HERREMAD
MENU 07. nov. 2017
|
Jomfruhummersuppe
Kylling á la Provence
Blommetrifli
|
Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
|
Jomfruhummersuppe Ingredienser til 4 personer
|
10 jomfruhummer |
|
1 tsk fennikelfrø |
|
1 dl Noilly Prat |
|
1 dl fløde |
|
¼ selleriknold |
|
3 skalotteløg |
|
1 fed hvidløg |
|
1 tsk paprika |
|
1 tsk peberkorn |
|
1 tsk karry |
|
1 spsk tomatpure |
|
2 dl hvidvin |
|
Fiskefond (1
fiskeboullionterning i 1 l vand) |
|
1 porre |
|
1 gulerod |
|
Jomfruhummersuppe Fremgangsmåde:
- Jomfruhummerne deles i krop og hale.
- Kødet trækkes ud af haleskallen – gøres ved at klippe benet i
bughinden med en saks - eller klemme dem fra begge sider. Halerne
trækkes forsigtigt ud af skallen – fjern den mørke tarmstreng.
- De friske haler lægges på et fad til senere. Hoveder og klør
skylles og evt. maveindhold fjernes.
- Rodfrugterne ( seleri, ½ porre, ½ gulerod, løg, hvidløg) skæres
i grove tern. Løg og hvidløg må gerne beholde skallen efter at de er
skyllet.
- Varm rapsolie op i en stor gryde – olien skal være godt varm.
- Hoveder og klør brunes godt af i olien, ca. 5 min.
- Bland krydderier og tomatpure i og rist 2-3 min.
- Tilsæt grøntsager og fennikelfrø og lad dem stege med et par
min.
- Hvidvin og Noilly Prat kommes i gryden. Lad det koge i 2 min.
Tilsæt fiskefond og bring det i kog. Lad det derefter simre i ca ½
time.
- Suppen sigtes over i en mindre gryde, tilsæt fløde, bring det i
kog og lad det simre 5 min.
- Skær en halv gulerod og en halv porre i superfine strimler a la
julienne. De lægges i suppen sammen med halerne. Giv et hurtigt
opkog, 1 min og suppen er klar til servering.
|
Kylling á la Provence Ingredienser til 4
personer
|
200 g kyllingefilet |
|
½ tsk oregano |
|
½ tsk timian |
|
1 spsk olivenolie |
|
salt, peber |
|
½ løg |
|
200 g kantareller eller
champignon |
|
100 g knoldselleri |
|
100 g gulerod |
|
1 dåse flåede, hakkede
tomater |
|
1/4 hønsebouillonterning |
|
1 dl vand |
|
1 laurbærblad |
Tilbehør:
|
2 dl ris |
|
150 g broccoli
|
|
Kylling á la Provence Fremgangsmåde:
- Skær kyllingefileten i passende stykker.
- Varm olien i en gryde, tilsæt kyllingen, og brun den sammen med
oregano og timian. Drys med salt og peber.
- Hak løget fint, skyl og skær svampene i stykker og lad det
svitse sammen med kyllingen et par min.
Skræl rodfrugterne og skær dem i terninger. Tilsæt dem sammen med
tomater, bouillonterning, vand og laurbærblad.
- Lad det hele koge ca 10-15 min.
Tilbehør
- Del broccolien i mindre buketter, og husk at du sagtens også kan
spise stokken. Den smager faktisk fint. Kom så lidt vand i bunden af
en gryde, tilsæt en smule salt, og kog din broccoli i 2½ minut
- Hæld vand i en kasserolle eller gryde og skru højt op for
varmen.
- Når vandet koger hælder man risene i, sætter låget på og skruer
ned på en af de laveste temperaturer.
- Lad risene simre i ca. 11 minutter og tag derefter kasserollen
eller gryden af blusset. Lad risene stå i yderligere 11 minutter
uden varme. Det er vigtigt at man ikke tager låget af undervejs, for
at undgå at risene brænder sig fast. Risene er nu klar til servering
|
Blommetrifli Ingredienser til
4
personer
|
4 blommer |
|
2 dl portvin |
|
1 spsk rørsukker |
|
maizenamel, |
Havregryns-chrunch
|
25 g smør |
|
1 spsk honning |
|
1 spsk rørsukker |
|
2 dl havregryn |
|
2 dl piskefløde
|
|
Blommetrifli Fremgangsmåde:
- Blommerne deles i mindre både som koges op i portvin og sukker
ca. 5 min og står derefter og simrer ved svag varme ca 30 min –
jævnes med lidt maizenamel rørt op i vand og stilles til afkøling.
Havregryns-chrunch:
- Lad smørret bruse op på en pande ved jævn varme.
- Tilsæt sukker og honning, lad det smelte, det må ikke branke.
- Tilsæt havregryn og rist blandingen igennem til den er let
gylden.
- Stilles til afkøling.
Servering
- Anrettes i en skål med blommer nederst, chrunch og flødeskum.
|