HERREMAD 

   MENU 28. mar. 2017

 

Aspargessuppe med hjemmelavede kødboller 

Bagt brosme med pasta og muslinger
 

Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
 
Aspargessuppe med hjemmelavede kødboller

Ingredienser til 4 personer

bullet

2 ds asparges snitter

bullet

30 gr smør

bullet

4 spsk hvedemel

bullet

1 l hønse- eller grønsagsbouillon (evt. 1 l vand + 2 bouillonterninger)

bullet

1,5 dl piskefløde

bullet

salt og peber, evt hvid peber

bullet

 

Hjemmelavede kødboller:

 

bullet

450-500 gr hakket svinekød

bullet

1 æg

bullet

1 spsk hvedemel

bullet

2 tsk salt og friskkværnet peber

bullet

1-1,5 L vand til kogning af kødbollerne

 

Brød

bullet

evt. Flutes

Aspargessuppe med hjemmelavede kødboller


Fremgangsmåde:

  1. Afdryp aspargessnitterne i en sigte, men gem væden.
  2. Smelt smørret i en stor gryde og pisk melet i smørret.
  3. Tilsæt aspargesvandet under piskning og pisk smør, mel og aspargesvand sammen til en klumpfri opbagning.
  4. Tilsæt bouillon eller vand + 2 terninger og lad suppen koge i ca. 5 minutter.
  5. Tilsæt piskefløde, smag til med salt og (hvid) peber og tilsæt aspargessnitterne og kødboller.
  6. Varm suppen op og server rygende varm, gerne med lækkert brød til.

Hjemmelavede kødboller:

  1. Rør farsen sammen af kød, æg, hvedemel, salt og peber.
  2. Bring vandet i kog i en gryde – der skal være så meget vand i gryden, at kødbollerne kan flyde under kogningen.
  3. Tag farsen op med en teske og tril små kødboller mellem hænderne. Er farsen for klistret, så tilsæt lidt mere mel eller brug teskeen til at forme kødbollerne med.
  4. Plump kødbollerne i det kogende vand og kog dem i ca. 5 minutter.
  5. Tag kødbollerne op af vandet, lad dem afdryppe og server dem i den hjemmelavede aspargessuppe
     
Bagt brosme med pasta og muslinger

Ingredienser til 4 personer

Muslinger:

bullet

1 kg blåmuslinger

bullet

2 dl hvidvin

bullet

5 fed hvidløg

bullet

dildstilke

bullet

timian

bullet

5 stk. store tomater

bullet

1 stk. stort løg

bullet

2 fed hvidløg

bullet

0,5 stk. knoldselleri

bullet

2 stk. bagekartofler

bullet

dildblade

bullet

olivenolie

bullet

100 g oliven (alt efter bitterhed)

bullet

500 g brosmefilet eller anden god

bullet

rucola

bullet

parmasan

 

Torskefisk (Brosme):

bullet

torskefilet, alt efter sæson

bullet

salt og peber

bullet

1 tsk. smør pr. fiskestykke

 

Pasta:

bullet

Pasta


      

Bagt brosme med pasta og muslinger


Fremgangsmåde:

  1. Skær kartofler og selleri i tern.
  2. Snit løg og hvidløg i tynde skiver.
  3. Skær tomaterne i tern.
  4. Bring hvidvin og 2 spsk. Olivenolie i kog.
  5. Tilsæt muslinger, hvidløg timian og oliven.
  6. Lad muslingerne dampe under låg i ca. 5 minutter. Muslingerne skal lige netop have samlet sig.
  7. Tag muslingerne op og sigt kogelagen. Lad muslingerne køle ned og pil dem så.
  8. Steg selleri og kartoffeltern af i en sautépande til de er gyldne, i lidt olivenolie.
  9. Tilsæt løg og hvidløg og lad dem stege med i 3-4 minutter.
  10. Kom 1 dl. vand, muslingefonden og tomattern i panden.
  11. Krydr med salt og peber.
  12. Lad saucen simre til kartofler selleri er møre og saucen tyknet.
  13. Vend friskkogt pasta i saucen sammen med muslinger, hakket dild.
  14. Spæd evt. med lidt kogevand fra pastagryden. Smag til med salt og peber.
  15. Tænd ovnen på 120 grader.
  16. Portionér fisken i pæne stykker og krydr dem med salt og peber.
  17. Bag fiskestykkerne, med skindsiden opad i 10-12 minutter alt efter tykkelse til de er gennemtilberedt.
  18. Fjern skindet lige inden servering og drys med salt og peber.
  19. Dryp lidt af smørret fra bakken over fisken.
  20. Anret fisken og pastaen på en fin tallerken. Drys lidt rucola og parmasan over retten, hvis lysten og tiden er der.