HERREMAD
MENU 4.apr. 2017
|
Blini
Lammekoteletter med parmesankartoffelmos og tzatziki
|
Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
|
Blini Ingredienser til 4
personer
|
4 dl mælk |
|
15 g gær |
|
2 dl boghvedemel |
|
1 dl hvedemel |
|
2 æggeblommer |
|
2 æggehvider |
|
20 g smeltet margarine |
|
30 g margarine til
stegning |
|
1 tsk. salt |
|
Tilbehør: Creme fraiche,
kaviar, hakket løg, evt. porreringe, befri sild. |
|
Blini Fremgangsmåde:
- Mælken lunes, gæren udrøres heri.
- Boghvedemel, hvedemel, salt og æggeblommer tilsættes.
- Dejen slås godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted i ca.
1 time.
- Æggehvidernes piskes stive og vendes i sammen med margarinen.
- Blinierne steges i lidt margarine på panden.
- Der beregnes ca 1/2 dl. dej pr blini.
|
Lammekoteletter med parmesankartoffelmos og
tzatziki Ingredienser til 4 personer
|
Lammekoteletter |
|
Cherrytomater |
|
1 håndfuld persille |
Kartoffelmos
|
8 mellemstore kartofler |
|
3 fed hvidløg |
|
150 g bacon |
|
75 g parmesanost |
|
3 dl letmælk |
|
40 g smør |
|
Salt |
|
Peber |
Marinade
|
2. tsk timian |
|
2 tsk rosmarin |
|
2 spsk olie |
|
½ citron |
|
1 fed hvidløg |
|
Salt |
|
Peber |
Tzaziki
|
800 ml græsk yoghurt (2%) |
|
1 agurk |
|
2 fed hvidløg |
|
2 spsk citronsaft |
|
salt |
|
Lammekoteletter med parmesankartoffelmos og
tzatziki Fremgangsmåde:
- Skræl kartofler og skær dem i mindre bidder.
- Kom dem i en stor gryde med vand og bring vandet i kog.
- Når vandet koger lægges 3 hele hvidløgsfed i.
- Steg imens bacon på en pande til det bliver sprødt.
- Læg derpå på et stykke køkkenrulle, så det overflødige fedt
opsuges
- Riv parmesanost på den fine side af rivejernet og læg det til
side.
Marinaden
- Bland timian, rosmarin, olie, saft fra en halv citron, et
presset hvidløgsfed samt salt og peber i en skål og rør, så det
blandes godt
- Læg lammekoteletterne på et skærebræt af plastik og brug en
pensel til at pensle koteletterne med marinaden.
- Lav tzazikien ved at rive agurken på et rivejern og presse væden
fra. Bland græsk yoghurt i sammen med presset hvidløg og citronsaft.
Smag til med salt og peber.
- Når kartoflerne er godt møre hældes vandet fra.
- Tag gryden af varmen og kom smør og parmesan i gryden sammen med
kartoflerne
- Mos derefter kartoflerne og hvidløgsfeddene med en
gaffel/kartoffelmoser.
- Bræk det sprøde bacon i små bidder og drys dem over mosen.
- Tilsæt mælk gradvist, mens du ind imellem rører forsigtigt.
- Derefter røres kraftigt med en træske eller lignende, til det
får en fin, jævn konsistens.
- Parmesankartoffelmosen smages til med salt og peber og sættes
tilbage på en kogeplade ved svag varme. Husk at røre ind imellem,
mens du steger koteletterne.
- Lammekoteletterne steges i lidt smør på en pande ved høj varme i
ca. 3 min. på hver side, afhængig af tykkelsen.
- Skær én midt igennem for at se, om de er færdige. De skal
være rosa i midten.
- Skær cherrytomaterne over på tværs og læg dem på panden de
sidste 2 min., så de får lidt varme.
- Anret på tallerkner og drys finthakket persille over.
|
|
|
|
|