HERREMAD 

   MENU 03. okt. 2017

                    

Fiskesuppe med nudler

Skindsteget kulmule med bløde løg

 

                                                                                                

Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
 
Fiskesuppe ned nudler

Ingredienser til 4 personer

bullet

200 g tørrede nudler

bullet

1 spsk olie

bullet

2,5 cm stykke revet ingefær

bullet

3 små finthakkede røde chili

bullet

4 hakkede forårsløg

bullet

80 cl Kokosmælk

bullet

2 spsk Fiskesauce

bullet

2 spsk Tomatpúre

bullet

500 g fiskefileter uden skind i meget små stykker

bullet

2 skinkekoteletter hakket i små firkanter

bullet

150 g lange grønne bønner skåret i 3 cm længde

bullet

180 g bønnespirer

bullet

1 spk friske mynteblade

bullet

80 g usaltede ristede jordnødder

 

Fiskesuppe med nudler

Fremgangsmåde:

  1. Blød nudlerne op i en skål kogende vand i 3 minutter, lad dem dryppe af.
  2. Varm olien op i en stor tykbundet gryde, tilsæt ingefær, chili, og forårsløg og lad det koge ved mellemvarme i 3 minutter
  3. Rør kokosmælk, fiskesauce og tomatpuré i. Læg låg på og lad det snurre i 10 minutter.
  4. Kom fisk, skinke og bønner i gryden og lad det simre i 10 minutter, eller til fisken er mør. Fordel risnudlerne i dybe suppeskåle og læg bønnespirer og mynteblade ovenpå. Hæld forsigtigt suppen i skålene og drys med ristede jordnødder

 

Skindsteget kulmule med bløde løg

Ingredienser til 4 personer
 
bullet

4-500 g kulmulefilet med skind (4 stk)

bullet

3 spsk Olivenolie

bullet

500 g små rødbeder

bullet

1/4 bundt Timian

bullet

2 spsk Hvidvinseddike

bullet

800 g bagekartofler

bullet

2 porrer

bullet

50 g smør

bullet

4 rødløg

bullet

Salt og peber

 

 

Skindsteget kulmule med bløde løg

Kan vi ikke skaffe kulmule vælges anden fisk !

Fremgangsmåde:

 

  1. Vask rødbederne  og skær dem i små stykker. Kom rødbederne i en bradepande med timian, eddike, 1 spk olie, salt og peber. Bag i en forvarmet ovn på 200 grader i  30 minutter indtil de er møre.
  2. Skræl kartoflerne og rens porrene. Skær i små stykker, og kog dem i  20-25 min. Hæld vandet fra og mos kartofler og porrer  sammen med smørret. Smag til med salt og peber
  3. Skær løgene i ringe og steg dem bløde på en pande i 1 spsk olie. Krydr med salt og peber.
  4. Krydr fisken med salt og peber. Steg dem på en varm pande i 1 spsk olivenolie på skindsiden i ca 2-3 min. Vend  fisken, tag panden af varmen, og lad fisken trække et par minutter.
  5. Server med bløde løg, bagte rødbeder og kartoffel-porremos
z

Ingredienser til 4 personer

 

bullet

z

 

z

Fremgangsmåde:

 

  1. z