tomatpuré og sautér yderligere 1 minut.
  4. Skub grøntsagerne til side i gryden, tilsæt balsamico og kog helt ind.
  5. Tilsæt dernæst rødvin og kog det ind til det halve, inden vandet kommes i til sidst.
  6. Lad det hele simre en halv time og si sovsen.
  7. Rør maizena op i vand og tilsæt lidt af gangen, til du opnår den ønskede konsistens.
  8. Sovsen kan evt. smages til med lidt portvin efter behag.


 

Nødde-vindrue kompot:

  1. Varm honning og smør i en tykbundet gryde ved middel varme.
  2. Tilsæt nødderne og vend dem til blandingen hænger ved.
  3. Tag blandingen fra varmen og vend de halverede druer i lige inden servering.

 

Ovnstegte kartofler med bacon og timian:

  1. Skræl bagekartoflerne og del dem i kvarte
  2. Pensl kartoffelstykkerne med olie og drys med timian og bacon, inden de bages i ca. 1 time ved 180 grader C. alm. ovn.
     
Æbletærte med karamel

Ingredienser til 8 personer

bullet

3 store æbler

bullet

100 g smør

bullet

150 g sukker

bullet

3 æg

bullet

200 g mel

bullet

2 tsk bagepulver

bullet

½ dl mælk

 

Topping:

bullet

25 g smør

bullet

125 g sukker

bullet

1¼ dl fløde

 

Tilbehør:

bullet

Flødeskum
 

Æbletærte med karamel

Fremgangsmåde:

  1. Rengør æblerne og skær dem i tynde både.
  2. Rør smør og sukker sammen.
  3. Pisk æggene i et ad gangen.
  4. Sigt mel og bagepulver i dejen skiftevis med mælken.
  5. Hæld dejen i en smurt tærteform ca. 24 cm i diameter.
  6. Fordel æblerne taglagt på dejen.
  7. Bag kagen i ca. 45 min. ved 175 grader.
  8. Hæld sukkeret ud på en stor pande og læg smørret oveni.
  9. Varm det op under kraftig varme og lad sukkeret smelte.
  10. Rør nu i det, så det ikke brænder på.
  11. Tilsæt fløden lidt ad gangen, under konstant omrøring.
  12. Hæld karamellen over den færdigbagte kage.

Servering:

  1. Server flødeskum til.