HERREMAD 

   MENU 7. mar .2017

                    

                               Saltimbocca med ratatouille

                         Æblecrumble med kanel og blåbær

                                                                                                

Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
 
Saltimbocca med ratatouille

Saltimbocca

Betyder ”springer ind i munden”.

Ingredienser til 4 personer

 

bullet

4 kalveschnitzler

bullet

8 skiver parmaskinke

bullet

16 stk friske salvieblade

bullet

1 dl tør hvidvin

bullet

1 dl Marsala

bullet

smør

bullet

olivenolie

bullet

hvedemel

bullet

salt og peber

bullet

kødnåle/tandstikkere

bullet

6-liters plastikposer

 

Ratatouille

Ingredienser til 4 personer

 
bullet

ca. 500 g squash

bullet

ca. 300 g aubergine

bullet

2 løg

bullet

1 rød peberfrugt

bullet

1 grøn peberfrugt

bullet

10 – 12 små tomater

bullet

3 fed hvidløg

bullet

timian

bullet

salt og peber

bullet

3 dl hvidvin

bullet

0,5 dl olivenolie

 

Saltimbocca med ratatouille

Saltimbocca

Fremgangsmåde:

 

  1. halver kalveschnitzlerne
  2. læg de halverede schnitzler enkeltvis i en åbnet plastikpose og bank dem ihærdigt med kødhammer eller kagerulle til de kun er ca. ½ cm. tykke
  3. krydr forsigtigt med salt og peber
  4. læg et par blade salvie på hver schnitzel og her ovenpå et stykke parmaskinke og igen et blad salvie ovenpå skinken
  5. fastgør parmaskinken og salviebladene med kødnåle/tandstikkere på schnitzlen
  6. undersiden af schnitzlerne pudres med mel
  7. varm smør og olivenolie på en pande og steg schnitzlerne først på skinkesiden i ca. 1 minut, hvorefter de vendes og steges i yderligere i ca. 1 minut
  8. hæld hvidvin og marsala ved og lad dem simre i ca. 3 – 5 minutter hvorefter de tages af panden
  9. kog væden ind og monter den til sovs med en smørklat

 

Ratatouille

Fremgangsmåde

 

  1. skær squash og aubergine i store tern
  2. skær løg og peberfrugter i små tern
  3. svits grønsagerne i olie i en gryde eller sauterpande, vend flittigt
  4. tilsæt hvidvin, de knuste hvidløgsfed, timian, tomater, salt og peber
  5. lad det snurre under låg i 25 – 30 minutter, vend flittigt

Anretning

Anrettes på stor tallerken, hvor sovsen fordeles over og omkring schnitzlerne og med ratatouillen ved siden af.

 

 

Æblecrumble med kanel og blåbær

Ingredienser til 4 personer

 
bullet

2 æbler

bullet

125 g blåbær

bullet

2 spsk sukker

bullet

2 tsk kanel

bullet

1spsk citronsaft

bullet

4 små ovnfaste portionsskåle

bullet

Lidt smør til formene

 

Havrecrumble

 

bullet

75 g grovvalset havregryn

bullet

75 g sukker

bullet

75 g smør

bullet

1 knsp salt

bullet

30 g hasselnødder

 

Til servering:

 

bullet

Creme fraiche 18%

 

Æblecrumble med kanel og blåbær

Fremgangsmåde:

 

  1. Tænd ovnen på 200 grader og smør de ovnfaste skåle med lidt smør
  2. Skyl æblerne, skær dem i små tern og vend dem sammen med blåbær, sukker,Kanel og citronsaft. Fordel blandingen i skålene

Havrecrumble

 

  1. Smuldr havregryn, sukker, smør og salt sammen med fingrene, og fordel crumblen oven på frugten i skålene.
    Hak hasselnødderne groft og drys dem over.
  2. Bag de 4 crumbles i ovnen i ca. 20 min.ved 200 grader til de er gyldne.
  3. Server dem lune med en skefuld creme fraiche på toppen.