HERREMAD
MENU 03. okt. 2017
|
Fiskesuppe med nudler
Skindsteget kulmule med bløde løg
|
Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
|
Fiskesuppe ned nudler Ingredienser til 4 personer
|
200 g tørrede
nudler |
|
1 spsk olie |
|
2,5 cm stykke revet
ingefær |
|
3 små finthakkede røde
chili |
|
4 hakkede forårsløg |
|
80 cl Kokosmælk |
|
2 spsk Fiskesauce |
|
2 spsk Tomatpúre |
|
500 g fiskefileter uden
skind i meget små stykker |
|
2 skinkekoteletter hakket
i små firkanter |
|
150 g lange grønne bønner
skåret i 3 cm længde |
|
180 g bønnespirer |
|
1 spk friske mynteblade |
|
80 g usaltede ristede
jordnødder |
|
Fiskesuppe med nudler Fremgangsmåde:
- Blød nudlerne op i en skål kogende vand i 3 minutter, lad dem
dryppe af.
- Varm olien op i en stor tykbundet gryde, tilsæt ingefær, chili,
og forårsløg og lad det koge ved mellemvarme i 3 minutter
- Rør kokosmælk, fiskesauce og tomatpuré i. Læg låg på og lad det
snurre i 10 minutter.
- Kom fisk, skinke og bønner i gryden og lad det simre i 10
minutter, eller til fisken er mør. Fordel risnudlerne i dybe
suppeskåle og læg bønnespirer og mynteblade ovenpå. Hæld forsigtigt
suppen i skålene og drys med ristede jordnødder
|
Skindsteget kulmule med bløde løg Ingredienser til 4
personer
|
4-500 g kulmulefilet med
skind (4 stk) |
|
3 spsk Olivenolie |
|
500 g små rødbeder |
|
1/4 bundt Timian |
|
2 spsk Hvidvinseddike |
|
800 g bagekartofler |
|
2 porrer |
|
50 g smør |
|
4 rødløg |
|
Salt og peber |
|
Skindsteget kulmule med bløde løg Kan vi
ikke skaffe kulmule vælges anden fisk !
Fremgangsmåde:
- Vask rødbederne og skær dem i små stykker. Kom
rødbederne i en bradepande med timian, eddike, 1 spk olie, salt og
peber. Bag i en forvarmet ovn på 200 grader i 30 minutter indtil
de er møre.
- Skræl kartoflerne og rens porrene. Skær i små stykker, og kog
dem i 20-25 min. Hæld vandet fra og mos kartofler og porrer
sammen med smørret. Smag til med salt og peber
- Skær løgene i ringe og steg dem bløde på en pande i 1 spsk olie.
Krydr med salt og peber.
- Krydr fisken med salt og peber. Steg dem på en varm pande i 1 spsk olivenolie på skindsiden i ca 2-3 min. Vend
fisken, tag panden af varmen, og lad fisken trække et par minutter.
- Server med bløde løg, bagte rødbeder og kartoffel-porremos
|
z Ingredienser til 4
personer
|
z |
|
z Fremgangsmåde:
- z
|