Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
|
Aspargessuppe med hjemmelavede kødboller
Ingredienser til 4 personer
|
2 ds asparges snitter |
|
30 gr smør |
|
4 spsk hvedemel |
|
1 l hønse- eller
grønsagsbouillon (evt. 1 l vand + 2 bouillonterninger) |
|
1,5 dl piskefløde |
|
salt og peber, evt hvid
peber |
|
|
Hjemmelavede kødboller:
|
450-500 gr hakket
svinekød |
|
1 æg |
|
1 spsk hvedemel |
|
2 tsk salt og
friskkværnet peber |
|
1-1,5 L vand til kogning
af kødbollerne |
Brød
|
evt. Flutes |
|
Aspargessuppe med hjemmelavede kødboller
Fremgangsmåde:
- Afdryp aspargessnitterne i en sigte, men gem væden.
- Smelt smørret i en stor gryde og pisk melet i smørret.
- Tilsæt aspargesvandet under piskning og pisk smør, mel og
aspargesvand sammen til en klumpfri opbagning.
- Tilsæt bouillon eller vand + 2 terninger og lad suppen koge i
ca. 5 minutter.
- Tilsæt piskefløde, smag til med salt og (hvid) peber og tilsæt
aspargessnitterne og kødboller.
- Varm suppen op og server rygende varm, gerne med lækkert brød
til.
Hjemmelavede kødboller:
- Rør farsen sammen af kød, æg, hvedemel, salt og peber.
- Bring vandet i kog i en gryde – der skal være så meget vand i
gryden, at kødbollerne kan flyde under kogningen.
- Tag farsen op med en teske og tril små kødboller mellem hænderne.
Er farsen for klistret, så tilsæt lidt mere mel eller brug teskeen
til at forme kødbollerne med.
- Plump kødbollerne i det kogende vand og kog dem i ca. 5 minutter.
- Tag kødbollerne op af vandet, lad dem afdryppe og server dem i
den hjemmelavede aspargessuppe
|
Bagt brosme med pasta og muslinger Ingredienser til 4 personer
Muslinger:
|
1 kg blåmuslinger |
|
2 dl hvidvin |
|
5 fed hvidløg |
|
dildstilke |
|
timian |
|
5 stk. store tomater |
|
1 stk. stort løg |
|
2 fed hvidløg |
|
0,5 stk. knoldselleri |
|
2 stk. bagekartofler |
|
dildblade |
|
olivenolie |
|
100 g oliven (alt efter
bitterhed) |
|
500 g brosmefilet eller
anden god |
|
rucola |
|
parmasan |
Torskefisk (Brosme):
|
torskefilet, alt efter
sæson |
|
salt og peber |
|
1 tsk. smør pr.
fiskestykke |
Pasta:
|
Pasta |
|
Bagt brosme med pasta og muslinger
Fremgangsmåde:
- Skær kartofler og selleri i tern.
- Snit løg og hvidløg i tynde skiver.
- Skær tomaterne i tern.
- Bring hvidvin og 2 spsk. Olivenolie i kog.
- Tilsæt muslinger, hvidløg timian og oliven.
- Lad muslingerne dampe under låg i ca. 5 minutter. Muslingerne
skal lige netop have samlet sig.
- Tag muslingerne op og sigt kogelagen. Lad muslingerne køle ned
og pil dem så.
- Steg selleri og kartoffeltern af i en sautépande til de er
gyldne, i lidt olivenolie.
- Tilsæt løg og hvidløg og lad dem stege med i 3-4 minutter.
- Kom 1 dl. vand, muslingefonden og tomattern i panden.
- Krydr med salt og peber.
- Lad saucen simre til kartofler selleri er møre og saucen tyknet.
- Vend friskkogt pasta i saucen sammen med muslinger, hakket dild.
- Spæd evt. med lidt kogevand fra pastagryden. Smag til med salt
og peber.
- Tænd ovnen på 120 grader.
- Portionér fisken i pæne stykker og krydr dem med salt og peber.
- Bag fiskestykkerne, med skindsiden opad i 10-12 minutter alt
efter tykkelse til de er gennemtilberedt.
- Fjern skindet lige inden servering og drys med salt og peber.
- Dryp lidt af smørret fra bakken over fisken.
- Anret fisken og pastaen på en fin tallerken. Drys lidt rucola og
parmasan over retten, hvis lysten og tiden er der.
|