HERREMAD
MENU 21. mar .2017
|
Bruschetta med svampe
Spoleben
i hvedeøl med æbler og timian
|
Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
|
Bruschetta med svampe Ingredienser til 4
personer
|
godt brød (gerne
ciabattaflute) |
|
1 fed hvidløg |
|
olie |
|
½ løg |
|
150 g blandede svampe
(man kan nøjes med champignon) |
|
en sjat fløde |
|
en sjat marsala
(italiensk hedvin – kan erstattes af portvin) |
|
lidt citronsaft eller
balsamicoeddike |
|
salt og peber |
|
parmasan |
|
persille (jeg brugte
bredbladet) |
|
Bruschetta med svampe Fremgangsmåde:
- Skær brødet i skiver, og rist det i ovnen, indtil det er sprødt
og gyldent.
- Pil hvidløg, halver det, og gnid det herefter ind i brødet.
- Hak løget fint, og skær svampene i mindre stykker.
- En god sjat olie varmes på en pande, og løg steges heri i et par
minutter, indtil de er klare. De skal ikke brunes.
- Skru herefter op for varmen, og tilsæt svampene.
- Steg indtil de har afgivet deres væde, og tilsæt så marsala og
fløde (cirka en spiseskefuld af hver).
- Lad det koge ind, og smag til med salt, peber og eddike
eller citronsaft.
- Kom svampeblandingen på brødet, drys med parmasanflager og slut
af med en smule hakket persille.
|
Spoleben i hvedeøl med æbler og timian Ingredienser til 4 personer
|
8 spoleben |
|
olivenolie |
|
salt og peber |
|
3 madæbler, skåret i
grove både |
|
8 skalotteløg, skåret i
små tern |
|
8 fed hvidløg |
|
5 kviste timian |
|
1 hvedeøl |
|
500 ml god æblemost |
|
½ dl æbleeddike |
|
evt. lidt honning |
|
Spoleben i hvedeøl med æbler og timian Fremgangsmåde:
- Kom spolebenene i en stor stegegryde. Brun dem grundigt på alle
sider i olivenolie, og krydr dem med salt og peber.
- Kom æblebådene, skalotte-løg og de hele fed hvidløg op i gryden.
- Tilsæt timian, og lad det brune yderligere i 1 minut.
- Tilsæt herefter øl, æblemost og eddike. Bring det i kog, og skum
så af for urenheder.
- Læg låg på gryden, og stil den i en 150 grader varm ovn. Lad
spolebenene braisere i ca. 1½-2 timer.
- Vend benene rundt jævnligt undervejs, så de bliver fint
glaserede på alle sider.
- Skyen er fyldt med den skønneste kraft. Smag den evt. til med
mere eddike og lidt honning.
- Server spolebenene med god grov kartoffelmos og tyttebærkompot
ved siden.
- Tip: Brug evt. belle de boskoop. Det er et rigtig velegnet æble,
som holder sig fast i kødet under braiseringen.
|
|
|
|
|