HERREMAD
MENU 24. okt. 2017
|
Fransk Hvidløgssuppe
Chorizo Chili
Blødende chokoladekage
|
Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
|
Fransk Hvidløgssuppe Ingredienser til 4 personer
|
4 hele hvidløg (1 pr.
person) |
|
1 l kyllinge eller
grønsagsbouillon |
|
200 ml god olivenolie
|
|
3 spsk. mel |
|
et par kviste timian
|
|
100 g tynde asiatiske
nudler |
|
2-3 spsk. friskhakket
persille |
|
salt og peber |
|
Fransk Hvidløgssuppe Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180°C.
- Skær hvidløgen halvt over på tværs af fedene, men efterlad
skrællen på.
- Hæld olivenolie i et ovnfast fad, så det er ca. ½ cm dybt.
- Læg hvidløgene i med skæresiden nedaf. Sæt fadet i ovnen i ca.
en time, indtil de er bløde.
- Fjern skallerne, det bør være nemt på de halve der er fra den
nederste del af hvidløget.
- Hæld hvidløgsfedene i en gryde.
- Hæld melet i fadet så det kan opsuge olvenolien og alt den
dejlige hvidløgssmag.
- Skrab melet ned i gryden til hvidløgsfedene og mas det hele med
en kartoffelmoser.
- Når det hele er mast og blandet godt sammen, tændes under
gryden. Lad det simre i et par minutter under omrøring. Pas på det
ikke brænder på.
- Hæld bouillonen på lidt af gangen mens der røres, indtil du har
en tyk jævn suppe. Tilsæt de friske timiankviste, og lad det simre i
20 minutter under låg.
- Bræk de asiatiske nudler i små stykker (1-2 cm), og tilsæt
suppen. Lad den simre videre indtil nudlerne er nok.
- Serveres i opvarmede tallerkner med et drys persille på hver
|
Chorizo Chili Ingredienser til 4
personer
|
500 g oksekød (f.eks.
goullash kød) |
|
salt og peber |
|
1 spsk. olie |
|
1 dåse hakkede flåede
tomater |
|
1 dåse drænede kidney
bønner |
|
250 g chorizo |
|
1 stort hakket løg |
|
1 dåse majskerner |
|
4 fed hakket hvidløg
|
|
2 spsk. sød chilipulver
|
|
2 spsk. hakket chipotle i
adobosauce (syltet chili) |
|
1 spsk. stødt spidskommen
|
|
2 tsk. tørret oregano
|
Pommes Frites
|
1 kg bagekartofler |
|
¾ dl eddike – almindelig
lagereddike |
|
Rapsolie – et godt skvæt,
vel ¼ til ½ dl |
|
Revet skal af 1 usprøjtet
citron |
|
1 tsk. fennikelfrø |
|
Salt
|
|
Chorizo Chili Fremgangsmåde:
- Skær oksekødet ud i 3-4 cm tern og drys med salt og friskkværnet
peber.
- Brun kødet godt i en sautérpande.
- Bland oksekød, tomater, tykke chorizoskiver, løg, hvidløg, sød
chillipulver, grofthakkede chipotle i adobosauce, spidskommen og
oregano i en tykbundet gryde og bring langsom til en simren.
- Læg låg på og lad simre til oksekødet er meget mørt 1½ til 2
timer.
- Når der er ca. 15 minutter tilbage af kogetiden, tilsættes majs
og bønner fra dåse.
Kan servers med en generøs klat creme fraise og f. eks. ris. Retten
bliver spetakulær hvis den serveres med frisklavede pommes frites.
Det salte og sprøde klæder den komplekse krydring rigtigt godt
Pommes Frites
- Skræl kartoflerne – du kan også lave den grovere version, hvor
du vasker dem grundigt, men beholder skrællen på.
- Skær kartoflerne i stave – du bestemmer tykkelsen, fx. en
størrelse på ca. 1½ x 1½ cm.
- Skyl dem i flere hold koldt vand – for at skylle så meget
stivelse ud som muligt.
- Kom pommes frites i en gryde med vand, så det dækker, og eddike,
og kog dem i 5-8 minutter, efter vandet er kommet i kog – det giver
dem en syrlig smag.
- Lad dem herefter dryppe og køle af – gerne til de er helt kolde,
men det er ikke absolut nødvendigt.
- Tænd ovnen på 220° C.
- Kom de afdryppede, afkølede pommes frites over i en bradepande.
- Hæld olien over dem, og drys med citronskal og fennikelfrø –
andre krydderier eller smagsstoffer kan også anvendes helt efter
smag – og bland.
- Kom pommes frites i ovnen, og steg dem til de er gyldne – ca.
25-30 minutter.
- Drys med salt.
|
Blødende chokoladekage Ingredienser til
8
personer
|
Ca. 125 gram smør
|
|
125 g mørk chokolade (I
denne opskrift bruges 70% kakao) |
|
4 æg |
|
80 g sukker
|
|
40 g hvedemel |
|
Muffinsforme
|
|
Blødende chokoladekage Fremgangsmåde:
- Start med at tænd ovnen på 200 grader – almindelig ovn.
- Derefter start med at smelte chokoladen over vandbad.
- Imens smelter du noget smør i en anden gryde
- Brug noget af det smeltet smør til at pensle formene med.
- Pisk 4 æg og sukker sammen i en skål, indtil det ser skummende
ud.
- Tilsæt derefter melet ned i skålen, og fortsæt piskningen –
indtil dejen er blandet godt sammen.
- Tag derefter en ny skål, og bland/pisk den smeltede smør &
smeltede chokolade sammen – indtil det ser ens ud.
- Hæld derefter chokolademassen ned i dejen, og bland det godt
rundt.
- Fordel herefter dejen i formene, helt til toppen.
- Bag kagerne i 7-8 minutter, hvis du ikke putter helt til toppen,
så bag dem i mindre tid.
- Tag derefter formene ud og afkøl i ca. 5-6 minutter
- Og vupti, så der lækre blødende chokoladekager.
- Servér gerne kagen sammen med din yndlingsis.
Put evt. lidt flormelis på toppen af kagerne. |