HERREMAD 

   MENU 21. mar .2017

                    

                               Bruschetta med svampe

                        Spoleben i hvedeøl med æbler og timian

                                                                                                

Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
 
Bruschetta med svampe

Ingredienser til 4 personer

 
bullet

godt brød (gerne ciabattaflute)

bullet

1 fed hvidløg

bullet

olie

bullet

½ løg

bullet

150 g blandede svampe (man kan nøjes med champignon)

bullet

en sjat fløde

bullet

en sjat marsala (italiensk hedvin – kan erstattes af portvin)

bullet

lidt citronsaft eller balsamicoeddike

bullet

salt og peber

bullet

parmasan

bullet

persille (jeg brugte bredbladet)

 

 

   Bruschetta med svampe 

Fremgangsmåde:

 

  1. Skær brødet i skiver, og rist det i ovnen, indtil det er sprødt og gyldent.
  2. Pil hvidløg, halver det, og gnid det herefter ind i brødet.
  3. Hak løget fint, og skær svampene i mindre stykker.
  4. En god sjat olie varmes på en pande, og løg steges heri i et par minutter, indtil de er klare. De skal ikke brunes.
  5. Skru herefter op for varmen, og tilsæt svampene.
  6. Steg indtil de har afgivet deres væde, og tilsæt så marsala og fløde (cirka en spiseskefuld af hver).
  7.  Lad det koge ind, og smag til med salt, peber og eddike eller citronsaft.
  8. Kom svampeblandingen på brødet, drys med parmasanflager og slut af med en smule hakket persille.
     

 

Spoleben i hvedeøl med æbler og timian

Ingredienser til 4 personer

 

bullet

8 spoleben

bullet

olivenolie

bullet

salt og peber

bullet

3 madæbler, skåret i grove både

bullet

8 skalotteløg, skåret i små tern

bullet

8 fed hvidløg

bullet

5 kviste timian

bullet

1 hvedeøl

bullet

500 ml god æblemost

bullet

½ dl æbleeddike

bullet

evt. lidt honning

 

Spoleben i hvedeøl med æbler og timian

Fremgangsmåde:

 

  1. Kom spolebenene i en stor stegegryde. Brun dem grundigt på alle sider i olivenolie, og krydr dem med salt og peber.
  2. Kom æblebådene, skalotte-løg og de hele fed hvidløg op i gryden.
  3. Tilsæt  timian, og lad det brune yderligere i 1 minut.
  4. Tilsæt herefter øl, æblemost og eddike. Bring det i kog, og skum så af for urenheder.
  5. Læg låg på gryden, og stil den i en 150 grader varm ovn. Lad spolebenene braisere i ca. 1½-2 timer.
  6. Vend benene rundt jævnligt undervejs, så de bliver fint glaserede på alle sider.
  7. Skyen er fyldt med den skønneste kraft. Smag den evt. til med mere eddike og lidt honning.
  8. Server spolebenene med god grov kartoffelmos og tyttebærkompot ved siden.
  9. Tip: Brug evt. belle de boskoop. Det er et rigtig velegnet æble, som holder sig fast i kødet under braiseringen.