HERREMAD
MENU 14. mar. 2017
|
Flankesteg på panden med portvinsbraiseret fennikel og
bagt kartoffel med persillesmør
Kræmmerhuse med chokolademousse og ananas
|
Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
|
Flankesteg på panden med portvinsbraiseret
fennikel og bagt kartoffel med persillesmør Ingredienser til 4 personer
|
1 stk. marineret
Flankesteg (5-600 gr.) |
|
Olie til stegning |
|
1 pæn stor Fennikel |
|
25 gr. smør |
|
Portvin |
|
4 store bagekartofler
(eller det dobbelte antal, hvis de er små) |
|
Lidt olie til kartoflerne |
|
100. gr. smør |
|
Persille |
|
Citron |
|
Hvidløg
|
|
Flankesteg på panden med portvinsbraiseret
fennikel og bagt kartoffel med persillesmør
Fremgangsmåde:
Flankesteg.
- Opvarm en pande med olivenolie eller anden god stegeolie, steg
kødet på panden på hver side i 5-9 minutter, alt efter hvor rødt
kødet ønskes (5 min. rødt-, 7 minutter medium, 9 minutter
gennemstegt).
- Når kødet er stegt på begge sider, pakkes det ind i staniol og
lad det hvile i 10 minutter før det skæres ud, så saften fra kødet
kan trække tilbage i kødet.
- Skær kødet i tynde skiver.
Portvinsbraiseret Fennikel.
- ”Rodrester” skæres fra fenniklen, der deles i kvarter.
- Fennikelstykkerne brunes i smør i en gryde.
- Når de har taget farve tilsættes en god slat portvin og
fenniklen småsnurrer i ca. 20 minutter. Tjek om den eventuelt er mør
inden.
Bagt kartoffel
- Gnid lidt olie ind i skrællen.
- Skær et kryds halvt ned i hver kartoffel, gnid smør og lidt sat
ned i krydset.
- Kartoflerne er færdige, når de åbner sig i krydset.
- Drys et lag salt i bradepanden
- Bag kartoflerne midt i ovnen. De skal have mellem 1 og 1 ½ time
i ovnen alt efter størrelse
Persillesmør
- 100 g. smør røres blødt
- 3- 4 spsk.hk. persille efter smag røres i sammen med et fed
knust hvidløg.
- Smag til med lid citronsaft og peber og evt. lidt salt afhængig
af, hvor salt smørret er.
|
Kræmmerhuse med chokolademousse og ananas Ingredienser til 4 personer
Chokolademousse:
|
100 g. mørk chokolade
(med en kakaoprocent på mellem 40% og 50%) |
|
2,5 dl piskefløde |
|
Evt. 3 spsk. Sukker (ikke
nødvendigt) |
|
3 pasteuriserede
æggeblommer |
|
¼ frisk ananas |
Kræmmerhuse:
|
75 g sukker |
|
1/2 stang vanilje,
kornene heraf |
|
3 æg |
|
75 g smeltet smør |
|
75 g mel
|
|
Kræmmerhuse med chokolademousse og ananas Fremgangsmåde:
Chokolademousse:
- Vend æggeblommer og sukker sammen, og pisk blommerne hvide.
- Smelt chokoladen, og pisk den i ægge- og sukkermassen.
- Pisk fløden let og blød, og vend den forsigtigt i det hele.
- Hæld chokolademoussen i en sprøjtepose, og stil den i køleskabet
minimum et par timer, før den skal serveres.
- Ananas skæres i tynde skiver
Kræmmerhuse:
- Pisk sukker, vanilje og æg godt sammen (men ikke til skum) med
elpisker i 2-3 min.
- Pisk derefter det smeltede smør i, og melet sigtes i (for ikke
at klumpe)
- Det hele piskes til en jævn letflydende masse
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade og kom klatter (ca. en
god spsk.) på bagepladen (der kan være 4, da de flyder meget ud).
- Dejen skal fordeles i et lag på ca. 2 mm – endelig ikke tykkere
- Varm ovnen op til ca. 200 grader.
- Kom pladen i ovnen i ca. 4-5 min. Hold godt øje med pladen.
Dejen skal være lysebrun i kanten, og lysest i midten.
- Tag derefter de flade kræmmerhuse ud af ovnen og fold hurtigt
kræmmerhusene, imens de er brandvarme
- Sæt kræmmerhusene i et snapseglas e.l., så de holder på formen,
mens de køler af.
- Begynd forfra med næste hold kræmmerhuse.
Servering:
- Kræmmerhusene fyldes med chokolademoussen og ananas serveres til
|