Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
|
Bagte svampe med tomat og mozzarella Ingredienser til 4 personer
|
4 stk. portobellosvampe
eller tilsvarende svampe |
|
1 pakke frisk mozzarella
125g. |
|
250 g cherrytomater |
|
Friske timiankviste |
|
Salt og Peber |
|
200 g. groft brød. |
|
Bagte svampe med tomat og mozzarella Fremgangsmåde:
- Rengør svampene og bræk stokken af. Læg svampene med lamelsiden
opad på en bage plade.
- Skær osten i skiver og fordel dem i svampene.
- Halver tomaterne og læg dem ovenpå.
- Drys med timian og krydr med salt og peber.
- Bag svampene ved 225 gr. i ca. 15 min.
- Server dem lune med groft brød.
|
Boeuf Bourguinon Ingredienser til 4
personer Kartoffelmos:
|
1 kg kartofler |
|
1,5 dl. Mælk |
|
2 spsk. Smør |
|
Salt og peber |
Syltede rødbeder:
|
3 stk rødbeder uden
skrald i store tern |
|
1 dl sukker |
|
2 dl eddike |
|
Salt og peber |
Boeuf Bourguinon:
|
0,5 kg inderlår eller
tykstegsfilet |
|
75 g bacon |
|
1 stk. løg |
|
2 stk. skalotteløg |
|
2 fed hvidløg |
|
10 små løg |
|
250 gr. Champignon |
|
2 stk. gulerødder |
|
1 stk. porre |
|
1 stk. suppevisk
(persille timian laurbærblade porretoppe) |
|
1 fl. Vin |
|
En smule cognac til
flambering |
|
1 del smør |
|
1 del olie |
|
1 del citronsaft |
|
1 del hvedemel |
|
2 tsk. Salt |
|
0,5 tsk. Peber |
|
Boeuf Bourguinon Fremgangsmåde:
- Kødet trimmes for fedt, skæres i store tern og rulles i
hvedemel
- I gryden steges flæsket let, i en pæn sjat olivenolie og smør.
- Tag flæsket op af gryden og sæt det til side
- Brun kødet godt på alle sider og tilsæt salt og kværnet peber.
- En stor sjat cognac hældes over og flamberer til flammerne er
døet ud.
- Tag kødet op af gryden og sæt det til side.
- Løg, skalotteløg og hvidløg hakkes og gulerødderne og porren
skæres i mindre stykker.
- Det hele brunes i det resterende fedt i gryden.
- Kødet og flæsketernene tilsættes, sammen en suppevisk.
- Vin samt oksebouillon hældes i til det dækker kødet i gryden.
- Gem ca. 1 dl. Rødvin.
- Skru ned til svageste blus og lad retten simre under løg i ca. 2
½ time
- Imens pilles de små løg og brunes i en kasserolle i lidt smør og
et drys sukker
- Tilsæt resten af rødvinen og damp løgene næsten møre og svag
varme
- Champignonerne renses, og sauteres i lidt smør og smages til med
salt og citronsaft
- Når kødet er mørt, tages suppevisken op, og man smager sovsen
til.
- Hvis det ønskes kan sovsen jævnes med lidt majsstivelse
- Løg og champignoner tilsættes og man drysser med rigelig
persille.
- Kødet serveres med lune flutes, kartoffelmos samt syltede
rødbeder.
De syltede rødbeder
- Skær rødbederne i tynde skiver
- Kog eddike og sukker op, så sukkeret bliver opløst
- Kog rødbederne op i lagen i 5-10 min. Og lad det stå i 10-20
min. Så er de klar til servering.
Kartoffelmosen
- Kog kartoflerne til de er meget møre, ca. 20-30 min.
Kartoflerne kan skæres i tern inden kogning
- Hæld vandet fra
- Tilsæt smør og mælk, pisk sammen med en træske og smag til med
salt og peber.
|