HERREMAD 

   MENU 10. okt. 2017

                    

Butternut-squash-suppe

Frikadeller med tomatsalsa og saltbagte kartofler

Strudel med rosiner

                                                                                                

Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
 
Butternut-squash-suppe

Ingredienser til 4 personer

bullet

1 lille løg

bullet

2 fed hvidløg

bullet

1 lille butternut-squash

bullet

1 ss (vindruekerne)olie

bullet

½ ts spidskommen

bullet

1 ts stødt koriander

bullet

6 dl hønsefond

bullet

Limesaft

bullet

Salt og peber

bullet

Creme fraiche

bullet

Brød/flutes
 

Butternut-squash-suppe

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg og hvidløg
  2. Skær græskarret over og skrab kernerne ud med en ske
  3. Skræl skrællen af og skær græskarret i mindre stykker (der skal være ca 500 gram rent græskarkød)
  4. Rist løg, hvidløg og butternut-squash i olien i en gryde, men uden at det tager farve
  5. Kom spidskommen og koriander på og lad det stege med ganske kort
  6. Kom hønsefond på og lad det simre under låg i 20-30 minutter til græskarret er helt mørt
  7. Blend suppen og smag til med limesaft, salt og peber
  8. Top med creme fraiche og server straks med brød
     
Frikadeller med tomatsalsa og saltbagte kartofler

Ingredienser til 4 personer
 

Frikadeller
 

bullet

400 g hakket kalv-og-flæsk

bullet

1 æg

bullet

3 ss hvedemel

bullet

1 dl danskvand

bullet

1 lille løg

bullet

2 fed hvidløg

bullet

2 ts tørret rosmarin

bullet

25 g pinjekerner

bullet

50 g fetaost

bullet

Salt og peber

bullet

Solsikkeolie
 

Saltbagte kartofler
 

bullet

1 kg skrubbede små kartofler

bullet

2 ss groft salt

 

Tomatsalsa
 

bullet

300 g tomater

bullet

½ gul melon

bullet

½ agurk

bullet

½ rødløg
 

 

Dressing

 

bullet

Saft af ¼-½ citron

bullet

1 ts honing

bullet

2 ts rapsolie

bullet

Salt og peber
 

Frikadeller med tomatsalsa og saltbagte kartofler

Fremgangsmåde:

 

Frikadeller

  1. Rør kødet sammen med æg, mel og danskvand til en sammenhængende fars
  2. Tilsæt revet løg, finthakket hvidløg, rosmarin, hakkede pinjekerner og smuldret feta samt salt og peber
  3. Lad gerne farsen hvile ca ½ time
  4. Form farsen til (ca) 12 frikadeller og steg dem i olien. Først 2 minutter på hver side ved god varme og steg færdig ved middelvarme (ca 4 minutter på hver side)
     

 

Saltbagte kartofler

  1. Kog kartoflerne 8-9 minutter og afdryp
  2. Vend kartoflerne i salt og fordel dem i et ovnfast fad (med bagepapir)
  3. Bag kartoflerne i ovnen i ca 15 minutter

Tomatsalsa

  1. Skær tomaterne i små tern
  2. Fjerne kerner og skræl fra melonen og skær den i små tern
  3. Flæk agurken på langs og fjern kernerne med en ske og skær agurken i små tern
  4. Hak rødløget
  5. Vend ingredienserne med dressingen

Dressing

  1. Bland saft, honning og olie og pisk det sammen med salt og peber
     
Strudel med rosiner

Ingredienser til 4 personer

 

Æblekompot
 

bullet

250 g æbler (skrællede uden kernehus)

bullet

80 g moskovadosukker

bullet

1 ts kanel

bullet

25 g rosiner

bullet

Lidt citronsaft (ca ½)

 

Strudel

bullet

2 stykker filodej

bullet

50 g smeltet smør

bullet

50 g flormelis

bullet

Vaniljeis

 

Strudel med rosiner

Fremgangsmåde:

Æblekompot
 

  1. Skær æblerne i grove stykker
  2. Kog dem under omrøring med resten af ingredienserne i nogle minutter (æblerne må ikke være kogt helt i mos)

 

Strudel

  1. Skær filodejen i otte stykker på ca 15 x 15 cm
  2. Pensl alle dejstykkerne med smør og sigt lidt flormelis over
  3. Læg stykkerne oven på hinanden to og to (fire stykker i dobbelt tykkelse)
  4. Læg æblekompotten i en pølse på den øverste halvdel af dejstykkerne. Sørg for at der 2 cm til yderkanterne
  5. Fold de sider der er tæt på kompotten over denne og pensl smør på det ombukkede stykke
  6. Rul strudelen sammen som en forårsrulle og pensel med smør
  7. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i 200o varm ovn i 8 minutter til de er fint gyldne og sprøde
  8. Tag dem ud, skær dem midt igennem drys lidt flormelis over og server med vaniljeis