HERREMAD 

   MENU 21. febr.2017

                    

                               Indisk Mulligatawny suppe

                  Ale braiseret andebryst med quinoa-salat

                                                                                                

Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
 
Indisk Mulligatawny suppe

Ingredienser til 4 personer

 

bullet

2 små finthakkede løg

bullet

2 små porrer, skåret i fine skiver

bullet

50 g smør (eller kokosolie)

bullet

Et skrællet æble i små tern, gerne Belle de Boskop eller andet madæble

bullet

tre stænger bladselleri, i tynde skiver

bullet

1 teskefuld gurkemeje

bullet

1 teskefuld stødt spidskommen

bullet

1 teskefuld stærk karry

bullet

1 spiseskefuld garam masala-krydderi

bullet

Salt

bullet

En dåse flåede tomater

bullet

1,4 l god bouillon

bullet

75 g røde linser

bullet

5-6 karryblade eller 2 laurbærblade

bullet

4 let knuste kardemommefrø

bullet

En lille stang kanel

bullet

2 hele nelliker

bullet

Fintreven skal af lime eller citron (skal være økologiske - de andre har sprøjtemiddel
på skallen)

bullet

Saft af 2 limefrugter

bullet

1⁄2 teskefuld tørrede chiliflager

bullet

200 g kokosnøddemælk (=1 dåse)

bullet

4 fed hvidløg i tynde skiver

bullet

50 g smør eller kokosolie til hvidløgene

bullet

Masser af frisk, hakket koriander ved siden af til at drysse over

 

Indisk Mulligatawny suppe

Fremgangsmåde:

 

  1. Steg forsigtigt løg og porrer i smør i 3-4 minutter til de er klare og let gyldne.
    Tilsæt bladselleri og æble og rør godt.
  2. Tilsæt gurkemeje, spidskommen, karry, garam masala og salt.
    (begynd med 1 teskefuld og smag til efterhånden) og steg forsigtigt i 5 minutter.
  3. Tilsæt tomater og kog i 5 minutter.Tilsæt bouillion, og rør linserne i.
  4. Tilsæt karryblade eller laurbærblade, kardemommefrø.To hele nelliker, kanelstang og reven citrusskal.
  5. Lad suppen simre forsigtigt i 30 minutter,mens du indimellem skummer eventuel skum af med en hulske eller stor ske.
  6. Mens suppen simrer, rister du forsigtig hvidløgsskiverne i smør til de er let gyldne.
  7. Pas på – får de for megen varme, giver de hele suppen en branket smag.
  8. Når linserne er kogt, så de gør suppen lidt tykkere, tilsætter du limejuice, chili og
    kokosmælk.Lad suppen simre i 5 minutter.
  9. Til sidst tilsætter du limejuice og hvidløgskiverne og det smør, de er ristet i.

Anretning

  1. Serveres med frisk hakket koriander ved siden af. Flutes gives til.

 

Ale braiseret andebryst med quinoa-salat

Ingredienser til 4 personer

bullet

1 løg i grove tern

bullet

2 gulerødder i grove tern

bullet

1/2 porrer i skiver

bullet

1 persillerod i grove tern

bullet

1 Kolding mørk

bullet

2 andebryst 250-300g

bullet

2 tykke skiver bacon.

 

 

Andesauce med chokolade

Ingredienser

bullet

Skyen fra anden

bullet

½ spk. Tomatpure

bullet

1 dl piskefløde

bullet

salt & peber

bullet

maizena

bullet

1 dl vand

bullet

mad kulør

bullet

1 tsk. Ribsgele

bullet

1-2 stk. 70-80 % chokolade

 

Salat med quinoa, rucola og vindruer

bullet

2 dl quinoa

bullet

1 ps rucola

bullet

3 håndfulde vindruer

bullet

1 ps tørrede tranebær

bullet

1 ps tørrede blåbær

bullet

1 bøtte feta

bullet

1 ps pinjekerner

 

Ale braiseret andebryst med quinoa-salat

Fremgangsmåde:

  1. Bacon skæres i tern.
  2. Skindet på andebrysterne ridses i tern og gnides med salt og peber.
  3. Brun andebrysterne i olie i en meget varm gryde med skindsiden nedad i 1 min, til det får farve, vend kødet og gentag ovenstående, tag kødet af og brun bacon og grønsagerne videre i 1-2min, til det har fået farve, tag gryden af varmen, skru ned for varmen, læg andebrysterne oven på baconen og grønsagerne, hæld øllen over, lad det stå 5min uden varme, stil gryden på over varme og lad det braisere i 8-12min, under låg.
  4. Lad kødet hvile ca. 15 min.

Andesauce med chokolade

  1. Andeskyen indkoges til det halve og tomatpure koges op og jævnes
    med maizena rørt op i vand, smages til med salt og peber, fløde,
    chokolade, ribsgele og kulør tilsættes lidt af gangen. Pas på at
    saucen ikke bliver sort.

 

 

 

 

Salat med quinoa, rucola og vindruer

 

  1. Kog quiñoa efter anvisningen på posen og lad den køle af i en
    salatskål eller på et serveringsfad.
  2. Rist pinjekernerne på en tør pande.
  3. Skyl rucola og kom over quinoaen.
  4. Halvér vindruerne og fjern eventuelle sten. Kom vindruer, bær,feta og pinjekerner over salaten og servér.