HERREMAD 

   MENU 28. feb. 2017

 

Blinis med laks 

Gullashsuppe - i særklasse
 

Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
 
Blinis med laks

Ingredienser til 4 personer

bullet

Laks / Kaviar i passende mængde

bullet

100 gram Hvedemel

bullet

33.33 gram Boghvedemel

bullet

0.89 tsk. Bagepulver

bullet

0.44 tsk. Natron

bullet

0.44 tsk. Sukker

bullet

0.44 tsk. Salt

bullet

0.89 Æg

bullet

1.33 dl. Kærnemælk

bullet

1.78 spsk. Majsolie

bullet

Smør

bullet

1.33 Rødløg

bullet

2.22 dl. Creme fraiche 38 %

bullet

Citronsaft. friskpresset

 

Pynt:

bullet

0.44 Citron

bullet

Blandet salat

bullet

Dild, frisk



 

Blinis med laks


Fremgangsmåde:

  1. Melet blandes med bagepulver, natron, sukker og salt. Æggene piskes sammen med kærnemælk og olie og røres i melblandingen. Lad dejen hvile ca. 30 minutter.
  2. Bages til små tykke pandekager i gyldent smør ca. 2 minutter på hver side evt. i en pande.
  3. Anret pr. person på (evt. forvarmet) tallerken.
  4. Pisk cremefraichen stiv, og smag den til med lidt citronsaft. Kugl creme fraiche op med en varm ske og anret ved siden af laksestykker og kaviar, sammen med lidt finthakket rødløg.

Servering:

  1. Pynt med dild og lidt frisk lime (eller citron).

    Server bliniserne varme.
     

                                     

Gullashsuppe - i særklasse

Ingredienser til 4 personer

bullet

333.33 gram Skært oksekød

bullet

16.67 gram Olie

bullet

1.33 Løg

bullet

0.67 Rød peberfrugt

bullet

0.67 Gul peberfrugt

bullet

0.67 Grøn peberfrugt

bullet

2.67 Gulerødder

bullet

10 dl. Oksebouillon

bullet

1.33 spsk. Paprika

bullet

46.67 gram Tomatpure. koncentreret

bullet

0.67 spsk. Groft salt

bullet

Peber

bullet

400 gram Kartofler

bullet

66.67 gram Flødeost, naturel

bullet

Flutes

 

Pynt:

bullet

Persille, frisk

bullet

Creme fraiche 38 %
      

Gullashsuppe - i særklasse

Fremgangsmåde:

  1. Kødet skæres i mindre tern og svitses tilsæt grofthakkede løg og svits dem med i 3 minutter.
  2. Tilsæt peberfrugt i tern, gulerødder i skiver (kan undlades) og de øvrige ingredienser (undtaget kartofler og flødeost)
  3. Bring suppen i kog og skum den.
  4. Kog suppen ved svag varme 1 time (eller til kødet er næsten mørt)
  5. Tilsæt kartofler i tern og flødeost
  6. Kog suppen videre til kartoflerne er møre og smag suppen til
  7. Legér gerne suppen med lidt maizena oprørt i vand - så den bliver lidt tyk i det

Servering:

  1. Drys med persille og en klat cremefraiche
  2. Den bliver rigtig god, hvis du laver den én eller to dage i forvejen og lader den stå og trække smag.
  3. Lun flute serveres til