Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
|
Saltimbocca med ratatouille Saltimbocca
Betyder ”springer ind i munden”.
Ingredienser til 4 personer
|
4 kalveschnitzler |
|
8 skiver parmaskinke |
|
16 stk friske salvieblade |
|
1 dl tør hvidvin |
|
1 dl Marsala |
|
smør |
|
olivenolie |
|
hvedemel |
|
salt og peber |
|
kødnåle/tandstikkere |
|
6-liters plastikposer |
Ratatouille Ingredienser til 4 personer
|
ca. 500 g squash |
|
ca. 300 g aubergine |
|
2 løg |
|
1 rød peberfrugt |
|
1 grøn peberfrugt |
|
10 – 12 små tomater |
|
3 fed hvidløg |
|
timian |
|
salt og peber |
|
3 dl hvidvin |
|
0,5 dl olivenolie |
|
Saltimbocca med ratatouille Saltimbocca
Fremgangsmåde:
- halver kalveschnitzlerne
- læg de halverede schnitzler enkeltvis i en åbnet plastikpose og
bank dem ihærdigt med kødhammer eller kagerulle til de kun er ca. ½
cm. tykke
- krydr forsigtigt med salt og peber
- læg et par blade salvie på hver schnitzel og her ovenpå et
stykke parmaskinke og igen et blad salvie ovenpå skinken
- fastgør parmaskinken og salviebladene med kødnåle/tandstikkere
på schnitzlen
- undersiden af schnitzlerne pudres med mel
- varm smør og olivenolie på en pande og steg schnitzlerne først
på skinkesiden i ca. 1 minut, hvorefter de vendes og steges i
yderligere i ca. 1 minut
- hæld hvidvin og marsala ved og lad dem simre i ca. 3 – 5
minutter hvorefter de tages af panden
- kog væden ind og monter den til sovs med en smørklat
Ratatouille Fremgangsmåde
- skær squash og aubergine i store tern
- skær løg og peberfrugter i små tern
- svits grønsagerne i olie i en gryde eller sauterpande, vend
flittigt
- tilsæt hvidvin, de knuste hvidløgsfed, timian, tomater, salt og
peber
- lad det snurre under låg i 25 – 30 minutter, vend flittigt
Anretning Anrettes på stor tallerken, hvor sovsen fordeles over og
omkring schnitzlerne og med ratatouillen ved siden af. |
Æblecrumble med kanel og blåbær
Ingredienser til 4 personer
|
2 æbler |
|
125 g blåbær |
|
2 spsk sukker |
|
2 tsk kanel |
|
1spsk citronsaft |
|
4 små ovnfaste
portionsskåle |
|
Lidt smør til formene |
Havrecrumble
|
75 g grovvalset havregryn |
|
75 g sukker |
|
75 g smør |
|
1 knsp salt |
|
30 g hasselnødder |
Til servering:
|
Creme fraiche 18% |
|
Æblecrumble med kanel og blåbær Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader og smør de ovnfaste skåle med lidt smør
- Skyl æblerne, skær dem i små tern og vend dem sammen med blåbær,
sukker,Kanel og citronsaft. Fordel blandingen i skålene
Havrecrumble
- Smuldr havregryn, sukker, smør og salt sammen med fingrene, og
fordel crumblen oven på frugten i skålene.
Hak hasselnødderne groft og drys dem over.
- Bag de 4 crumbles i ovnen i ca. 20 min.ved 200 grader til de er
gyldne.
- Server dem lune med en skefuld creme fraiche på toppen.
|