HERREMAD
MENU 28. feb. 2017
|
Blinis med laks
Gullashsuppe - i særklasse
|
Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
|
Blinis med laks Ingredienser til 4 personer
|
Laks / Kaviar i passende
mængde |
|
100 gram Hvedemel |
|
33.33 gram Boghvedemel
|
|
0.89 tsk. Bagepulver
|
|
0.44 tsk. Natron |
|
0.44 tsk. Sukker |
|
0.44 tsk. Salt |
|
0.89 Æg |
|
1.33 dl. Kærnemælk |
|
1.78 spsk. Majsolie |
|
Smør |
|
1.33 Rødløg |
|
2.22 dl. Creme fraiche 38
% |
|
Citronsaft. friskpresset
|
Pynt:
|
0.44 Citron |
|
Blandet salat |
|
Dild, frisk
|
|
Blinis med laks
Fremgangsmåde:
- Melet blandes med bagepulver, natron, sukker og salt. Æggene
piskes sammen med kærnemælk og olie og røres i melblandingen. Lad
dejen hvile ca. 30 minutter.
- Bages til små tykke pandekager i gyldent smør ca. 2 minutter på
hver side evt. i en pande.
- Anret pr. person på (evt. forvarmet) tallerken.
- Pisk cremefraichen stiv, og smag den til med lidt citronsaft.
Kugl creme fraiche op med en varm ske og anret ved siden af
laksestykker og kaviar, sammen med lidt finthakket rødløg.
Servering:
- Pynt med dild og lidt frisk lime (eller citron).
Server bliniserne varme.
|
Gullashsuppe - i særklasse Ingredienser til 4 personer
|
333.33 gram Skært oksekød |
|
16.67 gram Olie |
|
1.33 Løg |
|
0.67 Rød peberfrugt |
|
0.67 Gul peberfrugt |
|
0.67 Grøn peberfrugt
|
|
2.67 Gulerødder |
|
10 dl. Oksebouillon |
|
1.33 spsk. Paprika |
|
46.67 gram Tomatpure.
koncentreret |
|
0.67 spsk. Groft salt
|
|
Peber |
|
400 gram Kartofler |
|
66.67 gram Flødeost,
naturel |
|
Flutes |
Pynt:
|
Persille, frisk |
|
Creme fraiche 38 %
|
|
Gullashsuppe - i særklasse Fremgangsmåde:
- Kødet skæres i mindre tern og svitses tilsæt grofthakkede løg og
svits dem med i 3 minutter.
- Tilsæt peberfrugt i tern, gulerødder i skiver (kan undlades) og
de øvrige ingredienser (undtaget kartofler og flødeost)
- Bring suppen i kog og skum den.
- Kog suppen ved svag varme 1 time (eller til kødet er næsten
mørt)
- Tilsæt kartofler i tern og flødeost
- Kog suppen videre til kartoflerne er møre og smag suppen til
- Legér gerne suppen med lidt maizena oprørt i vand - så den
bliver lidt tyk i det
Servering:
- Drys med persille og en klat cremefraiche
- Den bliver rigtig god, hvis du laver den én eller to dage i
forvejen og lader den stå og trække smag.
- Lun flute serveres til
|