HERREMAD
MENU 21. febr.2017
|
Indisk Mulligatawny suppe
Ale braiseret andebryst med quinoa-salat
|
Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
|
Indisk Mulligatawny suppe Ingredienser til 4 personer
|
2 små finthakkede løg |
|
2 små porrer, skåret i
fine skiver |
|
50 g smør (eller
kokosolie) |
|
Et skrællet æble i små
tern, gerne Belle de Boskop eller andet madæble |
|
tre stænger bladselleri,
i tynde skiver |
|
1 teskefuld gurkemeje |
|
1 teskefuld stødt
spidskommen |
|
1 teskefuld stærk karry |
|
1 spiseskefuld garam
masala-krydderi |
|
Salt |
|
En dåse flåede tomater |
|
1,4 l god bouillon |
|
75 g røde linser |
|
5-6 karryblade eller 2
laurbærblade |
|
4 let knuste
kardemommefrø |
|
En lille stang kanel |
|
2 hele nelliker |
|
Fintreven skal af lime
eller citron (skal være økologiske - de andre har sprøjtemiddel
på skallen) |
|
Saft af 2 limefrugter |
|
1⁄2 teskefuld tørrede
chiliflager |
|
200 g kokosnøddemælk (=1
dåse) |
|
4 fed hvidløg i tynde
skiver |
|
50 g smør eller kokosolie
til hvidløgene |
|
Masser af frisk, hakket
koriander ved siden af til at drysse over |
|
Indisk Mulligatawny suppe Fremgangsmåde:
- Steg forsigtigt løg og porrer i smør i 3-4 minutter til de er
klare og let gyldne.
Tilsæt bladselleri og æble og rør godt.
- Tilsæt gurkemeje, spidskommen, karry, garam masala og salt.
(begynd med 1 teskefuld og smag til efterhånden) og steg forsigtigt
i 5 minutter.
- Tilsæt tomater og kog i 5 minutter.Tilsæt bouillion, og rør
linserne i.
- Tilsæt karryblade eller laurbærblade, kardemommefrø.To hele
nelliker, kanelstang og reven citrusskal.
- Lad suppen simre forsigtigt i 30 minutter,mens du indimellem
skummer eventuel skum af med en hulske eller stor ske.
- Mens suppen simrer, rister du forsigtig hvidløgsskiverne i smør
til de er let gyldne.
- Pas på – får de for megen varme, giver de hele suppen en branket
smag.
- Når linserne er kogt, så de gør suppen lidt tykkere, tilsætter
du limejuice, chili og
kokosmælk.Lad suppen simre i 5 minutter.
- Til sidst tilsætter du limejuice og hvidløgskiverne og det smør,
de er ristet i.
Anretning
- Serveres med frisk hakket koriander ved siden af. Flutes gives
til.
|
Ale braiseret andebryst med quinoa-salat Ingredienser til 4 personer
|
1 løg i grove tern |
|
2 gulerødder i grove tern |
|
1/2 porrer i skiver |
|
1 persillerod i grove
tern |
|
1 Kolding mørk |
|
2 andebryst 250-300g |
|
2 tykke skiver bacon. |
Andesauce med chokolade
Ingredienser
|
Skyen fra anden |
|
½ spk. Tomatpure |
|
1 dl piskefløde |
|
salt & peber |
|
maizena |
|
1 dl vand |
|
mad kulør |
|
1 tsk. Ribsgele |
|
1-2 stk. 70-80 %
chokolade |
Salat med quinoa, rucola og vindruer
|
2 dl quinoa |
|
1 ps rucola |
|
3 håndfulde vindruer |
|
1 ps tørrede tranebær |
|
1 ps tørrede blåbær |
|
1 bøtte feta |
|
1 ps pinjekerner |
|
Ale braiseret andebryst med quinoa-salat Fremgangsmåde:
- Bacon skæres i tern.
- Skindet på andebrysterne ridses i tern og gnides med salt og
peber.
- Brun andebrysterne i olie i en meget varm gryde med skindsiden
nedad i 1 min, til det får farve, vend kødet og gentag ovenstående,
tag kødet af og brun bacon og grønsagerne videre i 1-2min, til det
har fået farve, tag gryden af varmen, skru ned for varmen, læg
andebrysterne oven på baconen og grønsagerne, hæld øllen over, lad
det stå 5min uden varme, stil gryden på over varme og lad det
braisere i 8-12min, under låg.
- Lad kødet hvile ca. 15 min.
Andesauce med chokolade
- Andeskyen indkoges til det halve og tomatpure koges op og jævnes
med maizena rørt op i vand, smages til med salt og peber, fløde,
chokolade, ribsgele og kulør tilsættes lidt af gangen. Pas på at
saucen ikke bliver sort.
Salat med quinoa, rucola og vindruer
- Kog quiñoa efter anvisningen på posen og lad den køle af i en
salatskål eller på et serveringsfad.
- Rist pinjekernerne på en tør pande.
- Skyl rucola og kom over quinoaen.
- Halvér vindruerne og fjern eventuelle sten. Kom vindruer,
bær,feta og pinjekerner over salaten og servér.
|
|
|
|
|