HERREMAD
MENU 14. nov 2017
Hold 2
|
KARRYSUPPE
Kylling og kartofler i ovn.
|
Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
|
KARRYSUPPE Ingredienser til 4 personer
|
kylling + 2 stk.
kyllingebryst |
|
2 gulerødder |
|
1 løg |
|
2 porrer koges med
|
|
1 bundt persille |
|
1 selleri |
|
1 rød pepper til pynt |
|
smør |
|
hvedemel |
|
Karry – Santa Maria |
|
KARRYSUPPE Fremgangsmåde:
- Fællesopgave
- Kylling og grønsager koges i 60 – 75 minutter. med lidt salt
- Suppe og grønsager deles.
- Hold 1-2-3 arbejder videre
- Suppen sies, blend grønsagerne der kogte med kyllingen
- Opbagning: ¼ pk. Smør, 2 store spsk. Hvedemel, 3 tsk. Karry.
- Suppevandet bruges som væske.
- Kog det hele sammen i 15 minutter.
- Porrestykker koges med i 5 minutter
- Fyld: fint skåret kylling, porrestykker.
- Drys med fint hakket persille
- Kalkun bacon skæres i tern, steges og drysses over
|
Kylling og kartofler i ovn. Ingredienser til 4
personer
|
4 store kyllingelår |
|
4 pastinak/persillerod |
|
Ca. 800 g kartofler |
|
2 løg |
|
4-6 fed hvidløg |
|
2 spsk. Tomatpure |
|
1 dl vand |
|
2 spsk. Vindruesirup |
|
2 tsk hvid peber |
|
Evt. 1 citron. |
|
1 tsk røget paprika |
|
2-4 stilke rosmarin |
|
1 dl olivenolie |
|
Salt |
|
Kylling og kartofler i ovn. Fremgangsmåde:
- Skræl og skær kartoflerne i halve eller kvarte, alt efter
størrelse.
- Skær pastinak/persillerod ud i samme størrelse som kartoflerne
- Skær løgene i kvarte. Citronen skæres ud i kvarte og derefter
halveres bådene.
- Læg kartofler, pastinak/persillerod, løg, citron og de hele
hvidløg i bunden af en bradepande eller et fad.
- Fordel lårene ovenpå.
- Lav saucen ved at blande tomatpure, vand, røget paprika, salt,
peber, olivenolie og vindruesirup sammen
- Fordel saucen over kyllingelårene og grønsagerne. Hak rosmarinen
groft og drys over kylling og grønsager.
- Steg kyllingen og grønsagerne ved 200 grader i ca. 45-55
minutter alt efter størrelsen af kyllingen.
|
z |
z |